Bővül a Sony Bloggie zsebkamera sorozat

0

A CES kiállításra tartogatott új Sony termékskála a normál videokamerák mellett az egyre népszerűbb, zsebméretű, mini felvevőkből is tartogat hármat. A friss modellek közös jellemzői az alábbiak:

  • Vékony kialakítás, könnyű hordozhatóság
  • 1920 x 1080 pixeles, Full HD videofelvétel (MP4)
  • 5 megapixeles állóképek készítése
  • Dual Record mód (videó közben állóképek készülhetnek)
  • Exmor CMOS szenzor
  • Automata GUI beállítás a gépállásnak megfelelően
  • Autofókusz és Auto macro módok
  • SteadyShot digitális stabilizáció
  • HDM kimenet

A legolcsóbb az MHS-FS1 típusnevű Bloggie, mely fekete és fehér színben lát majd napvilágot, 2,7”-os LCD kijelzővel a hátulján. A kamera 4GB-os belső memóriával érkezik 2011 márciusában.

Sony Bloggie MHS-FS1

Sony Bloggie MHS-FS1

A Bloggie Duo (MHSFS2) két LCD kijelzőt kapott, egy 2,7”-osat a hátulján, elől pedig egy 2” méretűt. Utóbbinak köszönhetően az önmagunkról készült felvételeket is folyamatosan nyomon követhetjük. A kamera folyamatos LED fényt is képes biztosítani. Divatos színekben jelenik majd meg, többek között lila és fehér változatban. Megjelenése márciusban valószínű, 4 GB-os belső memóriával felvértezve.

Sony Bloggie Duo MHS-FS2

Sony Bloggie Duo MHS-FS2

A trió legkomolyabb versenyzője a Bloggie 3D (MHS-FS3), mely a világ első 3D zsebkamerája, mely dupla szenzort és objektívet kapott. Mindezeket sztereó mikrofon és belső LED világítás is kiegészíti. A kamerával 3D és 2D tartalmak is rögzíthetők, előbbiek pedig térhatásban, 3D szemüveg nélkül élvezhetők a 2,4”-os hátsó LCD-n. Belső memóriája 8 GB-os kapacitású. A Bloggie 3D áprilisban kerülhet a boltokba.

Sony Bloggie 3D MHS-FS3

Sony Bloggie 3D MHS-FS3

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Csodásan egyszerű a felvétel és megosztás Három új Bloggie HD kamera többek között 3D funkcióval

A zsebben is elférő videokamerák területén folytatott innováció eredményeként a Sony a mai nap mutatta be legújabb, attraktív és kiváló ár-érték arányú Bloggie™ HD kameráit. A Sony Bloggie HD kamerák egyedülálló, a kategóriában kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, továbbra is minőségi MP4 videó illetve fényképfelvételi lehetőséget nyújtanak a felvételek igen egyszerű webes megosztása mellett.

A hordozható készülékek legújabb sorozatát a nemrég bemutatott Bloggie Touch adja, amely mostantól a 3D technológiát is támogatja továbbá kettős kijelzővel rendelkezik. A Bloggie, Bloggie Duo és Bloggie 3D modellekkel az élmények Full HD, 1920×1080 MP4 videóként illetve 5 megapixeles fényképként rögzíthetők, bárhol, bármikor.

“Ahogy a zsebben is elférő kamerák iránti kereslet egyre nő, nemcsak egy egyszerű, kompakt videó-, és fényképfelvételre alkalmas készüléket akartunk kifejleszteni, hanem olyan készüléket, amellyel a magas termékminőséget megtartva mindezt szórakozva és egyedi módon lehet megoldani.” – mondta Andy Bubala, a Sony Electronics kamera üzletágának igazgatója. “Mivel a Sony a 3D szórakoztatás úttörője, a Bloggie család számára kézenfekvő újításként kínálkozott a 3D lehetőségek kiaknázása.”

Csodásan egyszerű

A Sony összes Bloggie HD kamerájára jellemző a karcsú és stílusos megjelenés, a nyomógomb-alapú, egyszerű kezelés, a hardver, szoftver alkotórészek harmonikus összehangolása az ún. “social network” weboldalakkal, hogy maga a felvétel és megosztás a legkönnyebben valósulhasson meg. A sorozat tulajdonságai a teljesség igénye nélkül:

  • Az érzékeny “Exmor™” CMOS szenzor felelős a nagyfelbontású videók illetve fényképek még gyenge fényviszonyok idején is kisebb zajszintű felvételéért
  • Rugalmas felvétel és lejátszás: a grafikus kezelőfelület automatikusan, a megfelelő irányba követi az álló vagy fekvő helyzetű kamerát
  • A kettős felvétel segítségével egyszerre lehet videót és fényképet rögzíteni
  • Az Auto Focus / Auto Macro közül az első az automata fókuszbeállításért, a második az akár 12 cm-re lévő tárgyak fókuszálásáért felelős
  • Az “oszd meg később” (“Share it Later”) funkcióval a kívánt felvétel megjelölhető, így a legközelebbi internetre való csatlakozáskor könnyen megoszthatók ezek a kiemelt tartalmak, PC és Mac esetében egyaránt

A Bloggie modellek SteadyShot® képstabilizáló rendszere szebb felvételt, az arcérzékelő technológia az arcok igényei szerint optimalizálja az expozíciós beállításokat, a beépített USB kar a könnyed töltést illetve tartalom-átmásolást biztosítja, a beépített memória, a szintén integrált, tölthető akkumulátor, a Bloggie szoftver, a HDMI™ kimenet – amellyel a tartalom HD tévén jeleníthető meg – mellett.

Bloggie Roster

A Sony Bloggie családja három modellel gazdagodott, s ezek mindegyike valós értékekkel gazdagítja a termékpalettát. A világ első HD 3D zsebkamerájaként* a Bloggie 3D (MHS-FS3) két objektívvel, két képalkotó szenzorral, sztereó mikrofonnal, beépített LED lámpával csodás 3D és 2D videók, fényképek készíthetők. A 3D kép felvétel szemüveg nélkül, megnézhető a 2D-s kijelzőkön a kamera 2,4”-os képernyőjén, illetve 3D szemüveg segítségével bármely 3D HD televízión – mint például szintén a mai nap bemutatott KDL-HX820-as BRAVIA készüléken – játszható le.

A hordozható HD kamerák közül kettős kijelzővel a Bloggie Duo (MHS-FS2) rendelkezik. A karcsú készülék két csodás LCD kijelzőt kapott – a 2,7”-os a hátoldalon, a másik, 2,0”-os a frontoldalon, az objektívek alatt található – így akár önmagáról is könnyedén, szórakozva készíthet Full HD videót valamint 5,1 megapixeles képeket is. A Bloggie Duo beépített LED lámpával rendelkezik és lila, fehér színekben lesz kapható.

Egy belépő szintű modell teszi teljessé a Bloggie családot, amely az állandóan úton lévő videósok számára kínál okos, zsebben is megférő megoldást alacsony áron. Az MHS-FS1 ultrakompakt, könnyű kialakítású készülék, nagyméretű, 2,7”-os, széles formátumú LCD kijelzővel, fehér és fekete színekben.

Egyszerű megosztás – kizárólag ismerősöknek vagy az egész világnak

A Mac és Windows platformokon is futó Bloggie szoftverrel igen egyszerű a videók és fotók interneten történő elhelyezése. A Sony “Personal Space” szolgáltatásával a barátokkal és családdal, a Facebook®, YouTube™, Flickr® illetve Picasa Web Albums™ támogatással pedig a világgal lehet a felvételeket megosztani.

A Personal Space Sharing Groups (Personal Space csoportok) által a barátok és a család folyamatosan nyomon követhetik a legfrissebb tartalmakat. Nincs szükség már arra, hogy az emailben hosszú címlistákat állítson össze, vagy hatalmas csatolmányokkal rendelkező leveleket hozzon létre. A kívánt fényképeket és videókat csak adja a “Sharing Group”-hoz a “Share it Later” funkcióval így a Bloggie szoftver által a barátok és a család egyetlen kattintással élvezhetik a legújabb élmények képeit, anélkül, hogy regisztrálniuk kellett volna bármely oldalon.

A család és a barátok a megosztott felvételeket PC nélkül, az iPhone-ra illetve Android operációs rendszerre készített alkalmazással is megtekinthetik. A BRAVIA és DASH támogatás az idei évben kerül bevezetésre, további megjelenítési lehetőségeket nyújtva.

Az MHS-FS1 és MHS-FS2 (mindkettő 4 GB-os belső memóriával) 2011. márciusában jelenik meg. A 8 GB-os MHS-FS3 2011. áprilisától kapható.