Néhány újabb infó a közelgő Panasonic full-frame MILC-ekről

0

A Panasonic még a tavalyi Photokinán jelentette be két full-frame (36×24mm méretű) szenzoros, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépének fejlesztését. A Panasonic S1 és S1R pontos specifikációja egyelőre nem publikus, csupán néhány részletet árult el a japán gyártó.

Most azonban újból elővette a témát és néhány további információt osztott meg az érdeklődőkkel, ez pedig a gépek szolgáltatásaira vonatkozik.
Ez alapján nagy dinamika tartományt kínáló HLG fotó módot is támogatnak az új gépek, amelyek egy egyedi, HSP fájlban kerülnek elmentésre. E fotók a fényképezőgéppel HDMI kábelen, illetve közvetlenül memóriakártyáról HLG kompatibilis Panasonic tévéken játszhatók vissza legegyszerűbben.
A másik közzétett funkció a más gyártóknál már korábban megismert szenzormozgatásos több képes nagy felbontású mód, amelynek során a Panasonic full-frame MILC gép 8 expozíciót készít majd, miközben a szenzort pixelnél kisebb mértékkel tolja el. A 8 képet a gép egy nagy felbontású fotóvá illeszti össze. Jó hír, hogy elviekben kézből is készíthetünk majd ilyen képeket, illetve kis mértékben a mozgó témákra is használható lesz.

Sajtóközlemény:

Új funkciókkal bővül a LUMIX S tükörnélküli full-frame fényképezőgép

  • Két új izgalmas funkciót jelentett be a Panasonic a CES 2019 kiállításon
  • HLG Fotó üzemmód a szélesebb dinamikatartományhoz
  • Nagy felbontású üzemmód a kiemelt részletgazdagságért

Las Vegas, Egyesült Államok, 2019. január 7. – A Photokina 2018 szakkiállításon tett bejelentés után a CES 2019-en mutatja be a Panasonic a LUMIX S tükörnélküli (MILC) full-frame fényképezőgép két új, kulcsfontosságú funkcióját. A LUMIX S tükörnélküli full-frame fényképezőgépek és objektívek 2019 márciusától lesznek kaphatók (a piaci megjelenés dátuma az értékesítési régiótól függően eltérő lehet).

Vadonatúj kifejezési stílus a fényképészetben
A LUMIX S új HLG Fotó üzemmódjával még szélesebb dinamikatartománnyal lehet képeket készíteni. Ez a fejlesztés olyan, árnyalatokban gazdag színreprodukciót biztosít, ami nagyon közel áll a vizuális memóriához, vakító fényeket és sötét árnyékokat jelenítve meg egyetlen fotóban.
A HLG képek HSP fájlban készülnek el, amelyeket HDMI-kábeles csatlakozáson keresztül tündöklő színekkel képesek megjeleníteni a legújabb HLG-kompatibilis Panasonic HD televíziók vagy egyéb HLG-kompatibilis készülékek. Ez a funkció kiváló lehetőség azoknak a fotósoknak, akik HLG-kompatibilis televíziókon kívánják bemutatni a fotóikat.
Lenyűgöző részletgazdagság a valósághű élményért
A nagy felbontású üzemmód ideális tájképek és aprólékosan kidolgozott képzőművészeti alkotások megörökítéséhez. A Body I.S. (képstabilizáló) rendszer segítségével automatikusan 8 kép készül egymás után, a képérzékelő elmozdításával párhuzamosan. Ezt a nyolc képet ezután egy képben egyesíti az új Venus Engine, amely rendkívül gyors jelfeldolgozást biztosít. A végeredmény egy olyan kép, amely hűen adja vissza a legapróbb részleteket is, hogy a fotó gyönyörűen jelenítse meg a valóságot.
Ha a képen egy mozgó alany is szerepel további opciók vehetők igénybe, amelyek ellensúlyozzák a mozgás elmosódását, hogy a fotósok ilyenkor is éppúgy használhassák ezt az üzemmódot, mintha normál üzemmódban fotóznának.