Sony Handycam kínálat, Full HD 3D-vel

0

A Sony a videokamerák terén is ráerősít a 3D képességre, melyet mi sem jelez jobban mint a HDR-TD10E modell, mely a világ első dupla Full HD 3D- kamerája a fogyasztói szegmensben. A készülék két Sony G objektívet, két Exmor R CMOS szenzort és dupla BiONZ feldolgozó processzort kap. A felvett 3D anyag bármely normál megjelenítőn is visszajátszható Full HD 2D hatásúként, a kamera 3,5”-os 3D LCD kijelzőjén azonban szemüveg nélkül élvezhetjük a térhatást.

A HDR-TD10E 10x-es optikai zoomátfogásra képes, és optikai stabilizátorral is rendelkezik. A témamódok közül önállóan választó iAUTO funkció 3D módban is használható. A felvevőt 64 GB flash memóriával szerelik, és 2011 áprilisától lesz elérhető.

Sony HDR-TD10E

Sony HDR-TD10E

A Handycam PJ-sorozat érdekessége, hogy beépített projektort is tartalmaz. A kivetítőt a 3”-os LCD panelban helyezték el, és akár 150 cm átlójú képet (6m távolságra) is vetíthetünk vele. A lejátszás élményéhez egy beépített sztereó hangszórópár is hozzájárul, mely a Clear Phase és az S-Master erősítési technológiáknak köszönhetően dinamikus és tiszta hangot nyújt. A legkisebb ilyen modell a HDR-PJ10E lesz, mely 16 GB beépített memóriát kapott. Dupla ekkora belső tárhelye lesz a HDR-PJ30VE-nek. Mindkét gép 2011 márciusától kapható. A csúcsmodell, a HDR-PJ50VE nevet kapta és egy hónappal később kerül forgalomba 220 GB-os HDD-vel.

Sony HDR-PJ50V

Sony HDR-PJ50V

Sony HDR-CX700V

A Sony HD videofelbontásra is alkalmas kamerái közül az egyik legtöbbet tudó a HDR-CX700VE lesz. A készüléket 16:9-es Exmor R CMOR képérzékelővel, nagylátószögű (26,3mm ekv.) Sony G objektívvel és optikai stabilizátorral is ellátták. Szolgáltatásai közt megtaláljuk az Aktív módot, a csúcsfény visszajátszást, az arcfelismerést és az intelligens automatikát (iAuto). A felvevő követő autófókuszra, és 50p/25p frissítésű képrögzítésre is alkalmas lesz. A 25p frissítési sebesség, kiegészülve a CinemaTone Gamma és CinemaTone Color módokkal, mozifilm hatású felvételeket eredményezhet. A 2011 márciusában megjelenő videokamera 96 GB-os belső memóriát tartalmaz.

Sony HDR-CX130

Az olcsóbb HD kategóriát képviseli majd a HDR-CX130E és HDR-CX160E. Minkét felvevő 1/4”-es Exmor R CMOS szenzorral szerelt, és 30x-os zoomátfogású optikát kapott, mely 29,8mm-nak megfelelő nagylátószöget kínál. A készülékeket 3,3 megapixeles állókép móddal, és szélzaj csökkentéssel is ellátták. A HDR-CX160E modell ezen felül 160 GB-os HDD-vel, külső mikrofon bemenettel, beépített 5.1-es mikrofonnal és sztereó hangszóróval is rendelkezik. A CX130E 16 GB- belső memóriát kapott. Az olcsóbb készülék márciusban, a drágább áprilisban kerülhet a boltokba.

A HDR-CX360E hasonló képességű, mint az előbbiek, de ezúttal 7,1 megapixeles állóképek is készíthetők. Ebben a modellben már GPS vevő is található és alkalmas 25p frissítésű felvételre is. Különlegessége még a beépített LED lámpa és vaku. Belső memóriája 32 GB-os.

További szolgáltatásokat és 64 GB belső memóriát kapunk a HDR-560VE kamerától, mely ezen felül 12,3 megapixeles állóképeket készít az 1/2,88”-os Exmor R CMOS érzékelőjének köszönhetően. A560-as készülékben már megtalálható a HDR-CX700E-ből megismert CinemaTone Gamma és CinemaTone Color mód, és a NightShot funkció. Beépített vakut, valamint manuális blende/zár/expozíció/fehéregyensúly/fókusz vezérlést is kínál. A HDR-CX360E és HDR-CX560VE márciusban kerül forgalomba.

Sony HDR-CX360V

Sony HDR-CX560V

Sony DCR-SX85

Az olcsóbb, kisebb felbontást kínáló kategóriában három új kamerát kínál a Sony. Mindhárom beépített USB kábelt, 3”-os LCD érintőképernyőt (230 ezer képpontos), SteadyShot stabilizátort, iAuto módot, Extended Zoom lehetőséget és Carl Zeiss optikát kapott. Ez 60x-os optikai zoomra képes, de megtaláljuk mellette az arcfelismerő módot és a beépített videolámpát is. A DCR-SX45E és DCR-SX65E típus 4 GB belső memóriát kap, a DCR-SX85E pedig 16 GB-ot, de mindhárom modell használható SD kártyákkal is. Megjelenésük 2011 februárjában lesz aktuális.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Sony Handycam® kameráit full HD 3D felvételi lehetőséggel teszi teljessé egyéb úttörő modellek bejelentése mellett

A Sony a mai nap mutatta be Handycam® kameráinak legújabb modelljeit, amelyek újraírják a videó-, és fényképfelvételek készítésének módját s egyben a 3D világba való belépést jelentik. A Sony az egyetlen cég, amely 3D-s filmek elkészítése mellett élő sportrendezvényeket közvetített 3D-ben – valamint ugyanezt az élményt az otthonokban, illetve útközben is elérhetővé teszi a fogyasztók számára.

Komoly technológiai fejlesztések állnak az új kamerák hátterében – olyan innovatív készülékeket teremtve meg, amelyek egyedülálló megoldásokat nyújtanak a digitális képalkotás terén. A Full HD 3D Handycam kamerák családját beépített projektorral rendelkező, valamint kifejezetten a hobbivideósok számára készített kamkorderek teszik teljessé, bizonyítva a Sony igen gazdag palettáját. A High Definition (HD) valamint a Standard Definition (SD) készülékek esetében is nyomonkövethető a gazdag funkcionalitás a belépő szinttől a csúcsmodellekig bezárólag.

Emlékek – Full HD 3D -ben

A filmfelvétel és lejátszás szabályait újraírja az a három új készülék, amely a 3D technológiát erősítve biztosítja a Sony vezető szerepét a HD termékek piacán. Ebbe a portfolióba tartozik a Sony HDR-TD10E készüléke, amely a világ első “Double Full HD” 3D kamerája. A készülékbe két önálló objektívrendszer került beépítésre, a készülék ezáltal a következő alkotórészekből ugyancsak kettővel rendelkezik: Sony G objektív, “Exmor R” CMOS szenzor , és “BIONZ” képalkotó processzor. A kettős felvételi rendszer képes a 3D-s felvételeket 3D-s megjelenítőkön kívül, a kamera Xtra Fine 3,5”-os 3D LCD érintőképernyőjén is megjeleníteni. A Full HD 3D videók természetesen bármikor láthatók bármely 3D-s HD tévén. A számos fejlesztés mellett az Optical SteadyShot Aktiv Módú stabilizátor funkcióval rendelkező, 10x-es optikai zoom objektív emelhető még ki, valamint a 3D módban rendelkezésre álló iAUTO funkció. A 64 GB-os flash memóriával ellátott HDR-TD10E készülék 2011. áprilisában jelenik meg.

Vetítse ki élményeit bárhol, bármikor

A Sony beépített projektorral rendelkező, új Handycam kamerái egyedülálló lejátszási lehetőséget nyújtanak. A projektor a 3”-os LCD panelben helyezkedik el, megtartva a készülék kompakt tulajdonságait, s akár 60”-os méretben (átló, 6m távolságról mérve) vetítve ki a képeket illetve videókat falra, plafonra vagy bármely sima felületre. A sztereó hangsugárzók Clear Phase és S-Master digitális erősítéssel képesek tiszta, dinamikus hangzást nyújtani, így megteremtve a felvétel lejátszásának HD tévé nélküli, egyedülálló módját. A 220 GB-os tárkapacitású HDR-PJ50VE 2011. áprilisában, a 32 GB-os HDR-PJ30VE és a 16 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-PJ10E kamerák 2011. márciusától kaphatók.

Professzionális szintre jellemző funkciók kompakt méretben

A Sony a hobbi szint igényeinek megfelelő HDR-CX700VE készüléket kiemelkedő tulajdonságokkal látta el – “Exmor R” CMOS szenzor, széleslátószögú Sony G objektív, optikai SteadyShot™ Active móddal, Highlight Playback, arcérzékelés. Új lehetőségként az 50p/25p felvétel, a hordozható PMB (Mac kompatibilitás áprilistól), beépített USB kábel, a követő fókusz [Tracking Focus], illetve a felvételek automatikus, események szerinti csoportosítását végző ún. [Event Browse] funkció emelhető ki.

A Sony professzionális termékeiből származó 25p filmfelvétel, a CinemaTone Gamma™ és a CinemaTone Color™ beállítás, a kibővített fókusztartomány a zebra illetve a Peaking beállítások, a pontosabb videós felvételi beállításokat lehetővé téve most belekerültek a konzumer kategóriás termékekbe is ezzel még nagyobb lehetőséget teremtve a lelkes amatőrök számára. Az újonnan kifejlesztett 16:9 „Exmor R” CMOS szenzor nagyobb, akár 26,3 mm-ig terjedő gyújtótávolságot (35 mm egyenérték) és a videók és fényképek számára is elérhető, magasabb felbontást nyújt. A 96 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-CX700VE 2011. márciusától kapható.

Fejlett optika & intelligens funkciók

A karcsú megjelenés mellett, a csúcskategóriájú tulajdonságok miatt – mint a nagysebességű BIONZ® képalkotó processzor – képesek a Sony kamerái kiemelkedő teljesítményre. Az új készülékek a következő technológiával rendelkeznek:

  • iAUTO: optimális kamera-beállítások automatikus kiválasztása különböző környezetben és a felvételi körülményeihez igazodó, valósidejű, folyamatos korrekciója
  • Kibővített zoom: az optikai zoom mellett további zoom lehetőségek
  • Széles látószögű objektív: a felvétel során nem kell kompromisszumokat kötni (kizárólag HD modellek esetében)
  • Event Browse: a könnyű lejátszás érdekében a tartalmak automatikus, jelenetek szerinti csoportosítása (kizárólag HD modellek esetében)
  • Highlight Playback & Share tartalom szerkesztés (kizárólag HD modellek esetében)
  • Közvetlen másolás: önálló videótár létrehozása külső merevlemezen, PC használata nélkül
  • Beépített USB kábel és szoftver: az egyszerű webes feltöltésre és gyorstöltésre (kivéve HDR-TD10E)
  • Nagyméretű, 3”-os LCD kijelző: az egyszerű megtekintésért és érintéses vezérlésért (HDR-TD10E esetében az LCD 3,5”-os)
  • Automata objektívsapka és bekapcsolás az LCD kijelző kihajtásával
  • A HD modellek esetében Active móddal rendelkező Optikai SteadyShot™ képstabilizáló rendszer; az SD modellek esetében Active móddal rendelkező SteadyShot képstabilizáló rendszer: mindkét esetben csökkenti a kéz remegéséből származó elmosódottságot így látványosan tisztább felvétel hozható létre, akár séta közben is

A Sony HD modelljeiben is a műszaki lehetőségek csúcsát nyújtja vásárlóinak, még a belépő szintű modellek esetében is. A fenti felsorolás mellett minden új HD Handycam modell hátsó-megvilágítású “Exmor R” CMOS szenzorral rendelkezik, amely még gyenge fényviszonyok idején is meggyőző teljesítményre képes. Szintén a további tulajdonságok közül: Golf Shot módban akár 22 képben is felvehető egyetlen golfütés; széleslátószögű G objektív (26,3 mm a HDR-CX700VE/690E/560VE esetében; 29,8 mm a többi HD modell esetében), és 50p felvétel; a tartalmak 1920 x 1080 felbontásban, 24 Mbps minőségben rögzíthetők – amely az eddigi legmagasabb bitsűrűség az AVCHD formátum esetében. Az összes HD Handycam kamera rendelkezik a követéses fókusszal, [“Tracking Focus”], amely a mozgó tárgyak precíz fókuszálását látja el. A “Face Touch”-hoz hasonlóan – ahol egyetlen személy is kiválasztható prioritásos felvételi tárgyként – felvétel közben is megjelölhető egy tárgy, akár bicikli vagy egy kutya is.

A jó videofelvétel elengedhetetlen része az optimális hangzás. Az audiológia területén kifejtett innovációs sikereire alapozva, a Sony még több kameráját látja el kivételes hangfelvételi képességekkel. A legtöbb Handycam kamera rendelkezik kiváló minőségű beépített, 5.1 csatornás surround hangzást felvevő rendszerrel, Clear Phase és S-Master technológiával kiegészített sztereó hangsugárzókkal, a szél hangját csökkentő képességgel és mic/HP jack bemenettel.

HD termékcsalád

A Sony belépő szintű HD kamerái merevlemezes (HDR-XR160E) illetve flash memóriás (HDR-CX160E és HDR-CX130E) kivitelben is elérhetők lesznek. A HDR-XR160E 160 GB-os merevlemeze 66 órányi HD videó (LP mód); a HDR-CX160E 16 GB-os flash memóriája 6 órányi HD videó (LP mód) tárolása oldható meg; a HDR-CX130E tárolókapacitása addicionális memóriakártyával tetszőlegesen bővíthető.

A kamerák kiemelt tulajdonságai:

  • 1/4” „Exmor R” CMOS szenzor “ClearVid” szűrővel
  • 30x optikai zoom objektív, 42x kibővített zoomtartomány
  • 3,3 megapixeles fényképek
  • 29,8 mm-es széleslátószögű G objektív (35mm egyenérték, videó mód)
  • Szélzaj csökkentés
  • Mic jack (kivéve HDR-CX130E)
  • 5.1 mikrofon és sztereó hangsugárzó (kizárólag HDR-XR160E)

A HDR-XR160E 2011. áprilisában, a HDR-CX160E és a HDR-CX130E 2011. márciusában.

A színes készülékek elérhetősége országonként változhat

A Sony ugyancsak megjelenik a HDR-CX360VE kamerával, amely 32 GB-os flash memóriás modellként a következő kiemelt tulajdonságokkal rendelkezik:

  • 7,1 megapixeles fényképek
  • Beépített GPS, amellyel a felvételek NAVTEQ® digitális térképen is elhelyezhetők így a képek is videók készítésének helye is rögzíthető
  • LED videólámpa és vaku
  • 25p felvétel

A Sony high end kameráját a HDR-CX560VE képviseli a maga 64 GB-os beépített flash memóriájával, amely akár 26 órányi HD videó (LP mód) tárolására elegendő. A kamera kiemelt tulajdonságai:

  • 1/2,88” „Exmor R” CMOS szenzor “ClearVid” szűrővel (16:9 arány)
  • 12,3 megapixeles fényképek
  • CinemaTone Gamma™, CinemaTone Color™ beállítások
  • NightShot
  • Beépített vaku
  • Testreszabható vezérlőtárcsa a kézi beállításokhoz (Blende/zár/expozíció/fehéregyensúly/fókusz)

A HDR-CX560VE és a HDR-CX360VE 2011. márciusában jelenik meg.

A színes készülékek elérhetősége országonként változhat

SD modellek

A Sony Standard Definition modellcsaládját három új, flash memóriás készülékkel egészített ki, maximálisan 16 GB-os flash memóriás tárkapacitással. Ezek a 16 GB-os DCR-SX85E, a 4 GB-os DCR-SX65E és az addicionális memóriakártyákkal szabadon bővíthető tárkapacitású DCR-SX45E modellek. Ezek a nagyteljesítményű modellek számos újdonsággal rendelkeznek, mint pl. a beépített USB kábel, a hordozható PMB szoftver, a 3”-os, szélesképernyős LCD érintőpanel (230.000 képpont), a SteadyShot® képstabilizáló rendszer Active móddal, a közvetlen másolás [Direct Copy], a Carl Zeiss® objektív, az automata objektívsapka, az iAUTO, és kibővített zoom. Mindegyik rendelkezik 60x optikai zoommal, arcérzékeléssel és beépített videófénnyel.

Rugalmasabb tárolás és felvétel utáni lehetőségek

A merevlemezes és beépített, flash memóriás megoldások mellett a Sony új kamerái a filmeket és fényképeket közvetlenül Memory Stick PRO Duo™, Secure Digital (SD), vagy SDHC memóriakártyákra is képesek kiírni (mindegyik opcionális).

Az összes HD és SD modellekre jellemző közvetlen másolás funkció segítségével a Handycam kamerákkal bármely külső merevlemezre kimásolhatók a tartalmak (USB2.0; 2 TB-ig) USB kábellel (az opcionális VMC-UAM1), hálózati áramforrásra csatlakozva, mindezt PC használata nélkül. A külső merevlemezen tárolt videó a kamerán keresztül lejátszható a kompatibilis tévén. A Handycam kamerák ugyancsak kompatibilisek a Sony VRD-MC10 és VRD-MC6 multifunkciós DVD rögzítőivel, a VRD-P1 DVDirect® Express DVD íróval, amellyel a felvételek számítógép használata nélkül, közvetlenül írhatók DVD-re.

A PC felhasználók a kamera csomagjában található Picture Motion Browser (“PMB”) szoftverrel nézhetik vissza, szerkeszthetik, rendezhetik vagy tölthetik fel az internet fájlmegosztó oldalaira felvételeiket.