Ismét Henkel Art Award

0

Idén is megrendezik a Közép-Kelet Európa 23 országára – köztük hazánkra – kiírt Henkel Art.Award képzőművészeti pályázatot, melyre május 25-ig várják a pályamunkákat.

A kortárs képzőművészet számos ágában, így a grafikában, festészetben, fotóban, és videóban jártas alkotók műveit várja a szakértő nemzetközi zsűri, mely 35 000 euró összértékű fődíjat oszt ki az érdemesek között.

További részletek a sajtóközleményben található linkeken.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Még várják a műalkotásokat Közép-Kelet-Európa 23 országából Május 25-ig lehet jelentkezni a Henkel Art.Award. művészeti díjra

Idén tizenegyedik alkalommal várja a nevezéseket a bécsi székhelyű Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) a Henkel Art.Award. pályázatra. A 35.000 euró összértékű fõdíj tartalmaz 7000 euró összegű pénzjutalmat, és két kiállítás megrendezésének lehetőségét a nyertes művész hazájában és a bécsi MUMOK múzeumban. A közép-kelet európai régió 23 országának fiatal művészeit megcélzó pályázat jelentkezési határideje 2012. május 25.

A KulturKontakt Austria és a bécsi modern mûvészetek múzeumának (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – MUMOK) támogatásával megvalósuló művészeti díj idén is értékeli a kiemelkedő és innovatív alkotásokat a kortárs képzőmûvészet területérõl festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban. A neves szakemberekbõl álló nemzetközi zsûri 2012 nyarán ül majd össze, hogy a pályázók közül kiválassza azt az öt döntõst, akiket a Henkel Art.Award. 2012 díjra jelöl. A mûvészeti díj nyertesét 2012 októberében díjkiosztó gála keretein belül hirdetik ki Bécsben.

A művészet nem csupán a kulturális közvetítést segíti elő, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a régió országai jobban megértsék egymást – mondta Günter Thumser, a Henkel CEE elnöke.

A nemzetközi díj mellett a Henkel Magyarország a hazai zsűri által kiválasztott 5 magyar pályázó számára felajánl 2-2 db tiszteletjegyet a MUMOK kiállításaira.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.morpho.hu/sajtoszoba honlapról is letölthető.

A pályázati felhíváshoz kapcsolódó videó elérhető a http://www.youtube.com/watch?v=bOOEwcwGmqo linken.