Olympus TOUGH TG-4 vakudiffúzor és firmware frissítés

0

Az Olympus bejelentette FD-1 jelű vakudiffúzorát, amelyet kifejezetten a TOUGH TG-4 víz- és ütésálló kompakt fényképezőgépéhez fejlesztett. A víz alatt, illetve makró módban szebb fényeloszlást kínáló diffúzor használatához új firmware is szükséges. A v2.0-ás firmware frissítés azonban nem csupán az új kiegészítő használatát segíti elő, de további funkcióval bővíti a fényképezőgép képességeit, mint a felvételi beállítások elmentésének lehetősége, valamint bővíti az időzített sorozatfelvétel hosszát 99 képről 299 képre.

Sajtóközlemény:

Speciális vaku kiegészítő és firmware frissítés a TG-4 TOUGH csúcsmodell makró tudásának teljes kiaknázásához

Új vakudiffúzor a lélegzetelállító közeli felvételekért

2016. március 29., Hamburg – A masszív TOUGH TG-4 használói a már így is különleges, gyenge fényviszonyok esetén is kiválóan használható outdoor fényképezőgépük makró tudását még magasabb szintre emelhetik az Olympus új FD-1 vakudiffúzorával. Az FD-1 a beépített vaku fényét finoman teríti a közeli témák tökéletes derítése érdekében. A kiváló reflexiós hatásfokkal jellemezhető vakudiffúzor a mozgó témák bemozdulásmentes megörökítésében is segít – alacsony ISO érzékenység beállítástól függetlenül – akár 15m vízmélységig*. A körkörös FD-1 ideális a lencsétől 2-30 cm távolságban található témák fotózásakor, ahol az extrém közelség egyébként megakadályozná a megfelelő derítést. A tökéletes vezérelhetőség érdekében az FD-1 oldalán található kar segítségével a vakuerősséget hangolhatjuk. A téma expozíciójának beállításával a háttér sötétebb lehet – így a téma erőteljesen, rendkívül látványosan emelhető ki. Az FD-1 19.990.- HUF javasolt fogyasztói áron, 2016 Április 28-tól érhető el, egy időben a TG-4 firmware frissítéssel, mely a vakudiffúzor tökéletes használhatósága mellett több új funkciót is kínál.

TOUGH minőségre szabva
Az új FD-1 tökéletesre egészíti ki azt az öt jellemzőt, mely a TG-4-et a legjobb TOUGH fényképezőgéppé avatja a lenyűgöző minőségű, bárhol kivitelezhető képalkotás témakörében: a szuper-fényerős optika, a variálható makrórendszer, a rendszerkiegészítők, a kényelmes használhatóság és a kemény, szívós kivitel előnyei mellett. A TOUGH kivitel ismérvei szerint tervezett, mindössze 20 gramm tömegű és 2 cm-nél is vékonyabb FD-1 rendkívül kompakt, hordozható és egyszerűen munkára fogható, így ideális utazás, vagy kalandtúra közben történő használatra – a vízfelszín alatt és felett egyaránt. Egyszerűen a fényképezőgéphez csatlakoztatható, de ugyanígy könnyedén eltávolítható és a hozzá kapcsolódó beállítások ugyancsak egyszerűen végezhetők. Az FD-1 az Olympus CSCH-122 szilikon váztokjával kompatibilis, mely extra védelmet kínál a keményebb helyzetekben és víz alatt is hatékony, akár egy kite-szörfös trapézövre szerelve.

A mikroszkóp felvételi mód tudásának messzemenő kiaknázásához
A talajon, vagy akár a korallzátonyon – az FD-1 biztosítja, hogy a masszív TG-4 segítségével kiváló minőségű felvételeket készítsünk, gyengén megvilágított makrófelvétel-környezetben. Speciálisan a TG-4 variálható makró rendszerének alap felvételi módja, a mikroszkóp (Microscope Mode) üzemmód tudásának maximális kiaknázásához tervezve. A hatékony derítés területe a lencsétől mérve 30-tól akár 2 cm távolságig biztosított (a mikroszkóp üzemmód 30-tól 1 cm-ig használható), a gyújtótávolság-tartomány pedig 30-100 mm**. A firmware frissítés által a fényképezőgép automatikusan a legnagyobb zársebességet és alacsony ISO érzékenységet választ a ragyogó, részletgazdag felvételek készítése érdekében, az egyébként gyengén megvilágított részletek természetes szépségének visszaadásához. Ugyancsak a firmware frissítésnek köszönhetően ezentúl a vaku erősségét egy ujjmozdulattal állíthatjuk. A diffúzor bal oldalán található kar segítségével az expozíciót +2.0 és -2.0 FÉ között, 0.3 FÉ lépésben finomhangolhatjuk.

Az FD-1 a mikroszkóp üzemmóddal kombinálva rendkívüli képminőséget biztosít erősebb nagyítás használatakor – így kiaknázhatóvá teszi a TOUGH 6,9x kombinált optikai és digitális zoomját (illetve 13,8x zoom faktorát, a szuper-felbontású zoom funkcióval), valamint a szuper-fényerős optikáját, mely így nagylátószög használata esetén is tökéletesen fényerős marad.

TG-4 firmware frissítés extra funkciókkal
Az ingyenesen letölthető 2.0 firmware verzió az FD-1 használatához szükséges, de több új funkciót és jellemzőt kínál. Általa a felvételi beállítások menthetők az A, P és Mikroszkóp üzemmódokban, valamint 299 felvétel készíthető időzített sorozatfelvétel használata esetén (az eddigi 99 helyett). Sőt, a fájlnevek a memóriakártya, illetve fényképezőgép tárolási rendjének megfelelően állíthatók be (megfelelőn: Reset, vagy Auto).

Kiegészítők a kaland szerelmeseinek
A TG-4 ütésálló akár 2,1 méter magasról történő leejtés esetén is***, törésálló 100kg terhelésig***, fagyálló -10°C hőmérsékletig***, porálló, valamint vízálló 15m mélységig, speciális búvártok használata nélkül is***. Ez a többszörösen tesztelt tűrőképesség teszi a TG-4 fényképezőgépet megbízható társává mindenkinek, aki különösen sok időt tölt a szabadban, akár szabadidősportokkal – és közben szeretné megörökíteni a pillanatokat. A fényképezőgéphez ráadásul rengeteg speciális kiegészítő érhető el – köztük a több mint 15 méter vízmélységnél történő használatra tervezett kiegészítők is. A biztonsági hevederrel rögzíthető sport toktól kezdve az akár 45 méter vízmélységig védelmet nyújtó búvártokig – a TOUGH kiegészítők különösen versenyképes áron érhetők el. A teljes kínálat megismeréséhez az Olympus weboldal speciális szekciója áll rendelkezésre.

FD-1 FŐBB JELLEMZŐK:

  • Egyszerűen hordozható vakudiffúzor, mely a TOUGH TG-4 kreatív alkotóerejét magasabb szintre helyezi
  • Tökéletesen megvilágított közeli területek
  • Gyengén megvilágított mozgó témák megörökítése bemozdulásmentesen
  • Sötétebb háttér a makró témák látványos kiemeléséhez
  • Akár 15 méter vízmélység esetén is használható
  • Bal oldalon elhelyezett kar az expozíció egy ujjal történő hangolásához – 0,3 FÉ léptékben (1,4 lépés ekvivalens) mikroszkóp üzemmódban
  • Effektív vakutartomány:
    2-30 cm, mikroszkóp módban W – T
    W beállítás esetén 30 cm-ig, ISO 100 érzékenységnél
    T beállítás esetén 30 cm-ig ISO 500 érzékenységgel

FD-1 TOVÁBBI JELLEMZŐK:

  • Új, ingyenes 2.0 firmware verzió a TG-4 egyszerű beállításához
  • Korlátozottan kompatibilis a TG-1, TG-2 és TG-3 típusokkal

TOUGH kiegészítők

  • FCON-T01 halszem konverter a megdöbbentő, extrém-nagylátószögű felvételek készítéséhez akár szélsőséges körülmények között – például víz alatt.
  • TCON-T01 telekonverter a nagyon távoli témák felvételéhez, akár víz alatt is.
  • Puha védőtok (CSCH-121) – Stílusos, időjárásálló tok karabinerrel, kifejezetten gyors vízelvezetésre és fokozott szellőzésre tervezve – így a fényképezőgép gyorsabban megszáradhat, valamint fokozott védelmet élvez a karcolások és leejtés hatásai ellen.
  • Sport tok (CSCH-123) – A fényképezőgép biztonságos elhelyezéséhez. A kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevederrel mindig fixnek tudható. Tartozéka egy karabiner és gyorskioldó mechanizmus a sokoldalú használhatóság érdekében.
  • Szilikon váztok (CSCH-122) – A tökéletesen testreszabott váztok által a fényképezőgép fogása sokkal biztosabb lehet, ráadásul – a legkeményebb körülmények között – fokozottabb védelmet nyújt.
  • Kemény védőtok (CSCH-107) – karabinerrel a különféle eszközökre és túrafelszerelésre történő rögzítéshez.
  • Úszó csuklószíj (CHS-09) – E remek formatervezésű, piros színű csuklószíj által a vízbe esett fényképezőgép könnyen megtalálható.
  • LG-1 makrófény makró témák egyenletes megvilágításához, a Live Guide beállítások használatával, stabil állványon, akár 1 cm távolságból.

* Vizes környezetben történt használat után öblítse le friss édesvízzel és törölje át a nedvesség eltávolításához.
** 35mm ekvivalens
*** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján. Ha a fényképezőgépet az FD-1 vakuval használja, az Olympus tesztelési eljárásai alapján az ütés- és törésállóság nem garantálható.