Most a Canon nem tartotta be saját embargóját: íme a Canon PowerShot G9 X Mark II

0

A Canon USA weboldalára került ki a hivatalosan csak holnap megjelenő PowerShot G9 X Mark II, valamint a G7 X Mark II Video Creator Kit sajtóközleménye, valamint termékfotói is. A hibát a rendszergazdák viszonylag gyorsan orvosolták, de a Google keresőrobotjai gyorsabbak voltak, így a cache-ben most is elérhető a sajtóanyag.

A pletykák ezek szerint ismét igaznak bizonyulnak, vagyis nem sok változást eszközöltek az új modell fejlesztésekor. A frissített prémium kompakt fényképezőgépeknek változatlan a szenzora, azaz ezúttal is 1″ típusú, 20,2 Mpixeles CMOS képérzékelőt alkalmaz. Szintén nem történt változás az objektíven, amely kisfilmes rendszerbe átváltva 28-84 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, fényereje f/2-4,9 (mélységélesség szempontjából megfelel egy kisfilmes f/5,4-13 objektívnek).

Új azonban a képfeldolgozó processzor, ami immár DiG!C 7-es, szemben a korábbi DiG!C 6-tal. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a sorozatfelvétel sebessége 6 kép/mp-ről 8,2 kép/mp-re gyorsult.
A szolgáltatások között újdonság, hogy RAW fájlokat gépen belül is konvertálhatunk JPEG-gé, illetve time-lapse videófelvételt is készíthetünk, de hagyományos videókból továbbra is a Full HD felbontás a maximum, 4k-ról egyelőre nincs szó.

Szintén változatlannak tűnik a 3″ képátlójú érintésérzékeny LCD, valamint a gépből felpattintható vaku, illetve az üzemmódtárcsa és a többi kezelőszerv is.

A Canon PowerShot G9 X Mark II februártól lesz megvásárolható, ára a tengerentúlon 530 dollár lesz, pont annyi, amennyiért a G9 X megjelent 2015 novemberében.

A G9 X Mark II mellett a Canon a már piacon lévő G7 X Mark II videózáshoz kihegyezett kitjét is bejelenti. A Canon PowerShot G7 X Mark II Video Creator Kit egy plusz akkumulátorral, Manfrotto PIXI mini állvánnyal és 32 GB-os memóriakártyával kerül a boltokba. Ára 750 amerikai dollár lesz.