Itthon is előrendelhető a Tamron 15-30mm F2,8

0

Tavaly szeptemberben mutatta be a Tamron a fullframe szenzoros fényképezőgépeken is használható, nagylátószögű és fényerejű SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD objektívet, melynek azóta már amerikai, sőt magyar ára is lett. Az optika ugyanis bruttó 399 900 forintos áron előrendelhető a Tripontnál. Az objektív egyelőre Nikon és Canon bajonettes változatban lesz kapható, de szó van a Sony verzió megjelenéséről is.

A Tamron SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD főbb tulajdonságai:

  • Model: A012
  • Fókusztávolság: 15-30mm
  • Maximális rekesz: f/ 2.8
  • Látószög (átlós): 110°32‘~71°35’ (full frame szenzoron)
  • 85°51‘~49°53’ (APS-C szenzoron)
  • Optikai felépítés: 18 tag 13 csoportban
  • Közelpont: 0.28m (11 in)
  • Maximális nagyítási arány: 1:5
  • Szűrőátmérő: nem szűrőzhető
  • Maximális átmérő: Ø 98.4mm
  • Hossz*: Canon 145mm (5.7 in)
  • Nikon 143mm (5.6 in)
  • Súly*: 1,100 g (38.8 oz.)
  • Rekeszlamellák száma: 9 lamella (lekerekített)*4
  • Minimális rekeszérték: f/22
  • Tartozékok: Objektívsapkák
  • Elérhető bajonettek: Canon, Nikon, Sony*5

A hossz és a súly függ a bajonett típusától, a Nikon és Canon modellek eltérnek* A hosszadat a tubus teteje és a bajonett síkja közti távolságot jelenti *4 A lekerekített blende lamellák közel kör alakúak maradnak még a maximálistól számított két értékkel való szűkítés esetén is. * 5 A Sony bajonettes verzió nem tartalmaz VC stabilizátort, mivel a Sony vázak beépített stabilizációval rendelkeznek. A termék neve Sony bajonett esetén „SP 15-30mm F/2.8 Di USD (Model A012)”, a VC megjelölés nélkül.

Sajtóközlemény:

SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD (Model A012)

A Tamron bejelentette a kategóriájában világelső, vadonatúj f/2.8 rekeszértékű, rendkívül nagy látószögű zoom objektív fejlesztését, full-frame DSLR gépekhez, VC (Vibration Compensation) kép-stabilizátor funkcióval.

Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencse elemek biztosítják a kiváló rajzolatot. A lencsék eBAND bevonata, párosulva a BBAR bevonattal, minimálisra csökkentik a nagy látószögű lencsék okozta rejtett szellemképeket és a tükröződéseket.

A Tamron, 2012 óta az alábbi objektíveket jelentette be full-frame szenzorral rendelkező DSLR fényképezőgépekhez:
TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD
TAMRON SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD
TAMRON SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD
TAMRON SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD

A sorozat legújabb tagja a TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD, amivel először a Kölnben megrendezett Photokina kiállításon találkozhat a nagyközönség 2014. szeptember 16-21. között.

1. Kiváló képminőség
Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencsék (összesen 18 lencsetag) 13 csoportba vannak rendezve az olyan rendellenességek kiszűrése érdekében, mint például a geometriai torzítás és a kromatikus aberráció. Így lehetséges, hogy ez a vadonatúj zoom objektív kiemelkedő képminőséget biztosít a teljes tartományban, már a sarkoktól kezdődően.

2. Kiemelkedő képstabilizálás
Az amatőr és profi felhasználói oldalról érkező igényekre reagálva, került beépítésre a stabilizátor, melyet úgy hangoltak, hogy bármilyen fényviszonyok mellett, a teljes zoom tartományban minimálisra csökkentse a bemozdulásból eredő életlenséget.

3. eBAND és továbbfejlesztett BBAR bevonatok
A Tamron által kifejleszett BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonatnak köszönhetően a lencse fényáteresztő képessége tökéletesen egységes, ezzel minimálisra csökken a peremsötétedés mértéke. Párosulva az eBAND bevonattal, segít hatékonyan kiküszöbölni a szellemképeket, nem kívánt tükröződéseket.

4. Antifouling bevonat
A domború és nagy átmérőjű első lencsére, nem helyezhető fel védő szűrő, azonban, hogy mégis maximálisan védve legyen ez a lencsetag, egy lerakódásgátló bevonatot kapott, amely taszítja a vizet illetve szennyeződéseket.

5. Lenyűgöző „bokeh”
A 9 egységből álló lekerekített rekeszlamellák közel teljes körformát alkotnak akkor is, ha 2 lépésre vannak a teljesen nyitott állapottól, ennek köszönhetően ideális „bokeh” effektus érhető el.

6. Gyors és pontos autófókusz
Az objektívben továbbfejlesztésre került az autofókusz. USD (Ultrasonic Silent Drive) segíti a tű éles képek megalkotását, köszönhetően a nagy nyomatéknak és a gyors reagálási sebességnek. Az eszköz rendkívül csendesen működik. A manuális fókusz könnyedén elérhető, a végtelenített gyűrű segítségével.

7. „SILKYPIX” RAW képfeldolgozó szoftver
A SILKYPIX Developer Studio szoftver segítségével lehetőség van magas színvonalú RAW adatok kiigazítására és kezelésére úgy, mint fehéregyensúly kezelés, szín, élesség és tónusgörbék beállítása. A program az általunk használt objektív adataira támaszkodva felkínál több lehetőséget a szerkesztésre és módosításra. Sőt, képes beállítani az objektív adatai szerint a legjobb képminőséget.

A Tamron a szoftver új kiadásával nem csak a profi fotósokat célozza meg, hanem azokat is, akik egy könnyen kezelhető, megfizethető, okos szoftverre vágynak. Minden igényt kielégít, amire csak egy fotósnak szüksége lehet.