Ez az a telefon kiegészítő, amit semmiképpen ne vegyél meg!

1

Oszd meg, hogy más se dobjon ki feleslegesen pénzt az ablakon!

Frissítés: Vigotop zoom néven is terjed egy nyersfordított oldalon, ahol hamis facebook vélemények is olvashatók (vicces, ha másért nem, ezért érdemes megnézni az oldalukat :D)

Kezdődhetne így is, a szokásos facebook vírusposztként a bejegyzésünk. Persze most már így kezdődik. De egyébként valóban! Ennek legalább van értelme… A csalók mindenhol ott vannak, úton útfélen találkozunk különböző hirdetésekkel, amelyek kiválónak bemutatott termékeket ajánlanak hihetetlenül nagy kedvezménnyel, csak most, csak nekünk, Chuck Norris is ezt veszi.

A legújabb csoda a The Outdoor Spirit kínálatában jelent meg, egyfajta tele előtét okostelefonhoz. A dolog pikantériája, hogy akár még működhetne is, hiszen jópár előtétlencsét gyártó cég van már a piacon, akik bizonyították, hogy előtétekkel remek eredményt lehet elérni (Zeiss, Olloclip, stb.).
Erről a távcsőhöz hasonló kiegészítőről azonban többet állítanak, mint amire vélhetőleg képes.

Magáról az eszközről semmi konkrét műszaki információt nem osztottak meg, ami már felkeltheti a gyanút. Legalább hazudtak volna valami 5 lencse 6 csoportban dolgot, valószínűleg sokaknak ez sem tűnne fel. Mindazonáltal azt mondják, hogy 8×-os tele előtétről van szó, amely F1.1 fényerejű (MUHAHA!), átmérője 25 mm, hossza 15 mm (a kép alapján nem egészen így van 😉 ), van nagylátószögű lehetősége (most akkor tele, vagy nagylátó előtét? :O ), a nagyítás pedig akár 180 fok is lehet (ez már a ROTFLMAO kategória!!! 😀 ). Ha ennyi nem volna elég, akkor azt is jó, ha tudod, hogy a tökéletes képminőség érdekében még manuális fókusszal is rendelkezik az előtét, a távolságskálán 3m, 10m, 20m, 30m, 40m és végtelen jelzésekkel. Persze aki nem ismeri az előtétek lelkivilágát, honnan is tudná, hogy nem az előtétlencsével fókuszálunk…


A fő meggyőző erő viszont mi más lenne, mint az, hogy 110 dollár helyett most csak 55 dollár az ár, ráadásul csak 10 óráig és már csak 15 darab van belőle, szóval siess, mert lemaradsz erről a kihagyhatatlan ajánlatról (egyébként ennek ellenére simán enged akár 20 db-ot is berendelni 😉 ). De ha mégis olyan buta volnál, hogy nem csapsz le rá azonnal, akkor nézegesd a képeket és majd azok meggyőznek, hogy valóban milyen fantasztikus képességű ez az előtét:

De álljon meg a nászmenet! Hiszen töke van a menyasszonynak!
Naná, hát mégis mit gondoltunk? Hogy tényleg 100 dollár helyett féláron kapunk egy ilyen csodát, ami 100 méterről olyan közelre hozza a Colosseum körüli turistákat, mint egy 600-as tele? Vagy hogy a Big Ben óra számlapját úgy látjuk majd, mint egy 1200 mm-es hipertelével? Mindezt egy 8×-os tele előtéttel? Na persze nem itt bukik ki a dolog, hanem ott, hogy a terméket bemutató mintafotók brutálisan gagyi kivitelezésűek.

Nézzük csak meg az első, Colosseumos képet. Azon kívül, hogy a háttérben lévő kép természetesen lopott, az iPhone képernyőjét annyira amatőr módon vágták körbe és helyezték rá a kép egy részletét, amit még egy 7 éves kislány is szebben megcsinált volna. De szintén gagyi a Big Ben-es kép, ahol az ujjat sem sikerült szépen körbevágni. Természetesen az a kép is lopott.
A legaranyosabb azonban mind közül az amerikai focis kép, ahol még a kézbe is sikerült a bal alsó sarokban belevágni, ugyanakkor a ferdén tartott telefon annyira intelligens, hogy még így is egyenes képet ad ;).

Természetesen lehetne még tovább sorolni az átverés egyes képeinek hibáit, rossz kivitelezését, meg lehetne találni a felhasznált fotók eredetijeit, de felesleges. Hiszen aki bedől egy ilyen ajánlatnak, az sajnos a saját maga óvatlanságának áldozata lesz és nem segít rajta, hogy az összes hibát feltárjuk.
Kb. fél percnyi kutatás után ugyanis rálelhetünk az „eredeti” termékre, amelyet nem meglepő módon 9-15 dollár közötti áron próbálnak ránk sózni a kínaiak. Nos, elég jó üzlet bevásárolni a 10 dolcsis műanyag tele előtétből, majd fél órányi „fotosop” kóklerkedés után összedobni pár hazugságot és 50 dolcsiért áruba bocsátani.
Akit érdekel, itt van a termék 10 dollárért, ingyenes szállítással:

via petapixel