Új Canon fényképezőgépek

0

A Canon ma frissítette kompakt fényképezőgépeinek két szériáját, a PowerShot és az IXUS családot.

A Canon PowerShot SX430 IS ultrazoom gép a korábbinál kicsit nagyobb, 45×-es optikai zoomot kínál, felbontása maradt 20 Mpixeles. Szintén ilyen felbontást kínálnak az új zsebkompaktok, az IXUS 185 és az IXUS 190, előbbi 8×-os, utóbbi 10×-es optikai zoomos és igazság szerint elődjükhöz képest műszaki paramétereikben változatlanok. 2016-ban talán furcsa, hogy ezek a gépek mind CCD szenzorosak, aminek hátránya, hogy a videók felbontása csupán HD (720p). De ne felejtsük el, ezek fényképezőgépek és nem kamerák (még ha a mobiltelefonok kivétel nélkül alapból Full HD-t tudnak, a komolyabbak pedig 4k-t).


Az új ultrakompakt IXUS-ok gépek főképp a fotózásban kevésbé jártasoknak készült, a fotózást könnyíti az Easy automatikus üzemmód is.

A Canon PowerShot SX 430 IS a haladó hobbifotósoknak is jó választás, de az egyszerű kezelése révén a kezdők is könnyedén használhatják.

Sajtóközlemény:

Kicsik, stílusosak, okosak
Két új IXUS és egy PowerShot SuperZoom a Canon kínálatában

Budapest, 2017. január 4., – A Canon ma 3 olyan kicsi és stílusos kompakt kamerát mutat be, melyekkel minden spontán pillanat könnyen megörökíthető. Az IXUS 185 és az IXUS 190 a már jól ismert vékony, stílusos IXUS design-t követi, míg a PowerShot SX430 egy apró bridge kamera a superzoom kategóriából. Az előbbi kettő egy farmer, vagy egy kosztüm zsebében is könnyen megbújik, míg az utóbbi szintén kicsi kialakítása ellenére 45× zoomot rejt magában.
Apróságok, melyekkel mindenhez közel kerülhetsz
Valamennyi fényképezőgépben egy-egy 20 megapixeles érzékelő gondoskodik a részletgazdag felvételekről, kameraként 720p HD filmfelvételek készítésére alkalmasak és a beépített zoomjuk igazán közel visz minden fontos pillanathoz. Az IXUS 185-ben 8×, az IXUS 190-ben 10× zoom áll rendelkezésre, ami megduplázható a ZoomPlus digitális technológiával. Ha pedig nagyon távolra szeretnénk fotózni, akkor a PowerShot SX430 45× optikai zoomja a jó választás, mely digitálisan szintén megkétszerezhető.
Az Easy Auto funkció abban segít, hogy valóban csak a kép megkomponálására kelljen figyelni. Ebben az üzemmódban a készülék lezár minden más gombot és maga választja ki a megfelelő beállításokat. Az Auto Zoom funkció pedig arra jó, hogy mindenki a képre kerüljön egy nagyobb társaság esetén is. A Canon intelligens képstabilizátora minden egyes exponáláskor segít, hogy éles képek készüljenek a lehető legminimálisabb elmosódással. A gép 8 különböző beállítás közül választja ki a megfelelőt attól függően, hogy épp állványról fotózunk, vagy egy szaladgáló gyereket akarunk követni. A dinamikus képstabilizátor pedig filmezéskor aktiválódik.
Alkoss, oszd meg, idézd fel
A készülékeken található dátum gombbal hozzáadhatjuk a kép elkészítésének a dátumát a fotókhoz. Wi-Fi-n, illetve az IXUS 190 és PowerShot SX430 IS esetében NFC-n keresztül is azonnal átmásolhatóak a képek egy mobil eszközre, ahonnan megosztásuk csak egy pillanat műve.
IXUS 190 főbb tulajdonságai:

 • Stílusos, ultravékony zsebrevágható fényképezőgép
 • Vezeték nélküli, egyszerű csatlakoztathatóság
 • Point&Shoot: fotók egyszerűen, gyorsan
 • HD filmezés egyetlen gombnyomással

IXUS 185 főbb tulajdonságai:

 • Stílusos, ultravékony fényképezőgép
 • Point&Shoot: fotók egyszerűen, gyorsan
 • Kreatív beállítások a különleges képekhez
 • HD filmezés egyetlen gombnyomással

PowerShot SX430 IS főbb tulajdonságai:

 • 45× zoom a közeli képekért
 • Csodálatos élmények csodás minőségben
 • Vezeték nélküli, egyszerű csatlakoztathatóság
 • Point&Shoot: fotók egyszerűen, gyorsan
 • HD filmezés egyetlen gombnyomással