Két új Nikon kompakt fényképezőgép

0

Igaz, egy Nikon Coolpix A fényképezőgép már létezik, ráadásul nem is akármilyen (nagy szenzoros prémium kompakt), a Coolpix A10 és A100 inkább a szűkebb pénztárcájukat célozza meg. Bár a kompakt fényképezőgépek piaca évről évre zsugorodik, s a legtöbb gyártó igyekszik a a nagy szenzoros prémium kategóriában, vagy az ultrazoom illetve utazózoom gépekkel megmenteni a menthetőt, a Nikonnak arra is van még energiája, hogy olcsó kompaktot dobjon piacra. A gépek kezelési útmutatója tavaly, még karácsony előtt kikerült a Nikon oldalára, amit valaki ügyesen észre is vett, így akkor már mi is beszámoltunk a masinákról, a hivatalos bejelentés ma történt meg.

Nikon Coolpix A100

A 16 és 20 Mpixeles CCD-t alkalmazó fényképezőgépek 5×-ös zoomobjektívvel készülnek, s szenzoruk miatt csak HD felbontásban tudnak videófelvételt készíteni, optikai stabilizátor helyett elektronikus stabilizálás alkalmazható. A várható alacsony árra utal az is, hogy 2,7″-os LCD-jük felbontása a már rég meghaladott 230 ezer képpontos. A Coolpix A10 és A100 között a felbontáson kívül még egy különbség érhető tetten: míg az A10 ceruzaelemmel vagy akkumulátorral üzemeltethető, a Coolpix A100-hoz lítium-ion akkumulátort is mellékelnek.

Nikon Coolpix A10

Nikon Coolpix A10

A Nikon Coolpix A10 és A100 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • Coolpix A10: 16,1 Mpixel, 1/2,3″
    • Coolpix A100: 20,1 Mpixel, 1/2,3″
  • Érzékenység: ISO80-1600
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 26-1300 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,2-6,5 fényerő, 10 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • könnyű, egyszerű felépítés, műanyag váz
  • automata és témamódok
  • LCD: 2,7″ 230e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Energiaellátás:
    • Coolpix A10: két darab AA elem vagy akkumulátor
    • Coolpix A100: Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

BEMUTATJUK AZ ÚJ COOLPIX A100 ÉS A10 FÉNYKÉPEZŐGÉPEKET: KÉSZÍTSEN MINŐSÉGI KÉPEKET EGYSZERŰEN ÉS STÍLUSOSAN

Amszterdam, Hollandia, 2016. január 14. A Nikon COOLPIX kompakt fényképezőgép családja két újabb taggal gazdagodott, amelyek tervezésénél az egyszerűség volt a vezérelvünk – az elegáns, 20,1 megapixeles, könnyen szállítható, karcsú vázú COOLPIX A100-zal, valamint az egyszerűen kezelhető gombkiosztással és kényelmes fogású markolattal rendelkező 16,1 megapixeles COOLPIX A10-zel, amellyel élvezet a fényképezés.

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt összesen 119 gramm súlyú COOLPIX A100 olyan könnyű, hogy zsebben vagy táskában hordva szinte észrevehetetlen, mégis rengeteg olyan funkciót csomagoltunk bele, amelyek a fényképezést egyszerűvé teszik. Amellett, hogy az (a Dynamic Fine Zoom használatával 10x-re kiterjeszthető – A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik). 5x optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít a barátokról és a családtagokról, a speciális hatások és gyors effektusok segítségével fotóit egyedivé is teheti. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan kiválasztja a megfelelő módot. Egy gombnyomással készíthet HD-videókat, míg az elmosódáscsökkentés segítségével a fotók tiszták és élesek lesznek.

A célkereső AF-nek köszönhetően a fényképezőgép automatikusan beazonosítja a főtémát, és beállítja rá az élességet, legyen az akár kisebb tárgy vagy élő személy. A glamour retusálás tizenkét utólagos retusálási effektusával (szemfesték, szempillafesték és púder opciók) sminket vihet fel, vagy elrejtheti a szem alatti táskákat. Az akkumulátor hosszú élettartama (körülbelül 250 fénykép vagy egyórányi videó) lehetővé teszi, hogy folyamatosan fényképezzen, a 20,1 megapixeles CCD-képérzékelő pedig nagy felbontású, kiválóan kinagyítható fényképeket hoz létre. A több divatos színben kapható Nikon COOLPIX A100 segítségével az emlékezetes pillanatokat egyszerűen örökítheti meg.

A COOLPIX A10-et a könnyű kezelhetőség szempontjainak észben tartásával fejlesztettük ki. Az 5x optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy mind közeli arckifejezéseket, mind széles csoportképeket képes legyen megörökíteni. A tisztán olvasható 6,7 cm-es LCD-monitor leegyszerűsíti a felvételek megkomponálását, míg az automatikus programválasztóval a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot. A külön Videofelvétel gomb használatával könnyedén válthat fényképezésről HD-videofelvételre, az elmosódáscsökkentés pedig csillapítja a fényképezőgép rázkódását azért, hogy élesebb képeket és simább, természetesebb videókat hozhasson létre.

A fényképeit fényképezés előtt rengeteg speciális hatással javíthatja fel, valamint gyors effektusokat adhat hozzájuk a fényképezőgépben rögtön a fényképezés után. A mosoly időzítő használatával akkor exponál a gép, amikor felismeri, hogy a fotóalany elmosolyodik, a pislogásmentesítés pedig figyelmeztet, ha a portréalany a felvétel elkészítésekor pislogott. Továbbfejlesztettük a bőr lágyítás effektus arcfelismerő funkcióját, és javítottuk a bőrtónus expozícióvezérlését, így a portréalanyok mindig hibátlannak tűnnek majd.

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új, egyszerűen kezelhető és divatos fényképezőgépeket: „A COOLPIX A100 tökéletesen illeszkedni fog az Ön életstílusához, ha egy olyan, minden nap használható fényképezőgépet keres, amely könnyedén elfér a zsebében vagy a táskájában, emellett kristálytiszta fotók készítését teszi lehetővé akár otthon, akár külföldön. A COOLPIX A10 stabil fogású markolata nem csak a tudatos tervezést tükrözi, hanem hatékonyan csökkenti a fényképezőgép mozgásából eredő elmosódást a fényképezés folyamata során. Az AA méretű elemmel történő áramellátás azt jelenti, hogy sokkal könnyebb folyamatosan fotózni, bármerre is járjon.”