Olympus PEN E-PL8

0

Az Olympus frissítette belépőszintű MILC gépcsaládját és bejelentette a PEN sorozat legújabb, E-PL8 modelljét.
ID: 23314
Az új fényképezőgép igazság szerint csupán egy ráncfelvarrása az elődnek, hiszen mind felbontásában, mind főbb képességeiben megegyezik azzal, leginkább a sorozat sebességen csiszoltak egy kicsit, a korábbi 8 kép/mp helyett az E-PL8 8,5 kép/mp maximális sebességű sorozatot képes készíteni. Azt azért meg kell említeni, hogy a 8,5 kép/mp bőven elegendő még a haladó amatőr fotósok számára és azt is, hogy ez az érték kategóriájában igencsak jónak számít!

A szenzor tehát maradt 16 Mpixel felbontású, a hátsó LCD szintén változatlan, 3″-os, 1,037 millió képponttal, érintésérzékeny felülettel és le-fel dönthetőséggel. A videófelvétel maximális felbontása sem változott: 1920×1080 pixel.

Kicsit módosult a gép külseje, ami főképp a felső tárcsák külsejében, illetve a markolat ívének enyhe csökkentésében mutatkozik meg. A kezelőszervek funkciói, illetve pozíciói azonban változatlanok.

Valójában az, hogy milyen pluszt kínál az E-PL8, sajnos nem derül ki a sajtóközleményből sem, hacsak nem az ezüstszínű, dombornyomott PEN felirat. Nem szokásunk lehordani egyetlen új terméket sem, de amikor egy neves gyártó a korábbi modellhez képest magasabb áron, de valamirevaló újdonság nélkül dob piacra új gépet, azért amellett nehéz szó nélkül elmenni.
Mindenesetre itt a Photokina 2016, amely remek alkalom lesz arra is, hogy utánajárjunk, milyen újdonságot kínál az E-PL8.

Az Olympus PEN E-PL8 vázat 150 ezer Ft-ért vásárolhatjuk meg, míg a 14-42mm f/3,5-5,6 objektívet tartalmazó kit ára 200 ezer Ft lesz.

Az Olympus PEN E-PL8 főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 17,3×13 mm-es, 16,1 Mpixeles LiveMOS szenzor
 • 3 tengelyes szenzorstabilizálás
 • ISO200-25600 érzékenység, 1/3 Fé lépésköz, ISO100-ra kiterjesztés
 • Objektív: micro FourThirds (MFT) bajonett
 • Elektronikus kereső nincs
 • TruePic VII képfeldolgozó processzor
 • 8,5 kép/mp sorozat sebesség
 • Rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • RAW formátum támogatása
 • Módválasztó tárcsa
 • LCD: 3″ 1,037 millió képpontos, kapacitív érintésérzékeny, dönthető és felhajtható
 • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) sztereó hanggal, MOV konténerben, max. fél óráig
 • LiveGuide élőkép mód a beállítások vizuálisabb elvégzéséhez
 • 14 féle művészi szűrő
 • Videófelvételnél ArtFade a művészi szűrők közötti átmenetes váltáshoz
 • Automatikus expozíció sorozat
 • HDR sorozat
 • Live Time – LiveView időzített frissítés hosszú expozíciónál
 • Beépített Wi-Fi adapter, okostelefonról vezérlés lehetősége
 • Automatikus élességállítás, arcfelismerés
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely
 • Li-ion akkumulátor
 • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás


Sajtóközlemény:

Az OLYMPUS PEN E-PL8 annyira szép, mint az általa készült képek

Gömbölyű vonalak és egyszerű csatlakozás – lenyűgöző új OLYMPUS PEN a divat és a nőiesség jegyében

2016. szeptember 19. Hamburg – Az Olympus PEN sorozat idén ősszel egy igazán szemet gyönyörködtető új taggal bővül: itt az új E-PL8, mely a határozottan nőies vonalakat a gondtalan közösségi-oldal használat lehetőségével ötvözi, így ideális a bloggerek, fashionisták, illetve általánosan, a „hálózatra kapcsolt” ezredfordulós nemzedék számára. Az új formák és bőr felületek által kölcsönzött egyéni stílus különösen vonzza a tekinteteket – az Olympus technológiai megoldásai pedig minden eddiginél egyszerűbbé teszik a ragyogó fotók és videók feltöltését a különféle közösségi oldalakra – olyan képminőség mellett, mely igencsak messze kiemelkedik az okostelefon-kategóriából. Fém váza és cserélhető objektíves rendszere ellenére az E-PL8 annyira könnyű és kisméretű, hogy akár egy kisebb táskába is elrejthető. A lenyitható LCD kijelző ideális selfie-k készítéséhez – ráadásul érintéssel vezérelhető főbb funkciókat, például kioldót, felvételindítást, expozíció beállítást, vagy kreatív Művészi szűrő kiválasztást kínál. A fotók és videofelvételek a fényképezőgéppel szerkeszthetők – akár zene, illetve különféle effektek adhatók hozzájuk. Több felvételt is összeállíthatunk egy fájlba, melyet Wi-Fi-n keresztül, kompatibilis okostelefonnal, illetve az ingyenes OI.Share alkalmazás segítségével tölthetünk fel. Választható tiszta fehér, ezüstszínű elemekkel kiegészített fekete, illetve – a legújabb divatot követve – „vintage” barna színben. A váz mindössze 326 gramm, javasolt fogyasztói ára 149.990.- HUF illetve 199.990.- HUF kitben, az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel kiegészülve.

„Három” újdonság
A decemberben bemutatkozó Fashion Accessory sorozattal az Olympus, – mint fényképezőgép-gyártó cég – a világon elsőként mutatott be kifejezetten a divat iránt rajongó hölgyek számára tervezett, magas minőségi színvonalat képviselő fényképezőgép-kiegészítőket. Az új E-PL8 pedig még inkább illik a divatkiegészítőkhöz – az újabbnál újabb verziókhoz is. Sőt – a szépen ívelő vonalak, a harmonikus színvilág, illetve a finoman kidolgozott bőr és fém felületek kombinációjának hála, az Olympus új PEN modellje már önmagában is egy különleges divatékszer. Fehér kivitelben szinte mindenféle stílus tökéletes kiegészítője; klasszikus fekete-ezüstben elegáns megjelenést kölcsönöz; a „vintage” barna E-PL8 pedig gondosan kialakított stílust jelenít meg, mégis egy csipetnyi laza, nyugodt hangulattal kiegészülve. Mindegyik verzió színében harmonizáló vállszíjjal érkezik.

„To die-for” design
A lekerekített PEN design egyszerűen lenyűgöző – bármilyen szögből nézzük is. Az elülső burkolaton látható arany, illetve ezüstszínű, dombornyomott Olympus PEN felirat harmonikusan egészíti ki a prémium bőr elemeket és felhívja a figyelmet a minimalista, színben tökéletesen passzoló markolat-részre. A luxus megjelenést tovább erősítik a csillogó, felül elhelyezett, fém vezérlőtárcsák és a PEN sorozatot fémjelző lépcsős kialakítás. A kivitelnek köszönhetően a fényképezőgép minden alkalommal magunkkal vihető – egészen pontosan viselhető. Ehhez pedig csak hozzátesz a Mikro-NégyHarmad rendszerből adódó, kompakt méret. Mint minden PEN, a könnyű kis E-PL8 is arra való, hogy bárhol velünk legyen.

Bemutatkozik a ‘Touch Selfie’
Az új PEN a „selfie-készítést” expresszív művészetté emeli és mindenki számára könnyen elérhetővé teszi. A csúcsminőségű cserélhető objektívek és a szintén high-end technológiai megoldások ötvözete mindent megad, ami a minőségi képalkotáshoz kellhet. A Selfie üzemmód automatikusan aktiválódik, amikor lehajtjuk az LCD kijelzőt – ekkor egy érintéssel elérhetjük a legfontosabb beállításokat és egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy valamelyik kóbor ujjunk eltakarja az objektívet. Az eredmény pedig mindig egy ragyogó, tűéles selfie, még az éjszakai bárok erősebb fényeivel szemben fotózva is. A zoom objektívek e módban automatikusan állnak nagylátószögre. Az LCD-n megjelenő, egy érintéssel vezérelhető, kiemelt funkciók között találjuk az e-Portrait, időzített sorozatfelvétel, Művészi szűrők és speciális filmes effektek beállítását is. A PEN technológia lehetővé teszi, hogy látványos, SLR-stílusú felvételeket készítsünk elmosódott háttérrel kiemelt témákkal, vagy meglepő halszem-perspektívából – ami okostelefonnal egyszerűen lehetetlen, a legjobbakat nézve is.

Filmkészítés – egyszerűen
A PEN egyszerűvé – és szórakoztatóvá – teszi a filmek rögzítését és számítógép nélküli szerkesztését. Kisebb videókat menthetünk a ‘My Clips’ mappába, majd a legjobbakat összefűzhetjük – így összeállíthatunk bemutatófilmeket, melyhez aláfestő zenét és Művészi szűrőket választhatunk. Például az Old Film effekt a régi filmtekercsekre jellemző zajok és karcok hatásait keveri a felvételhez, retró hangulatot eredményezve.

A világ Wi-Fi-n keresztül
Az új PEN Wi-Fi-n keresztül gyorsan okostelefonhoz csatlakoztatható, az ingyenes OI.Share alkalmazás segítségével – távirányítással – pedig egész alakos selfie-ket is lőhetünk (a fényképezőgépet a telefonnal vezérelve). Ezzel minden egyes outfit-ről készíthetünk képet, „fashion blog” stílusban. Természetesen a telefonon keresztül szinte csak egy mozdulattal tölthetjük fel felvételeinket a közösségi oldalakra.

Újabb és újabb objektívek és kiegészítők
Mint minden PEN, az E-PL8 is kompatibilis az egyre csak bővülő, csúcskategóriát képviselő M.ZUIKO objektívekkel, valamint az ugyancsak egyedülálló PEN Fashion Accessories divatkiegészítőkkel, melyek között a legkülönfélébb stílusoknak és ízlésnek megfelelőket is találhatunk.

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható* – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.
* A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

Új Fashion Accessories termékek (válogatás)

 • „Olive En Vogue” outfit
 • „Into the Blue” zsák
 • „Camouflower” vállpánt

A legújabb divatkiegészítők megtekintéséhez kérjük, keresse fel www.olympus-europa.com/s/PENgeneration/ weboldalunkat

Főbb jellemzők:

 • Ikonikus divatkiegészítő egy csúcskategóriás, cserélhető objektíves fényképezőgép tudásával és teljesítményével
 • Kategóriateremtő, legömbölyített vonalakkal operáló design, minőségi felületekkel és szemet gyönyörködtető részletekkel
 • Lenyitható érintőkijelző és automatikusan aktiválódó Selfie üzemmód kiváló minőségű selfie-k készítéséhez (akár fotó, akár videó formátumban)
 • Video-szerkesztés a fényképezőgépben: aláfestő zene, valamint effektek használata, illetve több videó összefűzése egy hosszabb film készítéséhez
 • Beépített Wi-Fi kompatibilis okostelefonokkal, tabletekkel történő, egyszerű kapcsolat felépítéséhez és az ingyenes Ol.Share alkalmazás segítségével közösségi oldalak gyors eléréséhez
 • Távirányítás okostelefonnal, például teljes alakos selfie-k készítéséhez
 • Egyszerűen használható Művészi szűrők a fotók és videók kreatív effektezéséhez, például: Old Film, Art Fade, Multi Echo és One Shot
 • ’My Clips’ mappa kisebb videók tárolásához, szerkesztéséhez és összefűzéséhez
 • Az Olympus exkluzív kiegészítőihez tervezve – kifejezetten divatrajongó hölgyek számára
 • Az első osztályú M.ZUIKO objektívek teljes kínálatával kompatibilis – például a „must-have” 45mm fixfókuszos portré objektívvel

További jellemzők:

 • A Művészi szűrők hatásainak valós idejű megtekintése a kijelzőn, a Live View funkció segítségével
 • Beépített vaku beltéri használatra – illetve külső vakurendszer-kompatibilitás
 • Photo Story funkció a fotók „sztorivá” történő összefűzéséhez, kreatív effektekkel
 • Az iAuto automatikusan a legjobb beállításokat választja ki mindegyik fotó készítésénél
 • A Live Guide a legfontosabb beállítások – pédául a bokeh hatás – beállításában segít, így a nem gyakorlott használók számára is kiváló képek készítését teszi elérhetővé
 • e-Portrait a tökéletes bőrszínekhez
 • Szemérzékelő tűéles portrék készítéséhez
 • Live Composite funkció a hosszú exponálásokhoz – így az éjszaka fényeinek különleges hatású megörökítéséhez
 • Fast AF villámgyors sorozatfelvételek készítéséhez
 • Gyors beüzemelési útmutató kezdő felhasználók számára
 • Ingyenesen letölthető OI.Share v2.6 alkalmazás a felvételek problémamentes, Wi-Fi-n keresztül történő megosztásához.