Priolite MB 500 stúdióvaku beépített akkuval a Mikrosatnál

0

A Mikrosat Kft. május 21-én mutatta be Debrecenben új prémium kategóriás stúdióvakuját, a Priolite MB 500-at.

Az 500 Ws-os vaku igazán innovatív megoldásokat tartalmaz, melyek között a beépített akkumulátort, a LED-es beállítófényt és az Omega formájú vakucsövet kell megemlítenünk.
A beépített Li-ion akkumulátor 125 Ws-os villanási teljesítményen 1600, míg teljes teljesítményen 400 villanásra elegendő energiát tárol, így kültéren drága inverterek nélkül is könnyedén dolgozhat a fotós.

Az energiahatékonyság növeléséért a hagyományos halogén beállítóizzó helyett az MB 500-ban LED-es fényforrást használnak, amely jelentősen kisebb energiafelvétellel rendelkezik, ugyanakkor színhőmérséklete a teljesítményétől kevésbé függ. A beállítófény nagyjából 100W-os hagyományos izzó fényerősségének felel meg (vagy 70W-os halogénizzóénak). További érdekesség, hogy a LED-eket nem csak modellfényként, de főfényt adó villanóként is használhatjuk, illetve arra is van lehetőség, hogy a vaku villanását követően a LED adjon további megvilágítást.
Az egyszerűbb vakuk U alakú villanócsövével szemben a Priolite MB 500-at Omega formájú villanócsővel szerelték, amely egyenletesebb fényeloszlást ígér.

A Bowens és Hensel fényterelőket fogadó vakuk dupla szettben, két állvánnyal, egy szoftboxszal és egy ernyővel, valamint egy távirányítóval, rádiós kioldóval és hordtáskával bruttó 614.800 Ft-ért kapható a Mikrosatnál. A vakukra 2 év garanciát vállal a gyártó (mely a villanócsőre nem vonatkozik).