Megérkezett: Canon PowerShot G9 X Mark II

20

Bár elsőre összeesküvés elméletnek tűnhet, de egyre inkább gyanús, hogy a gyártók – jelen esetben a Canon – direkt szivárogtat ki adatokat (specifikációt, képeket, illetve tegnap a teljes sajtóanyagot), hogy a lapok ne csak egyszer, hanem lehetőleg háromszor is beszámoljanak az új termékről, óriási ingyen reklámot csapva neki.


Nos, hogy mi is jó fejek legyünk, mi is csatlakozunk azokhoz, akik immár harmadszor számolnak be a Canon PowerShot G9 X Mark II-ről, amely ugyan óriási fejlesztéseket nem tud felmutatni, hiszen csupán az új DiG!C 7 processzorával tud többet, amely gyorsabb, 8,2 kép/mp-es sorozatsebességet kínál, meg persze a time-lapse képességet és a gépen belüli RAW feldolgozást (állítólag egyébként a szenzor is új, amitől kevésbé zajos képeket kaphatunk, de a teljes pixelszám változatlan, így ezt vagy elhisszük, vagy nem…).

A 499 euróért piacra kerülő gép viszont most hivatalosan is megjelent és a magyar nyelvű ismertetője is elérhetővé vált:

Sajtóközlemény:


Megérkezett a Canon PowerShot G9 X Mark II

Budapest, 2017. január 4. – A Canon ma mutatta be a haladó fotósok számára tervezett, 2015-ben piacra dobott PowerShot G9 X profi kompakt fényképezőgépének új, Mark II-es típusjelzésű, továbbfejlesztett változatát.
A Canon PowerShot G9 X Mark II továbbra is kompakt kivitelben készül, ám elődjénél gyorsabb, akár 8,2 fps-os sorozatfelvételre képes. Az új kompakt kamera vázában 1.0 formátumú, 20,1 megapixeles képfelbontású szenzor, illetve a Canon DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor gondoskodik az élmények tökéletes megörökítéséről.
Elődjéhez hasonlóan a Mark II-es modell is követi a G9 X minimalista dizájnját, ám az új típus alumínium gépháza negyedével kompaktabb az elődnél. Mivel a Mark II-es típus tömege csupán 206 gramm, akár zsebben is kényelmesen hordozható, kezelése pedig a hátoldalon lévő LCD érintőképernyőn keresztül nagyon egyszerű, a záridőt, a rekeszt és a zoomot pedig kényelmesen lehet állítani személyre szabható objektívvezérlő tárcsával.
Még jobb képminőség az új szenzorral és processzorral
A DIGIC 7 processzornak és az új CMOS szenzornak köszönhetően a G9 X Mark II elődjénél is jobb képminőséget kínál még gyenge fényviszonyok között is. Fejlett képstabilizátora pedig lehetővé teszi, hogy akkor is éles képeket készítsen, ha nincs mód stabilan kézben tartani a fényképezőgépet, mivel a dupla érzékelős stabilizátor 3,5 fényértéknyi előnyt biztosít az exponálás során.
Az új modell tökéletesen alkalmas spontán pillanatok megörökítésére, hiszen 0,14 másodperc alatt fókuszál, és másodpercenként 8,2 képkockát tud készíteni. A 28 mm-es nagylátószögű objektív és a háromszoros optikai zoom rengeteg szituáció megörökítését teszi lehetővé a PowerShot G9 X Mark II-vel a tájképektől egészen a portréfotózásig.
Gyönyörű képek éjjel-nappal
A gép tervezésekor az is fontos szempont volt, hogy különböző fényviszonyok közt egyaránt jó minőségű képeket rögzítsen: az új képérzékelő szenzor a kevés fénynél készülő fotókon is kisebb képzajt eredményez, megnövelt dinamikatartományának köszönhetően pedig éjjel-nappal tökéletesen működik.
A nagy, f/2.0 fényerejű objektív nagyobb szabadságot biztosít a fotósnak, így alacsonyabb ISO-értékekkel és rövidebb záridővel is nyugodtan lehet kísérletezni, valamint látványos, elmosódott hátterű fotók készülhetnek. Látványos lehetőség, hogy az új Auto ND filter (neutrál denzitás szűrő) használatával mesterségesen korlátozni lehet a képérzékelő szenzorra jutó fény mennyiségét, így hosszabb záridő használata is lehetséges a kép túlexponálása nélkül.
Amilyen kicsi olyan nagy videóban
A DIGIC 7 processzor a full-HD felbontású videó rögzítésekor is kiemelkedő teljesítményt nyújt, mivel továbbfejlesztett témakövető algoritmusának köszönhetően a váratlan mozdulatok és az arckifejezések is élesek, jól kivehetőek lesznek a felvételen.
A dinamikus képstabilizátor a mozgófilm felvétele során is segíti a felhasználót és kompenzálja a kéz remegését. A PowerShot G9 X Mark II már beépített time lapse funkciót is kínál egy sor egyéb kreatív mód mellett.
Wifin és Bluetoothon át is kommunikál
A Canon PowerShot G9 X Mark II dedikált wifi-gombot találunk, amellyel azonnal bekapcsolható a fotók vezeték nélküli átvitele akár a Canon Connect Stationre, akár okostelefonra vagy táblagépre. A gép támogatja a dinamikus NFC-t, ezért egyszerűen össze lehet párosítani mobil eszközzel, tudása pedig Bluetooth-támogatással bővült: ez utóbbi funkció révén a fotókat akkor is el lehet érni mobil eszközről, ha a fényképezőgép mondjuk a táskában van. Természetesen lehetőség van az okostelefonról való távexponálásra is, az USB-n keresztüli töltés pedig utazás során praktikus.
A CANON POWERSHOT G9 X MARK II legfontosabb újdonságai:

  • Prémium képminőség szinte bármilyen fényviszony mellett, a gép kompakt mérete ellenére
  • Fejlett képstabilizátor, nagy fényerejű objektív
  • 28 mm-es nagylátószög és 3-szoros optikai zoom
  • Pazar minőségű full-HD videók felvétele
  • Wifi-, NFC-, és Bluetooth-támogatás
  • beépített time lapse funkció