Kicsi a bors, de… okos: megérkezett a Canon EOS 200D

0

A Canon bejelentette új, kis méretekkel rendelkező belépőszintű tükörreflexes fényképezőgépét, a Canon EOS 200D-t.

Az EOS 100D utódaként érkező modell maradt a belépőszinten, de annak egy magasabb fokát képviseli. Legközelebbi rokonaként talán az EOS 1300D-t lehetne tekinteni, bár attól már fejlettségben bőven fentebb van.


A gépben APS-C méretű, 24,2 Mpixel effektív felbontású szenzor dolgozik, amelynek érzékenység tartománya ISO100 és ISO51200 közötti. TTL pentatükrös keresője 0,87×-es nagyítású, hátsó 3″-os LCD-je pedig kihajtható és el is fordítható, valamint érintésérzékeny felületet is kínál a még könnyebb kezelhetőség érdekében.

A kis méretű EOS 200D szolgáltatásai szelfi móddal és piktogramokon alapuló, a fotózás alapjait magyarázó, használatot segítő súgóval egészült ki.

A fotózáson kívül videofelvételre is használható az új váz, ezt Full HD felbontásban maximum 50 kép/mp frissítéssel képes megtenni. A Dual Pixel CMOS AF-nek köszönhetően az élességállítás élőképes módban és videofelvételkor is gyors.

A Canon EOS 200D 2017. július 20-ától lesz kapható fekete, fehér és ezüst-barna színekben, ára az USA-ban 550 dollár lesz.

A Canon EOS 200D főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 24,2 Mpixel effektív felbontású, APS-C méretű CMOS szenzor
 • Érzékenység: ISO100-25600 1 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO51200-ig
 • objektív: Canon EF és EF-S bajonett
 • pentatükrös kereső 0,87× nagyítással, 95% lefedettséggel
 • kis méretű gépváz
 • 9 pontos fázis-különbség alapú AF rendszer optikai keresőhöz, középső f/5,6-tól keresztszenzoros, érzékenysége -0,5 Fé
 • Dual Pixel CMOS AF a gyors élőképes (és videós) élességállításért
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • RAW formátum támogatása
 • LCD: 3″ 1,04 millió képpont, kihajtható, elfordítható, érintésérzékeny
 • 1920×1080 pixeles videórögzítés (max. 50 kép/mp) max. fél óráig
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely
 • Li-ion akkumulátor
 • Hi-Speed USB2.0, HDMI és mikrofon csatlakozók

Részletesebb beszámolónk a Közelebbről a Canon EOS 200D című cikkünkben olvasható.

Sajtóközlemény:

Új belépőszintű fényképezőgép, mely megtanít fotózni:
Canon EOS 200D

Budapest, 2017. június 29. – Ma jelentette be a Canon a legújabb APS-C szenzorú tükörreflexes gépét az EOS 200D-t. Az új fényképezőgéppel az volt a tervezők célja, hogy tökéletes megoldást kínáljanak mindazoknak, akik most jutottak el oda, hogy a mobilos fotózásról a magasabb szintű fényképezésre váltsanak.

A Canon EOS 200D a stílusos, könnyű és egyúttal könnyen használható fényképezőgépek kedvelőinek készült. A készülék ideális választás azoknak, akik szeretnék megörökíteni és megosztani életük legfontosabb pillanatait másokkal fényképek vagy videók formájában. Akár egy Balatonfelvidéki naplemente, akár egy családi- vagy baráti esemény a téma, az EOS 200D kompakt méretével garantáltan tökéletes választás lesz minden helyzetben.

2017 felső kategóriás új technológiája
A világ legkönnyebb, változtatható képszögű (vari-angle) képernyővel rendelkező Canon DSLR gépe , az EOS 200D a 2017. év legújabb technológiájával és számos felső kategóriás Canon fényképezőgép tulajdonságával büszkélkedik. Az árnyék/magasfény korrekciótól a lenyűgöző felbontásig az EOS 200D lehetővé teszi a mélységélesség szabályozását, így az összes képen gyönyörű elhomályosított háttér érhető el.

Az EOS 200D a világ leggyorsabb Dual Pixel CMOS Auto Focus rendszerének köszönhetően gyorsan és pontosan fókuszál, így a központi téma a lehető legélesebb lesz. A legújabb APS-C szenzor képes javítani a gyenge fényviszonyok melletti teljesítményt, így akkor is gyönyörű képeket lehet készíteni ha a nap lemegy és feljöttek az égre a csillagok.

Ráadásul, az új DSLR fényképezőgépet a Canon legújabb DIGIC 7 processzora vezérli. A gép „agya” minden körülmény között automatikusan optimalizálja a beállításokat, minden egyes alkalommal kivételesen jó képminőséget biztosítva a képzaj csökkentése mellett.

Könnyű használat és kivételesen jó képminőség
Az EOS 200D optikai keresővel és érintőképernyős funkciókkal ellátott változtatható képszögű képernyővel is el van látva – mindkettő jól jön, ha valaki az első DSLR vázát vásárolja meg. Kerüljünk közel a témához a kereső tökéletesen éles képét kihasználva, miközben a változtatható képszögű képernyő segítségével bármilyen nehezen elérhető pozícióból is képesek leszünk egyedi felvételt készíteni.

Az EOS 200D intuitív kezelőfelületén egy könnyen érthető vizuális oktatóanyag magyarázza el, hogy a beállítások megváltoztatása milyen hatást idéz elő a fényképen, de természetesen ki is lehet azt kapcsolni, ha már profi módon kezeljük a gépet.

Stílusos külső és kompatibilitás az okostelefonokkal
Az EOS 200D az első olyan Canon DSLR fényképezőgép, amely szelfi móddal egészült ki, az Instagram-rajongóknak bőrsimító és háttér-homályosító funkciókkal is kedveskedve. A divatmániások is kifejezhetik vele saját stílusukat még az első fényképük elkészítését megelőzően, mivel az EOS 200D 3 különböző színben is kapható lesz: választhatunk klasszikus Canon feketét, merész fehéret vagy a vintage stílust idéző ezüst és sárgásbarna külsőt.

Mivel az EOS 200D kompatibilis az okostelefonokkal valamint beépített Wi-Fi és Bluetooth® kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, az úton lévők is gyorsan megoszthatják a közösségi médiában a kiváló minőségű fényképeiket a Canon Camera Connect alkalmazással.

Várható magyarországi bevezetés: július 20.

PC-E1 védőkendő

A PC-E1 védőkendő egy egyszerűen és kényelmesen használható bélelt védőkendő, amellyel útközben és a szabadban biztonságban és gyors használatra készen tarthatunk minden belépő szintű EOS fényképezőgépet vagy objektívet. A bélelt védőkendő használata egyszerű és könnyen a fényképezőgép szíjához erősíthető, hogy mindig kéznél legyen. A PC-E1 védőkendő ideális tartozéka a fényképészek úti csomagjának, egyszerű védelmet nyújt, az elasztikus szíjjal pedig könnyedén teljesen be lehet vele borítani a fényképezőgépet.