Papp Elek a 2011-es Év Fotográfusa

0

Jópár komoly díjjal a háta mögött idén is Papp Elek vehette át az Év Fotográgusa díjat, melyet immár negyedik alkalommal nyert el.

Sajtóközlemény:

A magyar fotográfus újabb kimagasló sikerei

Papp Elek ceglédi fotóművésznek 2011 kétség kívül a legsikeresebb éve. A közelmúltban a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség a művészportrék sorozatát a legmagasabb szakmai elismeréssel, Mester-diplomával (Master-FIAP) jutalmazta. A napokban pedig az Amerikai Fotóművészek Szövetsége (PSA) éves kongresszusa alkalmából rendezett legjobbak meghívásos versenyén Colorado Springsben a Pictorial Print divízióban az Idill című képe második helyet nyert. Ezen megmérettetésen csak az előző évben a PSA által szponzorált fotószalonok győztes fotói (a Best of Show aranyérmes fotók) vehettek részt, vagyis egyfajta világbajnokságként értelmezhető megmérettetés ez. A PSA kongresszus idei normál nevezéses fotószalonján Papp Elek a Large Monochrome Prints kategóriában János bácsi képével megnyerte a versenyt (Best of Show), a József képével pedig a legjobb portrékép díjat is.

2010-es eredményei alapján Papp Elek most a TOP listán 14. volt, és Hong Kong után (amely abszolút uralja a mezőnyt) Magyarország áll a második helyen az országok listáján (a TOP25-be még egy szingapúri és egy svéd fotósnak sikerült bekerülnie). Érhető ezek után, hogy az idei 36. Kínai YMCA Nemzetközi Fotószalonon (Hong Kong) nyert Arany Trófea („győzelem az oroszlánbarlangban”) szívmelengető élményt jelent számára.

Nem maradtak el a hazai elismerések sem, mivel ezzel párhuzamosan 2005, 2006 és 2007 után 2011-ben immár negyedszer is Papp Elek, a Ceglédi Fotóklub tagja kapja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége által 2003-ban alapított „Az év fotográfusa” díjat. A kitüntetést a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett országos ünnepségen augusztus 28-án 11 órakor Cegléden, a Kossuth Múzeumban adták át az ünnepeltnek.