Három Sigma objektív érkezik full-frame MILC-ekre

0

A Sigma igen erősen jelen van a tükörreflexes fényképezőgépek objektív kínálatánál, főképp a Canon EF és Nikon F bajonettes modelljeivel. A tükör nélküli rendszerekhez azonban viszonylag kevés objektívet kínál, azok is elsősorban az APS-C szenzoros Sony E bajonettre készültek (némelyik objektív ezek közül elérhető mikro NégyHarmadra is).

A pletykák és a japán Nokishitánál megjelent (azaz tutira vehető) termékfotók alapján azonban most három olyan objektív áll bejelentés előtt, amely full-frame szenzor kiszolgálására is alkalmas, erre utal az objektíven szereplő DG jelölés (a DN pedig a tükör nélküli rendszerre):
Sigma 14-24mm f/2,8 DG DN Art
Sigma 35mm f/2 DG DN Art
Sigma 45mm f/2,8 DG DN Contemporary

További érdekesség a 14-24mm-es objektívnél a bajonett felöli oldalon hátul elhelyezett kapcsoló, amely talán beépített ND szűrő bekapcsolására szolgálhat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen bajonettekre érhetők majd el ezek az objektívek, de a képek alapján az L bajonett az biztosra vehető. A pletykák szerint egyébként Sony E bajonettre is érkeznek ezek a modellek, sőt, jövőre talán a Canon RF és a Nikon Z is a választható bajonettek körét bővíti majd. Ezzel a Sigma lenne az első, aki autofókuszos objektívet készít (a saját gyártókon kívül) natív Canon RF és Nikon Z bajonettel.