Új belépőszint: Panasonic Lumix DMC-LS5

0

A Panasonic frissítette belépőszintű fényképezőgépeit felvonultató LS szériáját, s bejelentette a Lumix DMC-LS5 modellt.

A 14 Mpixeles Panasonic Lumix DMC-LS5 új mérföldkő a japán gyártó belépőszintű modelljei között. Az új gép ugyanis 26 mm-nek megfelelő nagylátószöget, 5×-ös optikai zoomot, valamint HD videófelvételt is kínál.

A viszonylag kevés fényben való fotózáskor a nemkívánatos berázások ellen optikai stabilizátorral védekezhetünk, emellett az intelligens automatikus érzékenység beállítás a téma mozgását is figyelembe veszi, így szükség esetén nagyobb érzékenységgel csökkentheti a téma bemozdulását.

A Panasonic Lumix DMS-LS5 novembertől lesz kapható, ára egyelőre nem ismert.

A Panasonic Lumix DMC-LS5 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-7,9 fényerő, 15 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • automatikus és témamódok
  • LCD: 2,7″ 230e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • AA elem vagy akkumulátor használható
  • Hi-Speed USB2.0

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Okos és könnyű, 14,1 megapixeles LUMIX DMC-LS5 O.I.S. optikai képstabilizátorral és Intelligens Automata (iA) üzemmóddal

Új, 14,1 megapixeles LUMIX modellt vezet be a Panasonic a DMC-LS5-ös géppel, amely 26 mm-es nagylátószögű, 5-szörös optikai zoomképességű objektívvel (35 mm-es egyenérték: 26-130 mm), F2,8-as fényerővel és O.I.S. optikai képstabilizátorral rendelkezik.

Az optikai képstabilizátor hatékonyan kompenzálja a kézremegés okozta elmosódást, és szakmai berkekben is elismert kivételes korrekciós teljesítményt kínál a kép minőségének romlása nélkül. Emellett a LUMIX népszerű Intelligens Automata (iA) üzemmódja nyújt garanciát arra, hogy a felhasználó minden helyzetben a legjobb eredményt érje el. Az emberi arcok megfelelő élességéről és expozíciójáról az Arcészlelés funkció gondoskodik, míg az Intelligens Jelenetválasztás az adott körülmények alapján – mint például portré készítése vagy tájfotózás stb. – automatikusan választja ki a legjobb beállításokat. Az Intelligens ISO-vezérlés képes felmérni a képalany mozgásának sebességét és meghatározni az ISO-érzékenység és a zársebesség értékének optimális kombinációját, megelőzve ezzel a mozgási elmosódást.

A fentieken kívül a fényképezőgép lehetővé teszi 720p HD formátumú videofelvételek készítését, és a tartozék PHOTOfunSTUDIO szoftver segítségével megkönnyíti a fotók és videók megosztását például a Facebook vagy a YouTube portálon.

Az AA méretű elemmel használható DMC-LS5 bármely kezdő fotósnak gépkategóriáján felüli kényelmet és eredményeket kínál.