Olympus MILC firmware frissítések

    0

    Jelentős firmware frissítést jelentett be az Olympus az OM-D E-1 Mark II, az E-M5 Mark II és a PEN-F modelljeihez.

    Sajtóközlemény:

    TTL és HSS kompatibilitás a Profoto AirTTL* vakukkal, valamint számos új kiegészítő funkció és jellemző

    Lényeges firmware-frissítés érkezik az Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II és PEN-F gépekhez – még lenyűgözőbb teljesítmény elérése érdekében

    2017 Május 8, Hamburg – Új, jelentős változásokat hozó firmware verzió jelenik meg a mai nap folyamán az Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II és Olympus PEN-F kompakt rendszerfényképezőgépek, valamint az M.ZUIKO DIGITAL objektívek számára. Használóik különféle új lehetőségeket és funkciókat élvezhetnek a teljesítmény további növelése jegyében: az 1.2 verzió az OM-D E-M1 Mark II számára, a 3.0 verzió az OM-D E-M5 Mark II számára, valamint a 2.0 verzió a PEN-F számára kompatibilitást biztosít az új Profoto Air Remote TTL-O* vezérlőegységhez, mely a Profoto AirTTL vakuk kezelésének problémamentes integrálását teszik lehetővé. További újdonság az E-M5 Mark II és a PEN-F használói számára a ‘Save Setting/Mysets’ funkció, mely az E-M1 Mark II fényképezőgépen mutatkozott be.

    Kompatibilitás a Profoto Air Remote TTL-O vezérlőegységgel
    Az 1.2 firmware verzió az OM-D E-M1 Mark II, a 3.0 az OM-D E-M5 Mark II és a 2.0 verzió a PEN-F esetében tökéletes kompatibilitást biztosít a Profoto Air Remote TTL-O vezérlőegység használatához, lehetővé téve a TTL és HSS vezérlést az Olympus fotósok számára.
    A Profoto Air Remote TTL-O vezeték nélkül integrálja a Profoto AirTTL vakukat a megfelelő fényképezőgépekhez. Így, mindössze a vakupapucshoz illesztéssel minden funkció gyorsan elérhetővé válik. Az alkalmazható funkciókról részletes információ a Profoto weboldalán található: http://profoto.com/int/
    Az Olympus és a Profoto együttműködésének és a tökéletes megvilágítással megörökíthető pillanatok üdvözléseképpen minden fotós meghívást kap a https://500px.com/quests oldalon megrendezett pályázatra, melyre 2017. Május 22-ig lehet jelentkezni. A ‘Seeking light in nature’ („A fény keresése a természetben”) témának megfelelően a résztvevők olyan képeket küldhetnek be, mely természetes környezetben, tökéletes megvilágítással elkapott pillanatokat örökítenek meg – a legjobban sikerült felvételek pedig Olympus és a Profoto felszerelések megnyerésére esélyesek.

    Új jellemzők az OM-D E-M1 Mark II 1.2 firmware verziójával
    A profi felhasználásra tervezett Olympus OM-D E-M1 Mark II első osztályú képminőséget kínál páratlan nagysebességű felvételkészítési képességek mellett, mindezt kompakt méretben, egy könnyű, de nagy ellenálló képességű vázban. Az új firmware-rel elérhető jellemzők:

    • High Res Shot és Focus Stacking felvételi mód kompatibilitás nem Olympus vakukkal: az 50M High Res Shot és Focus Stacking felvételi módok már nem Olympus vakuk használatakor is elérhetők.
    • Automatikus váltás a hátoldali LCD kijelzőre a keresővel történő felvételkészítés közben: ha a szemünket elvesszük a keresőről Rec View használata közben, a fényképezőgép automatikusan a hátoldali LCD kijelzőn jeleníti meg a kereső képét.
    • További újítások a még egyszerűbb használat és a fotózás lehetőségeinek bővítése érdekében:
      Az AF HOME beállítás mentésre kerül a fényképezőgép kikapcsolása esetén is;
      Még jobb kereső színreprodukció felvétel közben;
      Stabil akkumulátor szintjelző
    • Újítások M.ZUIKO objektívekkel történő használathoz:
      Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO 1.1 firmware-rel, illetve az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO 1.2 firmware-rel csendes sorozatfelvétel valósítható meg bekapcsolt képstabilizátor esetén.

    Új jellemzők az OM-D E-M5 Mark II 3.0 firmware verziójával
    Mint a rendkívül népszerű Olympus OM-D sorozat minden tagja, az OM-D E-M5 Mark II is a kiváló gyorsaságra, pontosságra, kreativitásra és képminőségre termett. A Profoto Air Remote TTL-O kompatibilitás mellett további újdonságokat találunk:

    • Save Settings/Mysets: az OM-D E-M1 Mark II csúcsmodellben már elérhető funkció által a testreszabott gépbeállításokat számítógépre menthetjük. A beállítások akár több gépre is átemelhetők, valamint nagyon kényelmes megoldást jelentenek például firmware frissítés után, a beállítások ismételt megkeresése és kiválasztása helyett.
    • Középtartomány-beállítás a Highlight & Shadow Control funkció esetében: a középtartomány ezentúl ±7 lépésben állítható a már ismert Highlight & Shadow Control funkció alkalmazásával, nagyobb részletgazdagságot biztosítva az expozíciókorrekció pontos meghatározásához.
    • Az “AF Target Spot Metering” fénymérés pontosan a fókuszpontot célozza: a fénymérés és az élességállítás helyének egyeztetésével az AF Target (Single, illetve Touch AF) pozíció, illetve a fénymérés azonos területre történhet.
    • Újítások M.ZUIKO objektívvel történő használathoz:
      Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO 1.1 firmware verziója elérhetővé teszi az 5-tengelyes Sync IS funkció alkalmazását** (mely újdonság az E-M5 Mark II és E-M1 esetében).

    Új jellemzők a PEN-F 2.0 firmware verziójával
    Az Olympus PEN-F a legfinomabb anyagok felhasználásával és lenyűgöző mestermunkával elért klasszikus, időtlen megjelenéssel büszkélkedhet. A rendkívül stílusos külső mögött ráadásul igazi technikai innovációkat találunk. A legújabb firmware frissítés által a gépben rejlő potenciál még teljesebb mértékben kiaknázható:

    • Save Settings/Mysets: az OM-D E-M1 Mark II csúcsmodellben már elérhető funkció által a testreszabott gépbeállításokat számítógépre menthetjük. A beállítások akár több gépre is átemelhetők, valamint nagyon kényelmes megoldást jelentenek például firmware frissítés után, a beállítások ismételt megkeresése és kiválasztása helyett.
    • Válogatás a Művészi szűrők hatásait mutató mintaképek segítségével: a mintaképek a Művészi szűrők által módosított végeredményből mutatnak ízelítőt a kijelző alsó részén felsorakozva. A Művészi szűrő mintaképét megérintve egyszerűen kiválaszthatjuk a kívánt effektet.
    • Zársebesség beállítás az ISO AUTO funkció használata esetén: a legkisebb zársebesség beállítása lehetséges, így az ISO AUTO funkció használatakor az ISO érzékenység legalacsonyabb szintje definiálható. A zársebesség csökkentése lehetővé teszi alacsonyabb ISO érzékenység beállítását.
    • Finomított AF célterület választás a hátoldali LCD kijelzőn: lehetővé teszi az AF Targeting Pad használatát a fotósok számára még akkor is, ha az orr megérinti a kijelzőt, amikor a kereső segítségével komponáljuk a képet.

    Minden firmware frissítés letölthető az Olympus Digital Camera Updater segítségével.

    Új funkciók és jellemzők (a gyökjel új jellemzőt jelent)

    Új funkciók és jellemzők az objektívek számára ( a gyökjel új jellemzőt jelent)

    * A Profoto a képalkotók számára készülő fényformázó eszközök vezető gyártója, melynek termékei világszerte népszerűek. A Profoto Air Remote TTL-O vezérlőegységről további információ a Profoto weboldalán érhető el: http://profoto.com/int/
    ** Az új OM-D E-M5 Mark II 12-100 kit egy E-M5 Mark II vázzal és az M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO objektívvel 669.990.- HUF javasolt fogyasztói áron, májustól érhető el.