Nikkor Z 14-30mm f/4 S

0

A Nikon a tavalyi évben bemutatott full-frame szenzoros tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépeihez új ultranagy látószögű zoomobjektívet jelentett be.

A Nikkor Z 14-30mm f/4 S egy igazán kis méretű ultranagylátószögű zoom, hiszen csupán 8,5 cm hosszú és átmérője sem haladja meg a 9 cm-t, tömege pedig nem éri el az 500 grammot. Sőt, ahogy a 24-70mm f/4 S, úgy ez a modell is összecsukható kialakítású, azaz a 14 mm-es állásnál is kisebb méretűre húzható a zoomgyűrű tovább tekerésével.
A négy extra alacsony szórású (ED) és 4 aszférikus tagot is tartalmazó objektív elé 82 mm-es szűrőket tekerhetünk, amely lehetőség egyedülálló az ilyen látószöget kínáló, full-frame szenzoros gépekhez készült objektívek között.

Az időjárásálló szigetelésekkel is ellátott Nikkor Z 14-30mm f/4 S várhatóan tavasszal kerül a boltok polcaira, ára bruttó 480 ezer Ft lesz.


Sajtóközlemény:

MERÜLJÖN EL A JELENETBEN AZ ÚJ NIKKOR Z TELJES KÉPES, RENDKÍVÜL NAGY LÁTÓSZÖGŰ OBJEKTÍVVEL

Amszterdam, Hollandia, 2019. január 8.: A mai napon a Nikon bemutatja a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, teljes képes S sorozatú objektívek termékcsaládjának legújabb tagját, a NIKKOR Z 14–30mm f/4 S objektívet. A kompakt felépítésnek és a sík első objektívelemnek köszönhetően ez a behúzható, rendkívül nagy látószögű zoom objektív kreatív lehetőségek széles körét biztosítja a Nikon Z fényképezőgépet használó fotósok számára. Kitűnő választás állóképekhez, videókhoz pedig még jobb.
A NIKKOR Z 14–30mm f/4 S a világ első teljes képes, rendkívül nagy látószögű objektíve sík első objektívelemmel.¹ Egyedi kialakításának köszönhetően nehézkes szűrőtartók nélkül is alkalmas 82 mm-es szűrők használatához. Nagyobb irányítást és szabadságot biztosít a fotósoknak, akár tájképeket, városképeket, építészetet vagy belső tereket fotóznak, akár videókat készítenek.
A kompakt kivitelnek, a behúzható objektív mechanizmusnak és az időjárási körülmények ellen védő szigetelésnek köszönhetően kiváló társ utazásokhoz. Az új NIKKOR Z optikai formulák használata, valamint az objektív és a fényképezőgép közötti gyors kommunikáció minimálisra csökkenti a nagy látószögű fényképezés során gyakran előforduló torzítást. Kivételes az élessége. Az állandó, f/4 rekeszértéknek köszönhetően a videókészítők a fényes napsütésből az árnyékos belterekre is követhetik témájukat.
Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ezzel a rendkívül nagy látószögű NIKKOR Z zoom objektívvel a Nikon Z tulajdonosok lenyűgöző állóképeket és videókat készíthetnek, bármerre is járnak. A kompakt kialakításnak köszönhetően az objektív kisebb táskákban is elfér. A szűrők egyszerű használhatósága kreatív lehetőségek szélesebb körét biztosítja.”
Főbb jellemzők
Szűrőkkel kompatibilis: A világ első rendkívül nagy látószögű objektíve, amely nehézkes szűrőtartók nélkül is alkalmas 82 mm-es szűrők1 használatához.
NIKKOR Z: A széles Nikon Z-bajonetthez tervezett objektív a kép teljes területén több fényt enged be.
S sorozat az optikai kivitel új dimenziója. Tükröződésgátló nanokristály bevonat. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
Testre szabható vezérlőgyűrű: Használható kézi élességállításhoz, (alapértelmezett), rekeszérték vezérléséhez (kiváló a videofelvétel közbeni íriszállításhoz) vagy expozíciókompenzációhoz.
Kiválóan használható videofelvételekhez: A rekeszállítás rendkívül csendes. A „fókuszlégzés” jelentősen csökkent, akárcsak a fókusz zoomolás közbeni elállítódása.
Kompakt és védett: A behúzható objektív mechanizmusnak köszönhetően ez a teljes képes, rendkívül nagy látószögű zoom objektív minimális helyet foglal el, amikor nincs használatban. Az alapos szigetelés megvédi a portól és a nedvességtől.

1 A digitális fényképezőgépekhez készült cserélhető objektívek között, 2019. január 8. napján.