Hivatalos: Canon EOS 250D

0

A Canon új belépő szintű tükörreflexes fényképezőgépet jelentett be, az EOS 200D utódjául szolgáló EOS 250D-t.

Az új gép kissé átdolgozott szenzort kapott, amely az előd 24 Mpixeles effektív felbontását ugyan megőrizte, de LiveView módban 4x érzékenyebb autofókuszt (Dual Pixel AF) és Digic 8 képfeldolgozó processzorának köszönhetően szem fókuszt is kínál. Videofelvételt immár Ultra HD felbontásban is rögzíthetünk, igaz, a képfrissítés max. 25 kép/mp lehet (és jelentős képkivágásra is számíthatunk).
Változatlan a TTL optikai kereső, a 9 pontos autofókusz, az 1 millió képpontos kihajtható és elfordítható érintésérzékeny hátsó LCD, és persze az aprócska váz is.

A Canon EOS 250D április végétől lesz kapható, a váz fekete, ezüst és szürke színben lesz elérhető, ára 550 euró lesz. A Canon EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM objektívet is tartalmazó kitért 650 eurót kérnek majd.

A Canon EOS 250D főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 24,1 Mpixel effektív felbontású, APS-C méretű CMOS szenzor
 • Érzékenység: ISO100-25600 1 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO51200-ig
 • objektív: Canon EF és EF-S bajonett
 • pentatükrös kereső 0,87× nagyítással, 95% lefedettséggel
 • kis méretű gépváz
 • 9 pontos fázis-különbség alapú AF rendszer optikai keresőhöz, középső f/5,6-tól keresztszenzoros, érzékenysége -0,5 Fé
 • Dual Pixel CMOS AF a gyors élőképes (és videós) élességállításért, érzékenysége -4 Fé
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • RAW formátum támogatása (RAW+JPEG mentés is lehetséges)
 • LCD: 3″ 1,04 millió képpont, kihajtható, elfordítható, érintésérzékeny
 • 3840×2160 pixeles videórögzítés (24 vagy 25 kép/mp), illetve 1920×1080 pixeles felvétel (24, 25, 30, 50 és 60 kép/mp) max. fél óráig
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely (UHS-I kompatibilis)
 • Li-ion akkumulátor
 • Hi-Speed USB2.0, HDMI és mikrofon csatlakozók

Frissítés (2019.04.15. – a beérkezett sajtóközleménnyel frissítettük hírünket):
Sajtóközlemény:

Kicsi méret, nagy tudás:
megérkezett a tökéletes családi DSLR fényképező
Canon EOS 250D

Már előrendelhető az április 25-től megvásárolható vadonatúj Canon DSLR fényképzeőgép, az EOS 250D. A világ legkönnyebb, mozgatható kijelzővel rendelkező DSLR fényképezője azoknak készült, akik eddig mobiltelefonnal vagy egyszerűbb fényképezőgéppel fotózták élményeiket.

A Canon többszörös díjnyertes EOS 200D utóda, az EOS 250D kezelőfelülete kezdő fotósok számára is könnyen érthető. A képernyőn megjelenő tippekkel és trükkökkel bárki jól kihasználhatja a készülék képességeit. A Canon Creative Assist funkciója megkönnyíti az élmények képzeletgazdag rögzítését, hiszen a fotó elkészítése során vagy azt követően számos effektet, szűrőt és színhőmérséklet-állítási lehetőséget vehetünk igénybe.

24,1 megapixeles Dual Pixel CMOS APS-C érzékelővel rendelkezik. A fényképezőgép csúcstechnológiája és könnyű kezelhetősége miatt az EOS 250D a tökéletes tükörreflexes készülék azoknak, akik a jövendő generációk számára is élvezetes módon kívánják megörökíteni az emlékezetes családi pillanatokat.

A készülék a DIGIC 8 processzort rejti magában: a Canon legújabb képfeldolgozó processzora vezérel számos funkciót, például a 4K videorögzítést, a 4K time lapse funkciót és a 4K állóképek kivágását a 4K videókból. A Canon DIGIC 8 képfeldolgozó processzora a Live View autofókusz-pontosítás és a Szem AF, az Auto Lighting Optimizer, a Digital Lens Optimizer és a Highlight Tone Priority terén eszközölt javítások sorával segíti az éles, nagyfelbontású képek készítését, amelyek már a fényképezőgépről közvetlenül megoszthatók.

Az EOS 250D minden alkalomra jó választás, autofókusza szupergyors és reszponzív. A Canon Dual Pixel CMOS AF technológiája az álló- és mozgóképek rögzítése során a család, a barátok fókuszban tartását teszi lehetővé az érintőképernyő segítségével. A klasszikus fényképezési élmény érdekében az EOS 250D 9 pontos autofókuszálási lehetőséget nyújtó optikai keresővel is rendelkezik, így a pillanatot tisztán, a szabad szemmel láthatóhoz hűen lehet megörökíteni. Intuitív Vari-Angle érintőképernyője különféle szögekből teszi lehetővé a kényelmes exponálást, így egyszerűen készülhetnek a családi szelfik, vagy videoblogok.

A többi Canon termékhez hasonlóan egyszerűen kapcsolódik az okoskészülékekhez. Amikor a képek és videók megosztásra készen állnak, az EOS 250D a Canon Camera Connect, iOS és Android operációs rendszerhez kialakított ingyenes alkalmazása segítségével pár kattintással kapcsolódik okoseszközökhöz Bluetooth® és Wi-Fi kapcsolattal. A képek és videók teljes minőségben letölthetők okoskészülékre, azokat át lehet tekinteni, közzé lehet tenni közösségi médiában, vagy meg lehet osztani a barátok, a család körében.

A Canon Camera Connect az okoseszközről történő távoli exponálást is megkönnyíti, így távirányítással lehet családi fotókat vagy éppen a szelfiket készíteni. A kép az Automatic Image Transfer funkció segítségével elkészültét követően azonnal átküldhető az összepárosítot okoseszközre, így megnyugodhatunk: becses emlékeinkről biztonsági másolat készült.

Az EOS 250D három színben: fekete, fehér és ezüst kivitelben készül, a Canon EOS világának része, mely több mint 80 világszínvonalú objektívvel, vakuval és kiegészítővel biztosítja az optimális választást a fényképező képességeinek bővítéséhez.

Az EOS 250D irányított, kreatív funkciói a Canon csúcstechnológiájával karöltve segít a családoknak a történetmesélés nagyszerűségének kialakításában, eszközt és tudást biztosít számukra ahhoz, hogy egy kattintással csodás emlékeket örökíthessenek meg.

Canon EOS 250D / Legfontosabb jellemzők:

 • 24,1 megapixeles APS-C szenzor és DIGIC 8 processzor
  o Elsőrendű képminőség rossz fényviszonyok között is
 • Opticai kereső
  o Láss mindent úgy, ahogy van – tisztán és egyszerűen
 • 4K video
  o Hihetetlen felbontásban
 • Dual Pixel CMOS AF
  o Live View üzemmódban gyorsan fókuszál a fotók, zökkenőmentesen a videók készítéséhez
 • Változtatható szögű érintőképernyő
  o Fotózz bármilyen szögből, az érintőképernyőn már jól ismert mozdulatokkal vezérelheted a fényképezőgépet
 • Az irányított kezelőfelület segít tanulni
  o Barátságos gyakorlati tanácsok segítségével tanulhatod meg, hogyan készíts olyan képet, amilyet szeretnél
 • Bluetooth®*** és Wi-Fi
  o A fényképező és az okoseszköz között állandó kapcsolat segíti az egyszerű, automatikus megosztást
 • Creative Assist
  o Próbálj ki újtechnikákat, javíts a képeiden