Nikkor Z 85mm f/1,8 S

0

Bár a Nikon még nincs egy éve, hogy bejelentette tükör nélküli, full-frame szenzoros Z rendszerét, az objektív kínálata immár hat tagot számlál a ma bejelentett új, 85 mm-es portréobjektívvel együtt.

Az új Nikkor 85mm f/1,8 S illeszkedik az eddigi fix gyújtótávolságú objektívek sorába, fényereje ugyanis nem akar extra magas lenni. Ennek ellenére érdekes, hogy az F bajonettes 85mm f/1,8G AF-S-nél hossza is nagyobb az új objektívnek és tömege is. Ezt egyébként a precízebb optikai felépítése indokolja, hiszen az F bajonettes 85mm f/1,8G AF-S-ben 9 lencsetag található, míg az új Nikkor Z 85mm f/1,8 S 12 lencsetaggal rendelkezik, ebből pedig kettő extra alacsony szórású (ED).

Természetesen ezúttal sem maradtak ki a por- és cseppállóságot biztosító szigetelések, de a dizájn is illeszkedik az eddig megszokottba. Az objektív tubusának oldalán egyetlen kapcsoló található, az autofókusz és a kézi élességállítás között váltó AF/MF.

A Nikkor Z 85mm f/1,8 S szeptembertől lesz kapható, ára 900 euró lesz.

Sajtóközlemény:

KÉSZÍTSEN LENYŰGÖZŐ PORTRÉKAT A NIKON ÚJ NIKKOR Z 85MM F/1.8 S OBJEKTÍVÉVEL

Amszterdam, Hollandia, 2019. július 31.: A Nikon bemutatja a Nikon Z család új, nagy fényerejű általános portréobjektívét. A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S egy gyors élességállítású objektív, amely hihetetlen részletességet biztosít a kép teljes területén. Akár állóképeket, akár videót készít, ez a teljes képes, tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektív lélegzetelállító tisztasággal adja vissza a portréalanyokat.

Ideális a klasszikus fejet és vállakat tartalmazó felvételektől a környezeti portrékig, valamint az meghitt hangulatú helyszínektől a nagy rendezvényekig egyaránt. A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kiemelkedő optikai teljesítménye bármely helyszínen lenyűgöző eredményeket biztosít. A teljes képen egyenletes élesség – még akkor is, ha a legnagyobb f/1,8-as rekeszérték mellett készít felvételeket. Csodálatosan természetes Bokeh-hatást biztosít, és hatékonyan kiküszöböli az objektív becsillanását hátulról megvilágított jeleneteknél is.

A fókuszálás gyors, és a Nikon Z fényképezőgépek új Szemérzékelő funkciója a téma szemére állítja az élességet, függetlenül attól, hogy egyedül van-e, vagy egy arc a tömegben. A videósok a 85 mm-es gyújtótávolság segítségével elkülöníthetik témáikat, és lenyűgözően sekély mélységélességgel készíthetnek videofelvételeket.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S egy hihetetlenül sokoldalú objektív. Gyors, összetett élességállító rendszerének és nagy maximális rekeszének köszönhetően a kihívást jelentő fényviszonyok vagy váratlan lehetőségek esetén sincs oka aggodalomra. Akár egy rendezvényen, a stúdióban vagy a szabadban készít felvételeket, kreativitásának szabad teret engedve készítheti el élettel teli és különleges portréit.”

Főbb jellemzők
NIKKOR Z: A széles Nikon Z-bajonetthez tervezett objektív a kép teljes területén több fényt enged be.
S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. Tükröződésgátló nanokristály bevonat. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
Éles részletek: Különleges teljesítmény a kép teljes területén. A minimális fókusztávolság mindössze 0,80 m
Strapabíró felépítés: Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől. A fluor bevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.
Ideális filmekhez: Néma rekeszbeállítás és szinte hang nélküli AF. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.
Személyre szabható vezérlőgyűrű: Használható manuális élességállításhoz (alapértelmezett), rekeszvezérléshez vagy expozíciókompenzációhoz.