Tilos lesz az Olimpián készült felvételek megosztása

0

A webet a harsány felháborodás gyors hulláma járja be a napokban. Néhány szemfüles ugyanis beleolvasott a közelgő londoni olimpia látogatói szabályzatába és a következő mondatokon akadt meg a szeme:

„A Jegytulajdonos játékok során készült fényképeinek, videóinak és hangfelvételeinek felhasználása kizárólag saját, otthoni célra engedélyezett. A Jegytulajdonos nem értékesítheti, közvetítheti, vagy publikálhatja a videókat és/vagy hangfelvételeket, beleértve a közösségi webhelyeket és általában az internetet, valamint semmi esetre sem használhatja fel a képeket, videókat és/vagy hangfelvételeket kereskedelmi célra, akár az interneten, akár máshol, illetve nem teheti harmadik személy számára kereskedelmileg hozzáférhetővé.”

Ezek szerint a Youtube-nak és a Facebooknak sűrű nyara lesz idén, a milliónyi felvétel letiltásával, de a fentiek alapján saját blogunkra vagy weboldalunkra sem tehetünk ki egy videót.

Frissítve: 2012. április 27., 12:05
A felháborodásnak úgy látszik nagyobb volt a füstje mint a lángja, mert a szikrát kirobbantó Amateur Photographer magazin közben meghallgatta az rendezőbizottság szóvivőjét is, aki így nyilatkozott: „nem fogjuk figyelni a magánszemélyeket, hogy ne töltsenek fel fotókat a közösségi oldalakra”, valamint hozzátette, „azt próbáltuk ezzel megelőzni, hogy a fotók ne kerüljenek kereskedelmi forgalomba”. Lehet megnyugodni, a Nagytestvér nem figyel annyira!