EISA díjak 2012-2013

0

Ez évben is kihirdette az európai fotós szaklapok által alapított European Imaging and Sound Association az általuk legjobbnak tartott termékek listáját. A díjakat idén is fotó, videó, mobil elektronika, audio és házimozi, autó elektronika és zöld kategóriákban osztották ki.

Persze nagy meglepetésekre nem nagyon kell számítani, hiszen most is úgy alakultak a díjak, hogy a komoly gyártóknak mindenképpen jusson díj. Sőt, akár az a gyanú is ébredhet bennünk, hogy előbb voltak meg a díjazandó termékek, s ehhez alakították a kategóriákat. Tavalyról ugyanis nem vették át a „legjobb szuperzoom fényképezőgép”, „legjobb közöségi média fényképezőgép”, „legjobb zoom objektív”, „legjobb fotós kiegészítő” díjakat, ugyanakkor új kategória is született: „legjobb makró objektív” címszó alatt.
Az EISA-t támogató gyártók sora viszont nem bővült, így idén sem találunk díjazott Ricoh-Pentax terméket, ahogy egyébként hiányzik a sorból a Leica és a Carl Zeiss is.

Fontos tudni, hogy a díjak megítélése során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe, így ez is csak egy lista egy szövetség elvei alapján, vagyis a díjakat is kellő fenntartással kell értékelni és fogadni.

Canon EOS-5D Mark III

Nikon D4

Sony Alpha SLT-A57

Canon PowerShot G1X

Sony Cyb-ershot DSC-RX100

Samsung NX20

Fujifilm FinePix X-Pro1

Olympus OM-D E-M5