Sony FE 35mm f/1,8

0

A Sony bejelentette új objektívét, az APS-C és full-frame szenzoros MILC-ekkel egyaránt használható, nagy fényerejű 35mm-es fixét.

Az új Sony FE 35mm f/1,8 (SEL35F18F) objektívet igazán könnyűre tervezte a japán gyártó, tömege ugyanis csupán 280 gramm, amely a 35 mm-es f/1,8 fényerejű objektívek között kiemelkedő. Az aszférikus tagot is tartalmazó objektív időjárásálló szigeteléseket is kapott, így mostoha körülmények között is gond nélkül használhatjuk. Közelpontja 22 cm, leképezési aránya itt 0,24×-es.
Automatikus élességállítását lineáris motor végzi, amely fotózáskor és videózáskor egyaránt gyors, pontos és csendes.

A Sony FE 35mm f/1,8 augusztustól lesz kapható, ára 700 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A pehelykönnyű 35mm F1.8 prímobjektívvel bővül a Sony Full-Frame kínálata

A Sony bejelentette az E-bajonettes full-frame objektív termékcsaládjának legújabb tagját, az FE 35mm F1.8 nagy rekesznyílású és széles látószögű prímobjektívet (SEL35F18F).

Kis méretéből és könnyű súlyából adódóan a nagy rekesznyílású és széles látószögű SEL35F18F különböző típusú fotózásokhoz egyaránt alkalmas, legyen szó pillanatképekről, gasztrofotókról, tájképekről vagy éjszakai fotózásról. Az új objektív maximális F1.8-as rekesznyílásával kiváló képminőséget garantál a teljes képmezőn, a csendes autofókusz és a stabil követési teljesítmény miatt pedig remek választás lehet álló- és mozgóképek készítéséhez egyaránt. Kis mérete miatt APS-C és full-frame vázakhoz is illeszkedik az 52.5 milliméternek megfelelő gyújtótávolságot kínál.

Általános jellemzők:

Magas felbontású és széles rekesznyílású full-frame teljesítmény, könnyű és hordozható kialakításban

  • Az objektív a hordozhatóság új szintjét képviseli maximális F1.8-as rekesznyílásával, 280 grammos tömegével és 65.6 mm x 73 mm-es átmérőjével
  • Továbbfejlesztett optikai kialakítás beépített aszférikus lencsetaggal, mely minimálisra csökkenti a kromatikus aberrációt és magas felbontást nyújt a teljes képmezőn. 9 lamellás, kör alakú nyílásszerkezet garantálja a gyönyörű bokeh effektet.

  • Az objektív minimális fókusztávolsága 0.22 m, maximális nagyítási mértéke pedig 0.24x, így makrófotózás közben is megállja a helyét.

Minden igényt kielégítő vezérlés

  • A könnyedén elérhető és testreszabható exponáló gomb és fókuszmód kapcsoló segítik az azonnali váltást az automatikus és manuális fókusz között.
  • A lineárisan reagáló MF szabályozza a manuális fókuszálást, amely pontos kézi vezérlést tesz lehetővé.

  • Por- és nedvességálló kialakítása* hozzájárul az objektív sokoldalú és megbízható működéséhez, így szélsőséges körülmények között is megbízható kiegészítő lehet fotózáskor.

* A 100 százalékos por- és nedvességálló védelem nem garantált

Csendes működésű AF kiváló témakövetéssel videók és állóképek rögzítésekor is

  • Gyors, pontos és csendes lineáris AF meghajtórendszer a precíz fókuszért állóképek és videók esetén is

„A 35mm-es prímobjektív sokoldalú működésének köszönhetően szinte bármilyen körülmények között megállja a helyét, így kiváló választás lehet mind amatőr, mind professzionális fotósoknak. Mindemellett a termék nem csak pehelykönnyű, de képes a teljes képmezőn át tartó, tűéles képek rögzítésére is, ezért úgy gondoljuk, hogy a SEL35F18F fotósok és videós tartalmakat gyártó felhasználóink érdeklődését is felkelti” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója.

Elérhetőség
Az FE 35mm F1.8 objektív 2019 augusztusától érhető el Európában.