Tovább él a Meyer Optik Görlitz név

0

A néha, remek objektívjeiről híres Meyer Optik Görlitz név használatát négy éve vásárolta meg a német net SE, akik különböző kalapolós kampányokban gyűjtöttek pénzt objektívek fejlesztésére és gyártására, mind a Kickstarteren, mind az Indiegogon. Az eleinte jól működő rendszer azonban csődöt mondott, miután a jelentős megrendeléseket már nem tudták önerőből finanszírozni, így az újabb termékek gyártásának beindítására összegyűjtött pénzeket kellett felhasználniuk a korábbi rendelések egyre többet csúszó teljesítésére.

A probléma hónapról hónapra nagyobb lett, sokan nem is jutottak hozzá a megrendelt objektívhez és a pénzüket sem kapták vissza. Erről korábban már ITT és ITT is beszámoltunk.

A Meyer Optik Görlitz név használatának jogát épp tegnap vásárolta meg a net SE-től a Bad Kreuznachban székelő német OPC Optics, akik komolyan gondolják a brand megítélésének helyreállítását. Az aszférikus lencsék gyártásában már nagy tapasztalattal rendelkező OPC Optics tervei között újabb Meyer Optik objektívek fejlesztése és piacra dobása szerepel, ugyanakkor egyértelműen jelezték sajtóközleményükben, hogy nem szándékoznak Kickstarteres és hasonló kampányokat folytatni. Céljuk, hogy az objektívjeik közvetlen kerüljenek piacra és vásárlóik maradéktalanul elégedettek legyenek a termékekkel.

Reméljük így is lesz és hamarosan mi is beszámolhatunk az új Meyer Optik Görlitz objektívek piacra dobásáról.