Két új Pentax objektív

0

A Ricoh-Pentax ma két új objektívet jelentett be, egyiket az APS-C szenzorméretű Pentax DSLR-jeihez, míg másikat a kis szenzoros cserélhető objektíves tükör nélküli rendszeréhez, a Pentax Q-hoz.

HD Pentax-DA 20-40mm f/2.8-4 ED Limited DC WR

A Pentax smc HD DA 20-40mm f/2.8-4 DC WR Limited az első limitált példányszámú zoomobjektív, amelynek érdekessége, hogy AF motort is tartalmaz, valamint időjárásálló kivitelű. A 2×-es zoomátfogású nagylátószögű objektív jó fényerőt kínál, lekerekített lamelláinak köszönhetően pedig szép háttérelmosást kaphatunk. Quick-Shift fókuszrendszere gyors váltást tesz lehetővé az automatikus és a kézi élességállítás között.

A Pentax smc HD DA 20-40mm f/2.8-4 DC WR Limited objektív nem lesz olcsó, ára 1000 dollár lesz. További adatok a termék adatlapján találhatók, link hírünk alatt érhető el.

Pentax Q 08

A Pentax Q 08 nevű ultranagy látószögű zoomobjektív az 1/2,3″ és 1/1,7″ típusú szenzorokat alkalmazó Pentax Q MILC-ekhez készült. 3,8-5,9 mm-es gyújtótávolsága Pentax Q7-en olyan látószöget nyújt, mint egy kisfilmes 17,5-27 mm-es objektív. Az automatikus élességállítás léptetőmotor segítségével, belső élességállítással történik, amely csendesen és gyorsan teszi a dolgát. A 10 lencsetag között DSA szuper aszférikus (Dual Super Aspherical) és ED lencsetag is megtalálható a jobb képminőség érdekében.

Az f/3,7-4 fényerejű Pentax Q 08 ultranagy látószögű zoomobjektív 500 dollárért vásárolható meg.