Jön az UHS-II U3 SDXC

0

Az SD Association új jelölést vezet be a nagy írási sebességű, 4k2k Ultra HD felbontású videófájlok fogadására is alkalmas SDXC memóriakártyákhoz. Az UHS-I és UHS-II csoportba tartozó kártyák megkülönböztető U3 jelölése az U formába írt 3-as lesz. Ezzel jelölik azokat a memóriakártyákat, amelyek folyamatos írási sebessége minimum 30 MB/s, amely elegendő a kiváló minőségű enyhén tömörített FullHD 60 kép/mp frissítésű videófájlokhoz és az Ultra HD videókhoz egyaránt.

Az UHS-I busz továbbra is a maximum 104 MB/s-os, az UHS-II a maximum 312 MB/s-os adatátviteli sebességet jelöli, ezek azonban a maximális értékek, míg a Class jelölés a folyamatosan fennálló minimális értéket mutatják. Ezek között az U1 a 10 MB/s, a most bejelentett U3 a 30 MB/s folyamatos garantált írási sebességet jelölik.
A korábbi SD memóriakártyák Class besorolása hasonlóképpen a minimális garantált sebességet mutatják, így a Class 2 a 2 MB/s, a Class 6 a 6 MB/s, míg a Class 10 a 10 MB/s írási sebességet jelenti. Ezek alapján tehát az U3 gyakorlatilag megfelel egy Class 30-as memóriakártyának a régi jelölés szerint.