Hangot is rögzít a fotókhoz az új Fujifilm Instax Mini LiPlay

0

A Fujifilm bejelentette legújabb instant fényképezőgépét, a hibrid Instax Mini LiPlay-t.
Ahogy a többi hasonló Instax Mini, úgy a LiPlay is leginkább a négyzetes formátumú, alacsony képminőségű, de pont ezért érdekes hatású, azonnali képkészítést szolgálja.

Az 5 Mpixeles felbontású szenzora még az okostelefonokban lévőknél is kisebb méretű (1/5″ típusú), fix fókuszú objektívének látószöge egy kisfilmes 28 mm-esének felel meg. A képkészítés előtt 2,7″-os LCD-n követhetjük nyomon az élőképet, illetve ezen az elmentett fotókat is megtekinthetjük.

Az új modell érdekessége nem csak az okostelefonról való vezérelhetőség (távoli kioldás), de az is, hogy lehetőséget kínál a fotó készítésének pillanata előtti és azt követő 10 mp-ben hangfelvétel készítésére, amelynek eléréséhez egy QR kódot is nyomtat a fotóra. A hangfelvétel és a fotó egyaránt továbbítható vezeték nélküli hálózaton keresztül okostelefonra, ahonnan az Instax szerverére kerül (a funkció eléréséhez telepítenünk kell a Mini LiPlay alkalmazást). A fotón található QR kód okostelefonnal történő beszkennelése után bármikor és bárhol meghallgatható lesz a hangfelvétel is (a hangfelvételt egy évig őrzi meg az Instax szervere).

A gép belső memóriájában 45 fotót tárolhatunk, amelyet a micro SD foglalatba helyezett max. 32 GB-os kártyával bővíthetünk.

Az Instax Mini LiPlay nem csak fényképezőként, de hordozható mini nyomtatóként is használható, hiszen okostelefonról is küldhetünk rá képet nyomtatásra, amelyeket 800×600 pixeles felbontásban (300 dpi-vel) hőszublimációs elven visz papírra, nagyjából 12 mp alatt.
A géphez gyárilag 10 fotópapírt mellékelnek.

Az Instax Mini LiPlayjúnius közepétől kerül forgalomba, ára 160 amerikai dollár lesz.

Az új gép mellett egy új fotópapírokat is bejelentett a Fujifilm – kifejezetten az Instax Mini gépekhez – amelyek között csillogó keretű és konfettis hatású érhető el.