Leica DG Summilux 25mm f/1,4 II ASPH.

0

A Panasonic bejelentette a mikro NégyHarmados rendszerhez készült Leica DG Summilux 25mm f/1,4 II ASPH. objektívet, amely az elődmodell kissé átdolgozott változata.

Az új objektív időjárásálló (csepp- és porálló) szigeteléseket kapott, illetve kicsit változott a külső megjelenése is.

A Leica DG Summilux 25mm f/1,4 II ASPH. optikailag változatlan elődjéhez képest, így ezúttal is 9 lencsetagból épül fel, amelyek között két aszférikus és egy ultra nagy törési mutatójú (UHR) lencsetag igyekszik csökkenteni a geometriai torzítást, a szférikus aberrációt, a kómát, valamint a méretet.

A Leica DG Summilux 25mm f/1,4 II ASPH objektív október végétől lesz kapható, ára 800 euró lesz.

Sajtóközlemény:

Megújul a mikro négyharmados szabványú LEICA DG 25 mm fix gyújtótávolságú objektív
LEICA DG SUMMILUX 25 mm / F1.4 II ASPH. (H-XA025) objektív
nagy sebességű AF kompatibilitással, csepp- és porálló, strapabíró külsővel

Wiesbaden, Németország, 2019. augusztus 27. – A Panasonic továbbfejlesztette mikro négyharmados szabványú, fix fókuszú LEICA DG objektívjét. A nagy, F1.4 értékű rekeszen kívül az új LEICA DG SUMMILUX 25 mm / F1.4 II ASPH. (H-XA025) csepp- és porálló* kialakítást is kapott, hogy terepen is bírja az igénybevételt, és kompatibilis a nagy sebességű autofókusz maximum 240 képkocka/másodperces képérzékelő-meghajtásával is.

A sokoldalú felhasználást lehetővé tevő 50 mm-es gyújtótávolsággal (35 mm-es egyenérték) a LEICA DG SUMMILUX 25 mm / F1.4 II ASPH. a nagy rekesz ellenére is lenyűgözően nagy felbontást és részletgazdag megjelenítést biztosít a kép közepétől egészen a szélekig. Az objektívvel gyönyörű bokeh hatás érhető el a defókuszált területeken, hogy még kifejezőbb képek szülessenek.

A rendszer 9 elemet tartalmaz 7 csoportban, 2 aszférikus és 1 UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsével. Az UHR lencse és az öntött üvegből készülő aszférikus lencsék egységes megjelenítést garantálnak a kép közepétől egészen a szélekig. A lencséket Panasonic Nano Surface Coating védőréteg-technológiával látták el, amelynek célja, hogy minimálisra csökkentse a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektív megfelel a legszigorúbb szabványoknak is, így viselheti a világhírű LEICA nevet, amely szavatolja a páratlan képminőséget.

A belső fókuszmeghajtó rendszerrel és léptetőmotorral rendelkező új LEICA DG SUMMILUX 25 mm / F1.4 II ASPH. zökkenőmentesen és hangtalanul működik együtt a fényképezőgép nagy sebességű és pontosságú kontraszt AF rendszerével fénykép és videó üzemmódban is. Az objektív kompatibilis a 240 fps maximális sebességű érzékelőmeghajtással, hogy teljes mértékben kiaknázza a fényképezőgép nagy sebességű és nagy pontosságú kontraszt AF funkcióját.

A nagy blendét kompakt és könnyű külsőbe rejtő, új, strapabíró LEICA DG SUMMILUX 25 mm / F1.4 II ASPH. egyszerre nyújt kiváló képminőséget és remek hordozhatóságot, hogy a legtöbbet hozza ki a legújabb LUMIX G digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépekből.

*A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.
* A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.