Véglegesítették: Tamron 17-28mm f/2,8 Di III RXD

0

A Tamron még február végén tette közzé fejlesztés alatt álló objektívjeit, amelyekről azonban túl sok mindent nem árultak el.
Ezek között volt a Tamron 17-28mm f/2,8 Di III RXD modell is, amelyet full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez szánnak.

Az egyelőre Sony E bajonettel megjelenő objektív 103 fokos maximális látószöget kínál, közelpontja 17 mm-nél 19 cm, 28 mm-nél 26 cm, így maximális leképezési aránya 1:6 (28 mm-nél). A nagy fényerejű rövid zoomban 9 lamellás rekeszt használnak a szép háttérelmosásért. A remek képminőségért három aszférikus, két alacsony szórású és egy extra alacsony szórású tag felel.

Fókuszmeghajtását gyors és csendes léptetőmotor végzi (RXD – Rapid eXtra-silent stepping Drive), amely a MILC-eknél előforduló kontraszt alapú élességállításhoz is ideális. A csupán 420 grammos tömegét szokásosnál kisebb átfogással érték el. Az objektív támogatja a RAW-ba ágyazott profilok használatát, így a fényképezőgépen belül, vagy utómunka során is könnyedén javítható a geometriai torzítás.

A Tamron 17-28mm f/2,8 Di III RXD július 25-én kerül forgalomba, ára 1300 euró lesz.