Kingston Canvas SD és micro SD kártyák

0

A Kingston új SD és micro SD memóriakártyákat dob piacra vadonatúj Canvas családján belül.

A Kingston Canvas Select általános jellegű használatra készült, a Canvas Go Full HD vagy 4k videózáshoz is alkalmas, míg a Canvas React gyors RAW sorozatokhoz és alacsony tömörítésű 4k videók rögzítéséhez is használható.

Műszakai paramétereikben nem sokban térnek el egymástól, hiszen mindhárom típus UHS-I felületű, UHS-II-es pedig egyik csoportban sem található.

A Select esetében írási sebességet nem adott meg a gyártó, csupán a max. 80 MB/s olvasási sebességből következtethetünk arra, hogy itt az írási sebesség kb. max. 40 MB/s környékén lehet. Ezek az SD kártyák 128 GB-os kapacitásig, micro SD kialakításban 256 GB-os kapacitásig érhetők el.

A Go és React szériában V30 sebesség jelölésű kártyákat találunk, azaz ezek garantált minimum 30 MB/s írási sebességűek. A Go memóriakártyáknál a maximális olvasási sebesség 90 MB/s, míg az írási sebesség maximuma 45 MB/s. Maximális tárkapacitásuk jelenleg az SD vonalon 512 GB, a micro SD-k esetében 128 GB. A React modellek olvasási sebessége szintén max. 90 MB/s, írási sebességük pedig elérheti a 80 MB/s-ot. Kapacitásuk SD esetében 256 GB-ig, micro SD-knél 128 GB-ig terjed.

A Kingston memóriakártyákra élettartam garanciát ad a gyártó.