Nikon D5 firmware frissítés

0

A Nikon elkészítette és elérhetővé tette D5 tükörreflexes profi fényképezőgépének C1.30-as verzióját, amelyben az alábbi módosítások lépnek életbe:

 • A fényképezőgép vezérlőgombjaihoz rendelhető funkciók körét kibővítettük a Felvételkészít. funkciók betöltése lehetőséggel. A kiválasztott vezérlőgomb nyomva tartásával előhívhatja a korábban elmentett expozíciós beállításait (például a záridőt és a rekeszértéket); ezt a funkciót egyebek mellett különböző expozíciót igénylő jelenetek gyors egymásutáni megörökítésére használhatja.
  • A Felvételkészít. funkciók betöltése az f1 Egyéni beállításban (Egyéni vezérléskiosztás) a következő vezérlőgombokhoz társítható: Ellenőrzés gomb, Fn1 gomb, Fn2 gomb, AF-ON gomb, Segédválasztó közepe, AF-ON függ. irányú fényképhez, illetve Objektív élességáll. funkciógombjai. Emellett a BEÁLLÍTÁS MENÜ Távoli (WR) Fn gomb kiosztása menüpontjában hozzárendelhető a WR-1 vagy WR-T10 távvezérlő Fn gombjához is.
  • További tájékoztatást a Nikon letöltési központjában rendelkezésre álló kiegészítő használati útmutatóban talál (Nikon letöltési központ > D5 > Használati útmutatók > Kiegészítő útmutató firmware frissítéséhez).
 • Az alábbi problémákat küszöbölték ki:
  • Amikor HTTP-kiszolgáló módban a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ > 2. fogl.ban levő kártya haszn. menüpontját a Biztonsági másolat vagy a RAW 1. foglalat – JPEG 2. fogl. értékre állították, akkor sorozatfelvétel készítése során esetenként előfordult, hogy a zár nem oldott ki.
  •  A készenléti időzítő újbóli aktiválása esetén néha előfordult, hogy nem sikerült ismét létrehozni a kapcsolatot a fényképezőgép és az Ethernet-kábellel csatlakoztatott bizonyos gyártmányú mobil routerek között (amikor a BEÁLLÍTÁS MENÜ > Hálózat > Beállítások > Energia-takarékosság menüpont Energia-takarékoss. elsődlegessége beállítása volt érvényben).
 • AF-S és AF-I objektívekhez csatlakoztatott telekonverter esetén a megjelenített gyújtótávolságok az alábbiak szerint változtak:
  Objektív gyújtótávolsága Telekonverter Frissítés előtt Frissítés után
  400 mm 1,4× 550 mm 560 mm
  400 mm 1,7× 650 mm 680 mm
  800 mm 1,4× 1150 mm 1120 mm
  800 mm 1,7× 1350 mm 1360 mm
  • A kijelzett gyújtótávolság bizonyos objektív-telekonverter kombinációknál eltérhet a fenti értékektől.
 • A BEÁLLÍTÁS MENÜ > Időzóna és dátum > Időzóna menüpont kijelzője immár csak az aktuálisan kiválasztott időzóna főbb városainak nevét jeleníti meg.

A firmware frissítéséhez szükséges fájl és a frissítés menetéről és veszélyeiről szóló információk megtalálhatók a Nikon Letöltési Központjában.