75 Mpixeles, szenzorstabis Canon MILC jön?

0

Igazzá válik, vagy csak édes álmodozás marad a Canon EOS RL-ről szóló pletyka? Talán ez lehet most a canonosok legizgatóbb kérdése, hiszen olyan specifikációról írnak, amik alapjában változtatnák meg a Canon full-frame MILC rendszeréről kialakult véleményeket.

Az eljövendő gép legnagyobb érdekessége nem is az, hogy visszavenné a legnagyobb felbontás koronáját a Sonytól a maga 75 Mpixeles szenzorával, inkább az, hogy szenzor stabilizációt is kínálna, amely az első Canon cserélhető objektíves fényképezőgép lenne ezzel a funkcióval. A királyságok sora még itt sem ér véget, hiszen állítólag a szenzorstabilizációt rögtön fel is tudná használni a gép a több expós nagy felbontású fotó készítésre (ahogy azt egyébként más gyártók is teszik már, kivéve egyelőre a Nikont), méghozzá 400 Mpixel felbontású fotót adva.

A nagy felbontás miatt a sorozat sebesség nem lesz ámulatba ejtő, bár persze a kettő nem zárná ki egymást, ha rétegelt (stacked) CMOS szenzort használna a gyártó. Canontól azonban ilyet még eddig nem láttunk. A pletyka szerint egyébként 5-6 kép/mp-re lesz képes.

Szintén első lesz a sorban a full-frame Canon MILC-ek között a dupla kártyafoglalat terén is, amely azonban várhatóan nem SD lesz (vélhetően CF Express).

A videós képességekről nem tesznek említést a pletykák, de gyaníthatóan a ma már alapnak számító Ultra HD-t bírni fogja. Kérdés persze, hogy milyen képfrissítés mellett, illetve milyen extra funkciókkal (log mentés, slow motion, képkivágás mentes rögzítés, sávszélesség, stb.).