Canon RF 50mm f/1,2 L – darabokban

0

A Lensrentals.com sok alkalommal szedett már szét objektíveket, fényképezőgépeket, de mindezt nem romboló szándékkal, hanem azért, hogy megvizsgálják az eszközöket belülről, illetve felkészüljenek egy esetleges javításra, hiszen ők a legtöbb kölcsönzött objektívet és gépet ha szükséges, igyekeznek házon belül javítani.

Ezúttal a Canon tükör nélküli rendszeréhez készült 50mm f/1,2 L objektívén volt a sor, amely okozott számukra pár meglepetést.

A szétszerelést elsőként elől kezdték, nyilván nem ismerték a mondást, hogy azért jó hátul kezdeni, mert ha nem megy, kezdhetik elölről 😉 No de félre a tréfával, a gondosan összeszerelt objektív további meglepetéseket is tartogatott, mint a földelő vezeték, amely az objektív belsejéből nyúlik ki a bajonett csatlakozó felé, a nyomtatott áramkör előtti árnyékoló lap, az utrahang motor előtti rugós alátét.

Összességében igen pozitív vélemény alakult ki Rogerben az 50mm f/1,2 L objektív kapcsán, hiszen kiváló megoldásokat alkalmazott a Canon, amik ráadásul nem csak a használatot (mint az időjárásálló szigetelések) és a gyártást segítik, de a javítást is adott esetben könnyebbé teszik.

Roger Cicala részletes beszámoló cikkét és sok-sok további fotót a Lensrentals.com-on lelhetjük fel.