Viszlát Casio?

0

Már tavaly is megfigyelhető volt, hogy a Casio által bejelentett új kompakt digitális fényképezőgépeket csak a japán anyavállalat, valamint az ázsiai oldalak hozták le, az európai weboldalon nem jelentek meg. Ez a folyamat azóta is tart, s a napokban megjelent két új fényképezőgép esetében sem történt másként.

Bár erről szóló hivatalos információról nincs tudomásunk, nagyon esélyes, hogy a Casio csak az ázsiai régiónak fejleszt és gyárt fényképezőgépet, s az európai és amerikai piacokra már nem szállít.

Kár érte, hiszen a kis kompakt gépek között is akadtak érdekesebb, nagy zoomátfogású, komoly nagylátószöget is kínáló utazózoomok, igaz, az utóbbi időkben valóban kevesebb különleges darab került ki a Casio műhelyéből, pedig a digitális fényképezőgépek megjelenésekor a neves gyártók mellett a Casio is igen előkelő helyet tudott elfoglalni.

Casio Exilim EX-ZR60

Casio Exilim EX-ZR60

Casio Exilim EX-ZR3000

Casio Exilim EX-ZR3000

A héten bejelentett két új kompakt fényképezőgépük is az egyszerűbb modellek sorát bővíti, igaz, a 10×-es és 12×-es zoomátfogású Casio Exilim EX-ZR60 és EX-ZR3000 utazózoomok mindegyike felhajtható LCD-vel rendelkezik, utóbbi pedig Wi-Fi vezérlőt is tartalmaz.

Az európai és amerikai piacokról való csendes kivonulás oka egyébként minden bizonnyal a kompakt fényképezőgépek iránti jelentősen csökkenő kereslet lehet, amelyet e gyártó nem tud ellensúlyozni a feltörekvő MILC szegmensbe való betöréssel.