Sony Cyber-shot DSC-TX55 és DSC-WX3

0

A Sony ma két új ultrakompakt fényképezőgéppel gazdagította kínálatát, melyeket 16,2 megapixeles Exmor R CMOS képérzékelővel szerelt, és alap szolgáltatásaik közé tartozik a Full HD AVCHD videofelvételi képesség is.

Sony Cyber-shot DSC-TX55

A mindössze 12,2 mm vastag fényképezőgép a világ jelenleg legvékonyabb Full HD AVCHD mozgóképet kínáló készüléke. Az 5x optikai zoomra képes objektív, kisfilmes értéken 26 mm-nek megfelelő nagylátószöget biztosít. A16 megapixeles felbontás mellett extra nagy, akár 42,9 megapixeles automatikusan összefűzött panorámaképeket is készíthetünk, de választhatunk 3D panoráma és 3D állókép funkciót is. A gép egy új Picture Effect funkciót is kínál, mellyel kreatív effektusokkal gazdagíthatjuk fotóinkat.

A fényképezőgép hátulján egy 3,3” méretű, Xtra Fine OLED érintőképernyőt helyeztek el. A képek és videók a közös Memory Stick Micro és Micro SD/SDHC foglalatba helyezett kártyákra menthetők.

Sony Cyber-shot DSC-WX30

A szintén apró, 19 mm-es WX30 ugyanazt a 16 megapixeles Exmor R CMOS szenzort kapta, mint társa és a feldolgozóegysége is egy BIONZ processzor. Az érzékenység ISO3200-ig növelhető. Optikai stabilizátorral ellátott Carl Zeiss optikája szintén 5x-ös zoomátfogású, de ezúttal 25mm-nek megfelelő nagylátószöggel.

Hasonló a két gép videofelvételi szolgáltatása is. A jelszó ebben az esetben is 1080 soros (Full HD) felvétel, 25 képkocka/mp sebességgel. A fényképezőgéppel pásztázott és 3D panoráma felvételek is készülhetnek.

A WX30 hátulján valamivel kisebb, 3”-os LCD érintőképernyőt találunk. Belső memóriája 19 MB-os, akárcsak a másik modellé.