Galéria: Sigma 40mm f/1,4 DG HSM Art (tesztfotók)

0

Egy kicsit szokatlan gyújtótávolságú objektívet vettünk most górcső alá, amely a Sigma Art szériájának egyik legújabb tagja. A 40 mm-es objektív sokak szemében lehet nagy kérdés, hogy végeredményben milyen körülmények között is jó, pláne, ha valaki már rendelkezik 35 mm-essel és 50 mm-essel. Azt azért nem merném állítani, hogy mindkét gyutáv kiváltható ezzel az egy objektívvel, hiszen ha nincs hely hátrébb lépni, akkor előfordulhat, hogy a 40 mm nem elég nagy látószöget ad. Ugyanakkor azt látni kell, hogy az emberi szem által adott perspektívához ez a gyújtótávolság közelebb áll, mint az 50 mm-es, hiszen a full-frame szenzor átlója sem 50 mm, hanem 43.

Egy szó, mint száz, érdemes megbarátkozni ezzel a gyújtótávolsággal és ha még a tesztképeket is pixelről pixelre átnézi valaki, rájön, hogy még jobban is járhat, mint egy 50-essel. De erről persze bővebben a jövő héten megjelenő cikkünkben írunk majd.

Tesztfotóinkat a szokásos módon Canon EOS 6D Mark II géppel RAW formátumban készítettük, majd a Lightroom standard élesítésével konvertáltuk őket JPEG-gé, Camera Standard színmódban (sRGB színtérben).