16:10-es 25″-os Philips monitor, képfeldolgozáshoz is

0

Az MMD, mint a Philips monitor és televízió márka licenc tulajdonosa új monitort mutatott be a B szériában, amely képességei alapján fotófeldolgozáshoz is jól használható.
A napjainkban általánosan elterjedt 16:9 oldalaránnyal szemben a Philips 252B9 16:10 oldalarányú, amely fotófeldolgozásnál jön jól, hiszen így a képfeldolgozó programok számára magasabb terület áll rendelkezésre, amely álló formátumú képeknél jobb térkihasználást tesz lehetővé.

A 63,4 cm képátlójú, 25″-os monitor 1920×1200 pixel felbontást kínál, amely persze manapság már nem számít kiemelkedőnek, de ekkora méretben még nem is mondható kevésnek. Színtér lefedettségben azonban átlag feletti az új monitor, hiszen az NTSC színtér 90%-át, míg az sRGB 107,5%-át fedi le.
A Philips 252B9 talpát 15 cm-rel emelhetjük, a képernyőt ±175 fokban forgathatjuk.
Beépített PowerSensorának köszönhetően ha a felhasználó feláll a gép elől és eltávolodik a monitortól, az képes a fényerő visszavételével a fogyasztás redukálására.

A csatlakozók között DisplayPort 1.2, DVI-D, HDMI és analóg VGA aljzatokat találunk, valamint négy USB 3.1 portot, illetve a szokásos hang be és kimeneteket.

A Philips 252B9 főbb jellemzői:

  • képátló: 25″
  • oldalarány: 16:10
  • felbontás: 1920×1200 pixel
  • pixelméret: 0,28 mm
  • panel típus: IPS
  • fehér LED háttérvilágítás
  • 90% NTSC és 107,5% sRGB színtér lefedettség
  • háttérvilágítás max. teljesítményen: 300 cd/m2
  • betekintési szög: 178 fok
  • kontrasztarány: 1.000:1
  • válaszidő: 5 ms
  • csatlakozók: DVI-D, 1×HDMI (HDCP-vel), 1× DisplayPort 1.2 bemenet (HDCP-vel), 4× USB 3.1 port, 1× analóg hangkimenet
  • elfordítható ±175 fokkal
  • dönthető -5..+30° tartományban
  • 15 cm-rel emelhető talp
  • PowerSensor infravörös felhasználó érzékelése
  • fogyasztás: 15 Watt (tipikus)

Sajtóközlemény:

Az új Philips monitor ötvözi a produktivitást a fenntarthatósággal

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja a teljesen új Philips 252B9 B-Line LCD monitort PowerSensor technológiával.
Ez a 25 hüvelykes (63,4 cm), 16:10 képarányú, 3-oldalon keret nélküli monitor számos produktivitást elősegítő funkcióval bír, fenntartható tervezési és gyártási alapelvei segítenek csökkenteni az energiafogyasztást és védeni a környezetet, mindemellett továbbra is garantálja a Philips monitoroktól elvárt professzionális minőséget. Az innovatív PowerSensor funkcióval, nulla fogyasztást biztosító kapcsolóval, IPS technológiával, SmartErgoBase talppal és számos egyéb kényelmi funkcióval felszerelt Philips 252B9 ideális megoldás mindazoknak, akik szeretnének a lehető leghatékonyabb és kényelmesebb munkavégzés mellett részt venni a környezet védelmében is.

Fejlett képmegjelenítés
Az optimális vizuális megjelenítési teljesítmény biztosítása érdekében a Philips 252B9 3-oldalon keret nélküli, 16:10-es képaránnyal rendelkezik, nagyobb függőleges képernyőfelülettel, illetve az IPS technológiának köszönhetően a 178°/178° megjelenítési szögeket is támogatja, még 90°-ban megdöntve is. Az IPS technológia ezen felül gondoskodik az éles kontúrú, élénk képmegjelenítésről, valamint a fényképészek, grafikusok, filmszerkesztők, építészek és dizájnerek számára rendkívül hasznos, nagy pontosságú színreprodukcióról.

Kiemelkedően fenntartható
A Philips 252B9 a fenntartható fejlődésben is élen jár. Az egyedülálló PowerSensor ártalmatlan infravörös jelek segítségével képes észlelni a felhasználó jelenlétét. Ha a felhasználó nem tartózkodik a gép előtt, a rendszer automatikusan csökkenti a fényerőt. A monitor így akár 80%-kal kevesebb energiát fogyaszt, illetve hasznos élettartama is megnő. Emellett a Philips 252B9 egy nulla fogyasztást biztosító kapcsolóval is rendelkezik, amely teljesen megszünteti a monitor hálózati áramellátását, megelőzve a passzív energiafogyasztást, ha a kijelzőt nem használják. A monitor megfelel az EnergyStar 7.0, EPEAT, WEEE, és RoHS energiafogyasztási szabványoknak, 85%-ban újrahasznosított műanyagokból készült, és csomagolása 100%-ban újrahasznosítható.

Számos funkcióval ellátva
A Philips 252B9 monitor felhasználói rengeteg innovatív funkciót vehetnek igénybe a hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzés érdekében. A SmartErgoBase talpazat segítségével a monitort a kívánt mértékben fel lehet emelni, le lehet engedni, meg lehet dönteni, és el lehet forgatni a kényelmesebb használat érdekében, csökkentve a hosszú munkanapok által okozott terhelést. A beépített VESA adapternek köszönhetően a monitor több száz különböző szerelvénnyel kompatibilis. A Philips 252B9 emellett számos kényelmi technológiával is rendelkezik, például a Flicker-Free és LowBlue funkciókkal a látás védelme, valamint az EasyRead üzemmóddal a kellemesebb olvasási élmény érdekében. Ezt a rendkívül nagy teljesítményű és korszerű monitort két beépített hangszóró, illetve több VGA, DVI-D, DisplayPort 1.2, és HDMI 1.4 csatlakozó egészíti ki.
A Philips 252B9 modell 2019 március végén debütál, 259 EUR ajánlott kiskereskedelmi árral.