Ezt is megértük: itt a Canon EOS 6D Mark II

0

Talán az elmúlt pár év legjobban várt DSLR-je jelent ma meg, amelyet a Canon hozott el nekünk. A profik már tavaly megkapták a magukét (örültek is az 5D Mark IV-nek), a lelkes amatőr fotósok azonban (főleg itthon) nem biztos, hogy meg tudják fizetni az 1 millió Ft feletti vázat. Nekik ajánlja a Canon az okos, sok szolgáltatással bíró, de nem profi munkára kínált (de arra is használható) EOS 6D Mark II-t.


Az új fényképezőgépbe vadonatúj képérzékelő került, amely csak 4 Mpixellel kínál kisebb felbontást, mint az EOS 5D Mark IV (26 Mpixelt a 30 helyett). Rengeteget fejlődött a fókuszrendszer, amely a 6D egyik legtöbbet vitatott pontja volt. Immár 45 fókuszpont áll rendelkezésünkre, mindegyik keresztszenzorral, LiveView módnál pedig végre használhatjuk a Dual Pixel CMOS AF-et is.

Újdonság a kihajtható és elfordítható kijelző, az időzített sorozat lehetősége és a 4k felbontást is kínáló time-lapse funkció. Valós sebességű videót azonban sajnos továbbra is csak Full HD felbontásban rögzíthetünk. A géphez új, kiegészítő porté markolat is készült, amely a nagyobb kapacitású LP-E6N-nel is kompatibilis.

Az új full-frame szenzoros váz július 20-ától lesz kapható, ára az USA-ban 2000 dollár lesz, a hazai ára azonban egyelőre nem ismert.

A Canon EOS 6D Mark II főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 26 Mpixel effektív felbontású, fullframe CMOS szenzor
  • Érzékenység: ISO100-40000 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO50, ISO51200 és ISO102400-ra
  • objektív: Canon EF bajonett
  • pentaprizmás kereső 0,71×-es nagyítással, 98% lefedettséggel
  • 45 pontos fázis-különbség alapú AF rendszer, mind keresztszenzoros, középső érzékenysége -3 Fé
  • Dual Pixel CMOS AF a gyors élőképes (és videós) élességállításért
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 1,04 millió képpont, kihajtható, elfordítható, érintésérzékeny
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (max. 50 kép/mp) max. fél óráig
  • időzített (programozott) képsorozat time-lapse készítéshez
  • gépen belül készíthető 4k time-lapse video
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely (UHS-I kompatibilis)
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0, HDMI és mikrofon csatlakozók

A specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.
Részletesebb beszámolónk a Részletesen a Canon EOS 6D Mark II-ről című cikkünkben olvasható.

Sajtóközlemény:

Több évi várakozás és találgatás után
a Canon ma bemutatta az EOS 6D Mark II-t

Budapest, 2017. június 29. – A Canon ma mutatta be az EOS 6D Mark II fényképezőgépet. A Canon EOS 6D utódja, az EOS 6D Mark II full frame érzékelője, DIGIC 7 processzora, 45 pontos AF-rendszere és Dual Pixel CMOS AF-technológiája együtt garantálja a kifogástalan minőségű képek készítését mind a profi, mind pedig a hobbifotósok esetében.

Az EOS 6D Mark II új, 26,2 megapixeles CMOS-érzékelője illetve a nagy dinamikatartománya kivételes expozíciós lehetőségeket biztosít, erős fényben és sötétben egyaránt. A tovább növelt érzékenység (max. ISO 40 000, mely ISO 102 400-ig bővíthető) kellő rugalmasságot biztosít, hogy a dokumentumfotósok még a legsötétebb éjszakai témák esetében is gazdag részleteket kaphassanak vissza a képeiken. A legújabb DIGIC 7 processzor és az EOS 6D Mark II új technológiái utómunka nélkül is csodálatos képeket eredményeznek.

A 45 pontos AF-rendszerrel és a 6,5 kép / másodperc sebességű sorozatfelvétellel a spontán, gyors mozgást is tartalmazó, nehezen megörökíthető jelenetek legjobb pillanatai kerülhetnek megörökítésre. A Canon elismert Dual Pixel CMOS AF-technológiája pontos téma-követést és gyorsabb fókuszálást tesz lehetővé, ami álló- és mozgóképek esetében is nagyon előnyös.

A gép a full frame EOS fényképezőgépek közül elsőként tartalmaz öttengelyes mozgókép-stabilizáló megoldást, amely ellensúlyozza a mozgás közbeni felvételkészítésnél jelentkező kézremegést. A változtatható szögű LCD-érintőkijelzőn a felhasználó érintéssel válthat fókusz, és nehéz szögekből is könnyen használhat szokatlan perspektívákat.

Az EOS 6D Mark II az első olyan fényképezőgép a Canontól, amely gyorsított idejű (time-lapse) 4K mozgókép-készítési móddal és intervalométerrel is rendelkezik a sokoldalú mozgóképrögzítéshez, ez utóbbival a felhasználók a lehetőségek széles körét vehetik igénybe time-lapse videók szerkesztésekor.

Az új fényképezőgép wifi- és Bluetooth technológiával támogatja a folyamatos vezetékmentes kapcsolatot okoseszközökkel. A készülék a korábbi modellhez hasonlóan vezérelhető okostelefonról, így távolról is készíthetőek vele fotók, de az elődjéhez képest újdonság, hogy videó készítése is kezdeményezhető telefonról. A beépített GPS követi a fotózás helyét, így a felhasználó automatikusan dokumentálhatja a képkészítés helyszínét.

Az EOS 6D Mark II azoknak a történetmesélőknek készült, akik hisznek abban, hogy egy jó kép többet jelent minden szónál és akik nem keresnek semmilyen kompromisszumot, ha egy jó fotót szeretnének elkészíteni. Legyen sötét, vagy erősen kontrasztos megvilágítás, poros, vagy párás környezet, a fotóinkon azt kapjuk vissza, amit elképzeltünk A kihajtható forgatható érintőképernyővel még egyszerűbb a filmezés a vázhoz kifejlesztett markolat pedig a profik világába vezeti be a felhasználót.

Új EOS 6D Mark II markolat

A BG-E21 markolat az EOS 6D Mark II egyedi akkumarkolata, amely két akkumulátort fogad be egyszerre, és az LP-E6N és az LP-E6 akkumulátorokkal is kompatibilis. A BG-E21 ugyanazokat a gombokat tartalmazza, mint az EOS 6D Mark II jobb felső része, így a gépet függőleges fotózás közben is tökéletesen ergonomikusan, pontosan a megszokott módon lehet használni. A dupla akkumulátornak köszönhetően azonban megduplázódik az elkészíthető képek száma – ha van elég tárhely a kártyánkon.