Kiszivárgott a két új Canon 70-200mm-es telezoom sajtóanyaga

0

A Canon még nem jelentette be hivatalosan az új 70-200mm f/4 L II IS USM és 70-200mm f/2,8 L III IS USM telezoomjait, de a svéd Canon weboldalra véletlenül kikerült, amelyre le is csaptak gyorsan a pletykaoldalak szerkesztői és gyorsan el is mentették annak tartalmát.
Ennek köszönhetően most már mindenki ismerheti, hogy mit várhatunk az új stabilizált telezoomoktól.

A Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM 780 grammot nyom, frontlencséjére vízlepergető fluorin bevonatot vittek fel, míg a többi lencsetag felületén lévő Super Spectra bevonat a reflexiók csökkentését szolgálja. 9 rekeszlamellából álló blendével rendelkezik, új optikai stabilizátora 5 Fé előnyt kínál az előző verzió 3 Fé hatékonysága helyett. Elviekben a fókuszsebességet is sikerült gyorsítani, bár a fókuszmeghajtás maradt a hagyományos gyűrűs ultrahang motoros, nem léptek előre a nano USM-re. Az objektív 1 méteres közelponra is képes fókuszálni, szemben az előd 1,2 méterével.
Ára 1450 euró lesz, forgalmazása még júniusban megkezdődik.

Az időjárásálló szigetelésekkel is rendelkező Canon EF 70-200mm f/2,8L IS III USM szintén megkapta a frontlencséjén a fluorin bevonatot és a Super Spectra bevonat sem maradt el. Belsejében prémium minőségű fluorin és ultra alacsony szórású (UD – Ultra Low Dispersion) lencsetagok is megtalálhatók. 8 lamellás írisszel és 3,5 Fé hatékonyságú optikai stabilizátorral rendelkezik.
A nagy fényerejű EF 70-200mm f/2,8L IS III USM modellért 2400 eurót kell majd fizessünk, a boltokban augusztustól lesz kapható.