Megérkezett a Sony DSC-RX100 VII

0

Tovább növelte a népszerű utazózoom fényképezőgépének AF sebességét a Sony. Az RX100 VII a 2012-ben elindított nagy szenzoros RX100 termékvonal 7. tagja, ami megkapta az Alpha 9-ben használt technológiák javát. Az új fejlesztésű, de továbbra is 1″-es és 20 megapixeles rétegelt Exmor RS CMOS szenzor még a korábbinál is több, 357 fáziseltolás érzékelésére alkalmas pontot kapott, az élességállítás sebessége pedig a korábbi 0,03 mp-ről 0,02-re csökkent. A szenzor és a BIONZ X képfeldolgozó rendszer másodpercenként képes akár 60 alkalommal is újraszámolni az AF (autofókusz) és AE (automatikus expozíció) adatokat, így a képernyő elsötétülése nélkül tud 20 kép/mp-es sorozat készítésekor AF/AE követéssel fotózni. A témakövetést, illetve az emberek mellett az állatok szemének mozgását az elektronika a mesterséges intelligenciára épülő témafelismerést segítségül hívva valós időben képes lekövetni.

A 24-200 mm-es F2.8-4.5 fényerejű ZEISS Vario-Sonnar T* objektív maradt a régi, de nincs is miért cserélni, hiszen az tavaly, az előző verzióban mutatkozott be. Az objektívbe épített optikai képstabilizátor ideális esetben akár 4 fé előnyt is képes biztosítani.

A DSC RX100Mk7 egy teljesen új felvételi módot is kínál Single Burst Shooting néven, ami mind JPEG, mind pedig RAW formátumban lehetővé teszi, hogy 30, 60 vagy akár 90 kép/mp sebességgel 7 kép készüljön egymás után. Így a tökéletes pillanat kiválasztása a fotózás után nyugodt körülmények között is megtörténhet.

Az RX100 nem csak fotózás, de videózás terén is erős. A valós idejű témakövetés és szemkövetés a videofelvétel alatt is használható, a 4K Active SteadyShot pedig 8× hatékonyabb, mint az alap 4K SteadyShot. A 180 fokban felhajtható LCD és a mikrofon bemenet mellett a videósok olyan extrákat is találnak az új RX100-ban, mint a Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3 támogatása.

Az új RX100 VII-hez a Sony LCJ-RXK típusjelzéssel egy fekete bőr tokot is készített, ami klasszikus megjelenése mellett megvédi a fényképezőgépet a sérülésektől. A tokon kialakított nyílások lehetővé teszik a fényképezőgép töltését, az adatátvitelt sőt még az LCD kihajtását is a tokból való kivétel nélkül.

A Sony DSC RX100 VII és a tok Európában augusztustól lesz elérhető 1300 illetve 85 eurós áron.