Eyefi támogatás jön a Toshiba FlashAir SD kártyákba

0

A kaliforniai Eye-Fi nemrégiben jelentette be, hogy megszünteti az Eyefi Pro X2 és korábbi Wi-Fi képes memóriakártyáinak terméktámogatását és új alkalmazást vezetnek be, amely már nem teszi lehetővé az FTP-n keresztüli feltöltést.
Milyen érdekes fordulat, most pedig azt jelentette be az Eye-Fi, hogy a jövőbeli Toshiba FlashAir Wi-Fi-s SD memóriakártyákhoz Eyefi szoftver támogatás készül. Nem volna meglepő, ha a háttérben egy már előkészített Toshiba – Eye-Fi felvásárlás állna. Mindenesetre az önmagában jó hír, hogy továbbra is lesznek Eyefi képes memóriakártyák, igaz, ez a jelenlegi Eyefi termékek használóit a legkevésbé sem vigasztalja.

A használathoz egyébként csupán az Eyefi Mobi alkalmazás telepítésére, majd a FlashAir felhasználói azonosító és jelszó megadására van szükség és máris használhatók ezek a kártyák a vezeték nélküli képáttöltésre. Bár a Toshiba FlashAir is rendelkezik efféle alkalmazással, az Eye-Fi által kivívott több, mint 300 fényképezőgépbe beépített támogatás most igen jól jön a Toshibának.