Megérkezett: Canon PowerShot G9 X Mark II

20
471

Bár elsőre összeesküvés elméletnek tűnhet, de egyre inkább gyanús, hogy a gyártók – jelen esetben a Canon – direkt szivárogtat ki adatokat (specifikációt, képeket, illetve tegnap a teljes sajtóanyagot), hogy a lapok ne csak egyszer, hanem lehetőleg háromszor is beszámoljanak az új termékről, óriási ingyen reklámot csapva neki.


Nos, hogy mi is jó fejek legyünk, mi is csatlakozunk azokhoz, akik immár harmadszor számolnak be a Canon PowerShot G9 X Mark II-ről, amely ugyan óriási fejlesztéseket nem tud felmutatni, hiszen csupán az új DiG!C 7 processzorával tud többet, amely gyorsabb, 8,2 kép/mp-es sorozatsebességet kínál, meg persze a time-lapse képességet és a gépen belüli RAW feldolgozást (állítólag egyébként a szenzor is új, amitől kevésbé zajos képeket kaphatunk, de a teljes pixelszám változatlan, így ezt vagy elhisszük, vagy nem…).

A 499 euróért piacra kerülő gép viszont most hivatalosan is megjelent és a magyar nyelvű ismertetője is elérhetővé vált:

Sajtóközlemény:


Megérkezett a Canon PowerShot G9 X Mark II

Budapest, 2017. január 4. – A Canon ma mutatta be a haladó fotósok számára tervezett, 2015-ben piacra dobott PowerShot G9 X profi kompakt fényképezőgépének új, Mark II-es típusjelzésű, továbbfejlesztett változatát.
A Canon PowerShot G9 X Mark II továbbra is kompakt kivitelben készül, ám elődjénél gyorsabb, akár 8,2 fps-os sorozatfelvételre képes. Az új kompakt kamera vázában 1.0 formátumú, 20,1 megapixeles képfelbontású szenzor, illetve a Canon DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor gondoskodik az élmények tökéletes megörökítéséről.
Elődjéhez hasonlóan a Mark II-es modell is követi a G9 X minimalista dizájnját, ám az új típus alumínium gépháza negyedével kompaktabb az elődnél. Mivel a Mark II-es típus tömege csupán 206 gramm, akár zsebben is kényelmesen hordozható, kezelése pedig a hátoldalon lévő LCD érintőképernyőn keresztül nagyon egyszerű, a záridőt, a rekeszt és a zoomot pedig kényelmesen lehet állítani személyre szabható objektívvezérlő tárcsával.
Még jobb képminőség az új szenzorral és processzorral
A DIGIC 7 processzornak és az új CMOS szenzornak köszönhetően a G9 X Mark II elődjénél is jobb képminőséget kínál még gyenge fényviszonyok között is. Fejlett képstabilizátora pedig lehetővé teszi, hogy akkor is éles képeket készítsen, ha nincs mód stabilan kézben tartani a fényképezőgépet, mivel a dupla érzékelős stabilizátor 3,5 fényértéknyi előnyt biztosít az exponálás során.
Az új modell tökéletesen alkalmas spontán pillanatok megörökítésére, hiszen 0,14 másodperc alatt fókuszál, és másodpercenként 8,2 képkockát tud készíteni. A 28 mm-es nagylátószögű objektív és a háromszoros optikai zoom rengeteg szituáció megörökítését teszi lehetővé a PowerShot G9 X Mark II-vel a tájképektől egészen a portréfotózásig.
Gyönyörű képek éjjel-nappal
A gép tervezésekor az is fontos szempont volt, hogy különböző fényviszonyok közt egyaránt jó minőségű képeket rögzítsen: az új képérzékelő szenzor a kevés fénynél készülő fotókon is kisebb képzajt eredményez, megnövelt dinamikatartományának köszönhetően pedig éjjel-nappal tökéletesen működik.
A nagy, f/2.0 fényerejű objektív nagyobb szabadságot biztosít a fotósnak, így alacsonyabb ISO-értékekkel és rövidebb záridővel is nyugodtan lehet kísérletezni, valamint látványos, elmosódott hátterű fotók készülhetnek. Látványos lehetőség, hogy az új Auto ND filter (neutrál denzitás szűrő) használatával mesterségesen korlátozni lehet a képérzékelő szenzorra jutó fény mennyiségét, így hosszabb záridő használata is lehetséges a kép túlexponálása nélkül.
Amilyen kicsi olyan nagy videóban
A DIGIC 7 processzor a full-HD felbontású videó rögzítésekor is kiemelkedő teljesítményt nyújt, mivel továbbfejlesztett témakövető algoritmusának köszönhetően a váratlan mozdulatok és az arckifejezések is élesek, jól kivehetőek lesznek a felvételen.
A dinamikus képstabilizátor a mozgófilm felvétele során is segíti a felhasználót és kompenzálja a kéz remegését. A PowerShot G9 X Mark II már beépített time lapse funkciót is kínál egy sor egyéb kreatív mód mellett.
Wifin és Bluetoothon át is kommunikál
A Canon PowerShot G9 X Mark II dedikált wifi-gombot találunk, amellyel azonnal bekapcsolható a fotók vezeték nélküli átvitele akár a Canon Connect Stationre, akár okostelefonra vagy táblagépre. A gép támogatja a dinamikus NFC-t, ezért egyszerűen össze lehet párosítani mobil eszközzel, tudása pedig Bluetooth-támogatással bővült: ez utóbbi funkció révén a fotókat akkor is el lehet érni mobil eszközről, ha a fényképezőgép mondjuk a táskában van. Természetesen lehetőség van az okostelefonról való távexponálásra is, az USB-n keresztüli töltés pedig utazás során praktikus.
A CANON POWERSHOT G9 X MARK II legfontosabb újdonságai:

 • Prémium képminőség szinte bármilyen fényviszony mellett, a gép kompakt mérete ellenére
 • Fejlett képstabilizátor, nagy fényerejű objektív
 • 28 mm-es nagylátószög és 3-szoros optikai zoom
 • Pazar minőségű full-HD videók felvétele
 • Wifi-, NFC-, és Bluetooth-támogatás
 • beépített time lapse funkció

Hozzászólások

hozzászólás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem tudom, de nálam semmivel sem fejt ki nagyobb hatást az, ha 3x olvasom el ugyanazt, mintha egyszer olvasnám. Ettől még ugyanúgy nem rohanok vásárolni, mint egyébként sem. Sőt kifejezetten bosszantó lesz, ha majd a későbbiekben 3 külön oldalt kell felkutatni és böngészni ahhoz, h teljes képet kapjak az adott termék jellemzőiről amikor majd esetleg komolyabban érdekelni kezd, de a részletekre már nem emlékszem.
  Sokkal jobb volt, amikor 1 oldalon megtalálható volt minden egyszerre.

   • A Canonnak, meg a többi hasonló gyártónak szántam a kritikát, mivel úgy látom többen is hasonlóan járnak el, de most a Canon kicsit túlzásba vitte ezt a sokszorozott elő bejelentést.

    Adatlap? Jó, jó, de sajna sok finom fontos részlet hiányzik és akadnak benne hibák. (Már röstellem jelenteni őket, meg lusta is vagyok sajna.) A termékképek is eddig, (korábban) csak kis méretben és kis számban voltak jelen, míg a bejelentő cikkben több és nagyobb képként. Sok minden csak a bejelentő cikkből, meg a sajtó közleményből derül ki, tehát fontos az elérhetősége. A gyártói/forgalmazói oldalon az adatlap részletes és talán pontos is, csak kicsit nehéz, lassú és macerás a keresett termékhez eljutni, ezért korábban nem szerettem felkeresni azt.

    Hol a link az adatlapon? Én nem látom.

    Néztem a G9X-nél az alábbi linkeket:
    “További fényképezőgépek a Canon PowerShot G sorozatból.”:
    – Canon PowerShot G1-re visz.

    “További Canon fényképezőgépek.”:
    -Canon 1 EG válltáska cikkre visz.

    “További prémium kompakt fényképezőgépek.”:
    -Talán jó.

    A többi adatlapnál hasonló a helyzet. Rosszak a linkek, de nem akarok kritizálni mert azért sok a hasznos dolog itt, így is.

   • Jobb oldalon.
    A hibalistát pedig ne fojtsd magadba! (igen, lehetnek hibák, de ha nem szólsz/nem szóltok, nem tudjuk javítani ezeket!) Ha szólsz, azzal a többieknek is segítesz!

   • Na, jobboldalt ezt a link gyűjteményt nem kerestem, magamtól talán soha sem láttam volna meg. 🙂
    Jó, h szóba került, köszönöm.

    Hibák jelzése: Én jeleznék hibákat, csak ne kelljen ehhez e-mailt írni, hanem lehessen itt az oldalon valahol (pl. ahol található, az adott adatlapnál is) megtenni, mert így jóval egyszerűbb lenne. (Úgy tapasztalom, csak azok a hibajelzések kerülnek kijavításra, amiket e-mailben jelzünk.)
    Nagyon nem szeretem a macerás dolgokat, és a levélírás kissé már ilyen. (Nem vagyok állandóan belépve a levelezőbe, stb.) Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

   • Egyelőre azt tudom javasolni, hogy a hírek/cikkek alatt kattints a nevemre és ott tudsz privát üzit küldeni. (Hmm, bocs, most néztem, ott úgy nem lehet egyszerűen privát üzit küldeni. Pedig már váltottunk üzenetet valahogy és azt te kezdted, tehát valahol bizos lehet 🙂
    De kitalálunk valamit erre, hátha lesz még kényelmesebb megoldás is.

   • Egyre érdekesebb a dolog, mert most én sem találom a privát üzenetküldés lehetőségét, pedig akkor, a hozzászólási üzemzavarnál és előtte elég egyértelműen bent volt a személyes adatlapnál v. másutt, most meg nincs. Nem lehet, h kivették a javításkor ezt a lehetőséget? Nagyon úgy tűnik hogy megszüntették.
    Vagy a te nevednél volt, ami most megváltozott?
    Már nem emlékszem pontosan hogy volt, de most én sem tudok küldeni privátot.

   • Nos, megtaláltam a probléma gyökerét. A hírek/cikkek alatt jelenleg nem az adatlapom van linkelve.
    Viszont jobb oldali panelen lent az aktív felhasználók között ha rám kattintasz, ott lehet üzenetet írni.

    A hírek/cikkek alá is megpróbáljuk betenni azt a linket, ami a valódi adatlapomhoz visz.

   • Az aktív felhasználók közötti neved sem az adatlapodra visz, ugyan úgy ahogy a többi sem.
    Ez valami szándékos reklám oldal?

   • Nálam nem ez jön be, hanem a hunbirdie-s, mint a hírek/cikkeknél.
    Másnál mi a helyzet ez ügyben? Többiek? Kanyoszonik?

   • A hírek alatt jobb oldalon lent az utolsó hozzászólások profilképére rákattintva/rábökve bejön a profilom, nincs vele semmi gond.

   • Birdie-é is simán bejön.
    Biztos protekciós vagyok és külön “piros vonalam” van.😀🤗😋
    Komolyabban, nem tudom mi lehet a gondod.

   • Akkor még azt próbáld ki, h hosszabban rajta tartod az egér mutatót mielőtt kattintasz, és úgy mi jön be.

   • Most csak tablet van a kezem ügyében, marshmallow fut rajta, de a hosszú rábökésnél is új ablakon a profilt ajánlja fel és hozza be.

   • A hunbirdie-s az a gravatar.com-os oldal. Nálam az akkor jelenik meg, ha sokáig tartom az egérmutatót az aktív felhasználókat mutató profilképemen.
    Ha rámutatok és rögtön kattintok, akkor a pixinfos profilomhoz visz.