Megjelent az első Lytro fényképezőgép

0

Azt hiszem, nyugodtan beírhatjuk október 19-ét a fotográfia nagykönyvébe, hiszen tegnap éjszaka a Lytro bejelentette első plenoptic fényképezőgépét.

A technológiáról már korábban többször is írtunk, de annyit mindenképpen most is meg kell említeni, hogy a módszer segítségével fényképezéskor szükségtelen az élességállítással babrálni, mivel azt utólag bármikor, akár többször, más pontokra is elvégezhetjük.

A téglatest formájú, minimál dizájnra épülő, eloxált alumínium váz köré épülő masina Lytro Light Field szenzort használ, mely 11 Megarays (11 millió „fénysugár”) felbontású, melyből HD minőségű interaktív fotók készíthetők. A gépben 8×-os zoomos, 35-280 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, fix f/2,0 fényerejű optika dolgozik, míg a képeket a beépített 8, illetve 16 GB-os flashmemóriára menti a masina .lfp formátumban, melyek 350, illetve 750 fotó tárolásához nyújtanak elegendő tárhelyet.
A lítium-ion akkumulátorral üzemelő fényképezőgép hátuljára 1,46″ képátlójú érintésérzékeny LCD került, ezen kívül kezelőszervekből még kettő jutott a vázra, az exponáló gomb és a zoom vezérlő.

A Lytro vörös, grafit és kék színben árulja gépeit, a kék és grafit változat 8 GB, a vörös színű 16 GB belső memóriát tartalmaz. Áruk 400 és 500 dollár lesz.

A Lytro fényképezőgép egy korábbi prototípusával készült interkatív élességállítású képeiről már korábban írtunk blog postunkban.