Januártól lesz elérhető a Philips 31,5″-os AdobeRGB QHD monitora

0

A Philips jövő januárban dobja piacra 328P6AUBREB típusjelű 31,5″-os monitorát, amely remek paraméterei ellenére igen kedvező árcédulát kapott.

A nagy betekintési szögű IPS paneles monitor 2560×1440 pixeles felbontást kínál, D/A konvertere 10 bites színmélységű, így 1,074 milliárd szín megjelenítése lehetséges. A kijelző 100% sRGB és 99% AdobeRGB színtér lefedettségű. Maximális fényerőn 450 cd/m2 fénysűrűséget képes elérni, azaz világos közegben is jól látható képet ad. Csatlakozói között nem csak a HDMI 2.0, DisplayPort és analóg VGA bemenet érhető el, de a nagy átviteli sebességet kínáló USB 3.1 Type C csatlakozó is elérhető, amely 2 db USB3.0-ás gyorstöltő funkciós aljzattal egészül ki.


A monitor támogatja a HDR10 szabványt, így nagy dinamikájú képmegjelenítésre is képes (ehhez is szükséges egyébként a 450 cd/m2 fénysűrűség). A panelt gyárilag delteE<2 értékűre kalibrálják. A Philips 328P6AUBREB 2018 januárjától lesz kapható, ára 500 euró lesz.

A Philips 328P6AUBREB főbb jellemzői:

  • képátló: 31,5″
  • oldalarány: 16:9
  • felbontás: 2560×1440 pixel
  • pixelméret: 0,27 mm
  • panel típus: IPS
  • fehér LED háttérvilágítás
  • 100% sRGB és 99% AdobeRGB színtér lefedettség
  • háttérvilágítás max. teljesítményen: 450 cd/m2
  • betekintési szög: 178 fok
  • kontrasztarány: 1.200:1
  • válaszidő: 4 ms
  • csatlakozók:1×HDMI 2.0, 1× DisplayPort 1.2 bemenet 1× USB 3.1 Type C port, 2× USB 3.0 csatlakozó, 1× analóg hangkimenet
  • elfordítható ±170 fokkal
  • dönthető -5..+20° tartományban
  • 18 cm-rel emelhető talp
  • Pivot mód
  • fogyasztás: 32 Watt
High Dynamic Range (HDR) a még élethűbb színes képekért
A széles dinamikatartomány (HDR) drámaian más vizuális élményt nyújt. A bámulatos fényerővel, az összehasonlíthatatlan kontraszttal és a megnyerő színekkel a képek jóval nagyobb fényerővel kelnek életre, miközben sokkal mélyebb, árnyaltabb feketék jellemzik őket. Képernyőn még sosem látott, gazdag, új színek szélesebb palettáját képes visszaadni, és olyan vizuális élményben lesz része, mely rabul ejti az érzékeit és ösztönzi az érzelmeit.

Pro color szabványok, 99% AdobeRGB, 100% sRGB
A professzionális, ipari szabványú színlefedettséggel (99% Adobe RGB és 100% RGB színterjedelem) biztos lehet abban, hogy a színek konzisztensek és élethűek lesznek.

1,074 milliárd szín a lágy színátmenetek és a részletgazdagság érdekében
A 10-bites kijelző gazdag színmélységet kínál az 1,074 milliárd színnel és 12-bites belső képfeldolgozással, hogy lágy, természetes színeket hozzon létre, átmenetek és színsávok nélkül.

IPS technológia a széles nézési szögtartományért
Az IPS képernyők olyan továbbfejlesztett technológiát alkalmaznak, amely rendkívül széles, 178/178 fokos nézési szöget nyújt. Így a képernyőt szinte bármilyen szögből nézheti – akár 90 fokban elforgatott módban is! A normál TN panelekkel ellentétben az IPS képernyő kifejezetten éles képet és élénk színeket biztosít, ezért nemcsak fotók, filmek megtekintéséhez vagy web-böngészéshez ideális, hanem olyan professzionális alkalmazásokhoz is, amelyek esetében fontos a színhűség és az állandó fényerő.

Csatlakoztasson mindent egyetlen USB-C kábel segítségével
Az új, C típusú USB 3.1 kábel egy vékony, megfordítható csatlakozóval rendelkezik, amely könnyű egykábeles dokkolást tesz lehetővé. Az USB 3.1 segítségével a legnagyobb adatátviteli sebességekre tehet szert. Az USB 2.0-hoz képest 20-szor gyorsabb, ezáltal lehetővé teszi az adatok merevlemez-meghajtóról a számítógépre történő minden eddiginél gyorsabb átvitelét. Az egyszerűség kedvéért csatlakoztassa valamennyi perifériáját a monitorhoz – egykábeles dokkolóként a notebookjához –, beleértve a számítógépe nagy felbontású videokimenetét is. Emellett a power delivery technológiájú USB-C azt is lehetővé teszi, hogy a monitoron keresztül tápellátásra csatlakoztassa és feltöltse a notebookját, ezáltal elkerülhető a további kábelek használata.

A SmartErgoBase felhasználóbarát, ergonomikus beállításokat tesz lehetővé
A SmartErgoBase olyan monitortalp, amely ergonomikus és kényelmes kijelzést, valamint kábelelvezetést tesz lehetővé. A talp emberre szabott magassága, billenthetősége, elforgathatósága és annak szöge, illetve mindezek beállíthatósága maximális kényelmet biztosít, és enyhíti egy hosszú munkanap fáradalmait. A kábelelvezetés megszünteti a kábelrengeteget, és rendben tartja a munkaterületet, profi megjelenést kölcsönözve annak.

LowBlue üzemmód a szemet kímélő hatékonyság érdekében
Vizsgálatok kimutatták, hogy az ultraibolya sugarakhoz hasonlóan a LED-kijelzők által kibocsátott rövid hullámhosszúságú, kék fénysugarak is károsíthatják a szemet, és idővel befolyásolhatják a látást. Az egészség szempontjából kifejlesztett Philips LowBlue üzemmód beállítás intelligens szoftvertechnológiát használ a rövid hullámhosszúságú, káros kék fények csökkentése érdekében.

Kristálytiszta képek, Quad HD 2560 x 1440 képponttal
A legújabb Philips képernyők Crystalclear, Quad HD 2560×1440 vagy 2560×1080 képpont felbontású képeket biztosítanak. Ezek a nagy teljesítményű, nagy képpont-sűrűségű paneleket használó, nagy sávszélességű források – pl. Displayport, HDMI, Dual link DVI – által vezérelt új kijelzők életet adnak képeinek és grafikáinak. Ön lehet a CAD-CAM megoldásokhoz rendkívüli részletességet megkövetelő, igényes profi, 3D grafikai alkalmazásokkal dolgozó alkotó, vagy hatalmas táblázatokat kezelő pénzügyi guru. A Philips kijelzők garantálják az Crystalclear kristálytiszta megjelenítést.

Beépített sztereó hangszórók multimédiához
Egy pár kiváló minőségű sztereó hangszóró a kijelzőbe építve. A típustól és kialakítástól függően lehet látható és elölről sugárzó, rejtett és alulról, felülről, vagy hátulról sugárzó.

USB 3.0 hub a kényelmes eléréshez és a gyors töltéshez
A szupergyors USB 3.0 eszköz 5,0 Gbit/s átviteli sebességet biztosít, ami kb. 10-szer gyorsabb az USB 2.0 szabványnál, ezáltal jelentősen csökkenti az adatátvitel idejét, vagyis Ön időt és pénzt takaríthat meg. A nagyobb sávszélességgel, a szupergyors adatátvitellel, a jobb energiagazdálkodással és a kiemelkedő általános teljesítménnyel az USB 3.0 a legújabb globális szabvány, amely lehetővé teszi a nagy kapacitású tárolóeszközök használatát. Mostantól kezdve nem kell sokat várnia, hogy eszközei feltöltődjenek. Az új FastCharge extra gyors töltést biztosít. Az USB 3.0 visszafelé, az USB 2.0-s eszközökkel is kompatibilis.