Multiuser képmenedzselés: Daminion Server

0

A Daminion bejelentette új képkatalogizáló, menedzselő alkalmazását, mely Windows Server operációs rendszer nélkül biztosít többfelhasználós képkezelési és képfeldolgozási lehetőséget.

A valódi többfelhasználós kialakítás veszély nélkül kínál többszörös feldolgozási lehetőséget, amelynek során verziókövetés is elérhető. A hozzáférés felhasználói szinten szabályokkal módosítható.
A katalógusonként akár 1 millió képet is kezelni képes szoftver 100 különféle formátumot ismer. Beépítve nem tartalmaz ugyan képfeldolgozó modult, de lehetőséget biztosít külső szoftverrel való együttműködésre.
Természetesen a képkatalogizálás során különféle címkéket is használhatunk, illetve a metaadatok is felhasználhatók szűrésre.

Az ingyenes egyfelhasználós Daminion kompatibilis a Windows XP, 2003 illetve 2008 Server változatokkal, valamint a Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel. A többfelhasználós Daminion Server is képes futni egyszerű Windows platformon, mint a Windows XP Standard vagy a Windows 7 Business. A többfelhasználós változat ára 5 felhasználó esetén 1121 amerikai dollár.