Új tintatartály-rendszer az Epsonnál

0

Új megoldást dolgozott ki az Epson a kedvezőbb nyomtatási költségek érdekében.

A cserélhető tintatartályok helyett az új rendszerű nyomtatókba beépítik a tintatartályokat, melyek jóval nagyobb kapacitásúak lehetnek elődeiknél, s az utántöltésük sem bonyolult.

A nyomtatók egyéb tulajdonságai nem változtak, így továbbra is a kiváló minőséget nyújtó Micro Piezo technológiájú fejeket alkalmazzák. Emellett az L355 és L500 vezeték nélküli nyomtatást lehetővé tevő iPrint szolgáltatást is kínálnak.

A színes tintasugaras nyomtatók mellett a WorkForce szériában monokróm irodai készülékeket is piacra dob a gyártó.

Sajtóközlemény:

Bővül az Epson egyedi tintatartály-rendszerű nyomtatóinak családja
Rendkívül alacsony költségű nyomtatás

2013. március 13. – Az Epson forgalomba hozta tintatartály-rendszerű nyomtatóinak új családját, amely kedvező árú nyomtatást kínál kisvállalkozásoknak, otthoni irodáknak és akár diákoknak is. Az Epson L550, L355, L300, L210 és L110 az átlagosnál lényegesen nagyobb űrtartalmú tintatartályokkal rendelkeznek, melyek Epson gyári tintával újratölthetők. Ez rendkívül alacsony oldalankénti nyomtatási költséget biztosít, a nyomatok pedig kiváló minőségűek lesznek az Epson Micro Piezo technológiájának köszönhetően.

Mind a négyfunkciós – nyomtató, szkenner, másoló és fax – Epson L550 készülékhez, mind a multifunkciós L355-hez és L210-hez, mind pedig az egyfunkciós L300 és L110 nyomtatóhoz négy darab, egyenként 70 ml-es színenként cserélhető tintatartó palack tartozik: cián, magenta, sárga és fekete színekben. A nagy kapacitású tintatartályokkal akár 4000 fekete-fehér és 6500 színes oldal kinyomtatása lehetséges , míg az L550, L355 és az L300 készülékek esetén a mellékelt két extra fekete tintapalackkal összesen akár 12 000 fekete-fehér oldal is kinyomtatható.

A nyomtatók az Epson Micro Piezo nyomtatófej-technológiájával rendelkeznek, és páratlan tartósságot, minőséget és megbízhatóságot kínálnak, melyre az Epson 12 hónapos (vagy15 illetve 30 ezer oldalas) jótállást vállal, valamint terméktámogatással is segíti az üzemeltetést.

A nyomtatók beüzemeléséhez csak el kell fordítani a fojtószelep kapcsolóját „nyomtatás” irányba, be kell tölteni a tintát, majd be kell kapcsolni a nyomtatót. Az Epson gyári tintaflakonok ergonómiailag kedvező kialakítással lehetővé teszik a tintatartály könnyű, cseppmentes újratöltését.

Az L500 és az L355 rendelkeznek Epson iPrint funkcióval, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül nyomtathassanak okostelefonról és táblagépekről az irodán belül.

„Úgy terveztük ezeket a tintatartály-rendszerű nyomtatókat, hogy rendkívül alacsony költségű ugyanakkor kiváló minőségű nyomtatást kínáljanak a kisebb irodák dolgozóinak vagy az otthon működő mikrovállalkozásoknak, illetve akár diákoknak is. A nagyobb dokumentumok és fontosabb munkák több példánya, disszertációk, kutatási tanulmányok és más anyagok nyomtatása is költséghatékonyan elvégezhető, az Epsontól elvárt minőségben” – mondta Jason Low, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az új készülékek már hazánkban is megvásárolhatók.

1 A megadott kapacitás/CPP megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC24712 szabványban megadott, a nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A megadott kapacitás/oldalankénti költség NEM alapul az ISO/IEC24711 szabványon. A megadott kapacitás/CPP eltérő lehet a nyomtatandó képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti körülményektől függően, mint pl. a hőmérséklet.
2 Az Epson L210 és L110 modellek esetén
3 Az Epson L550, L350 és L300 modellek esetén.

A legelső monokróm, beépített tintatartály-rendszerű nyomtatók az Epsontól
Rendkívül alacsony költségű fekete-fehér nyomtatás

2013. március 13. – Az Epson bemutatta a piacon az első, monokróm tintatartály-rendszerű nyomtatócsaládot. A WorkForce M200, M105 és M100 készülékek kifejezetten kisebb vagy otthoni irodák számára készültek. A különlegesen nagy kapacitású tintatartályaiknak, az Epson gyári tintának és a Micro Piezo technológiának köszönhetően rendkívül alacsony költségű nyomtatást biztosítanak Epson minőségben.

Az Epson WorkForce M200 multifunkciós nyomtató hálózati csatlakozási lehetőséggel és automata lapadagolóval (ADF) érkezik. A WorkForce M105 egyfunkciós modell vezeték nélküli kapcsolattal, a szintén egyfunkciós WorkForce M100 pedig Ethernet-kapcsolattal rendelkezik. Az összes modell üzleti minőségű dokumentumokat nyomtat 15 oldal/perces sebességgel .

Az Epson Micro Piezo nyomtatófej-technológiája páratlan tartósságot, minőséget és megbízhatóságot kínál. Az egyes típusokhoz az Epson 12 hónapos (vagy 50 000 oldalas) garanciát és teljes ügyfélszolgálati támogatást nyújt.

Az Epson gyári tinta 140 ml-es palackokban kapható, amellyel hozzávetőleg 6000 oldal nyomtatható ki, az üzemeltetési költség pedig csak 0,7 forint oldalanként, illetve 350 forint ívenként (500 lap) . A nyomtatók két fekete tintatartállyal rendelkeznek – egy kezdő palackkal és egy standard 140 ml-es palackkal – amelyek összesen 11 000 oldalkapacitást2 biztosítanak az egyik legalacsonyabb költségű dokumentumnyomtatáshoz. Az Epson gyorsan száradó pigment-alapú tintájának köszönhetően a nyomatok ellenállnak a víznek és az elkenődésnek.

Az M200 és az M105 is kompatibilis az Epson iPrint alkalmazással ,, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül nyomtathassanak okostelefonról és táblagépekről az irodán belül.

„A monokróm, integrált tintatartály-rendszerű nyomtatók első gyártójaként fantasztikus lehetőséget biztosítunk a vállalkozásoknak a nyomtatási költségek drámai csökkentéséhez” – mondta Ivo Peta, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az Epson WorkForce M200 készülék 89 990, az M105 és M100 pedig 69 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kapható.

1 Az átlagos ESAT értékeket jelezve az Office Category teszt alapján fekete-fehér egyoldalas nyomtatás esetén, az ISO/IEC 24734 követelményei szerint meghatározva.
2 A megadott kapacitás megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC 19752 szabványban megadott nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A 11 000 oldalas kapacitás meghatározása a nyomtatóhoz mellékelt két tintatartó palack alapján történt. A 6000 oldalas kapacitás meghatározása a külön megvásárolható T7741 tintatartó palack alapján történt. A megadott kapacitás NEM alapul az ISO/IEC 24711 szabványon. A megadott kapacitás eltérő lehet a nyomtatott képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti körülményektől függően, mint pl. a hőmérséklet.
3 Az oldalankénti költség számításának alapja a gyártók 2013 januárjában érvényes hivatalos árlistái és kapacitásadatai.
4 További információkért, valamint a támogatott nyelvek és eszközök listájáért látogasson el a www.epsonconnect.eu oldalra