Panasonic S Pro 24-70mm f/2,8

0

Bővítette objektív kínálatát a teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt MILC-eket tartalmazó S rendszerének a Panasonic.

Az új Panasonic S Pro 24-70mm f/2,8 fejlesztésekor a gyártó igyekezett kompromisszum nélkül fejleszteni, így nem kevesebb, mint 18 lencsetagból áll az objektív, amelyek között három aszférikus, négy extra alacsony szórású és egy ultranagy törési mutatójú lencsetag is megtalálható. A maximális fényerőnél szűkebb blendénél is szép bokeh érdekében 11 rekeszlamellát alkalmaztak.
Az objektív fejlesztésénél a fókuszlégzésre is odafigyeltek, így azt minimálisra korlátozták. Ennek a videogárfusok, profi videósok örülhetnek leginkább.

A fürge automatikus élességállítás érdekében mind lineáris, mind léptetőmotort felhasználtak. A gyors kézi élességállításra váltáshoz elegendő csupán a fókuszgyűrűt hátra húznunk.

A Panasonic S Pro 24-70mm f/2,8 októbertől lesz kapható, ára 2500 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatta új, L-bajonettes LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) cserélhető objektívét a LUMIX S sorozat full-frame fényképezőgépeihez

Wiesbaden, Németország, 2019. augusztus 27. – A Panasonic büszkén mutatta be új, L-bajonettes standard zoomtartományú LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) objektívét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel a kompromisszumok nélküli fotózás lehetőségét nyújtsa.

A LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) egy nagy fényerejű, standard zoomtartományú objektív, amely a teljes zoomtartományban kiváló képalkotást biztosít, és megfelel a LEICA szigorú szabványainak.
A 24-70 mm-es fókusztávolsággal a LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 sokoldalú felhasználást biztosít tájképekhez, pillanatképekhez és portrékhoz, hogy bármilyen gyújtótávolságon elképesztően nagy felbontással és kontraszttal lehessen rögzíteni a képeket. A tejles tartományban F2.8 értékű, nagy sebességű rekesznek köszönhetően gyönyörű bokeh hatás érhető el, és a csúcsfókuszú valamint szomszédos területek közötti színárnyalás finomsága is biztosított.

Az objektív 16 csoportba rendezve összesen 18 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus lencsét és négy ED (extra-alacsony szórású) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik a tengely menti és a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az asztigmatizmust is képesek korrigálni az aszférikus lencsék, amelynek köszönhetően kiváló felbontás érhető el. Ezenfelül, az UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsék egyenletes képminőséget biztosítanak a kép közepétől egészen a szélekig, és fontos szerepet játszanak a méretcsökkenésben is.

A kettős fókuszrendszer egy lineáris- és egy léptetőmotort is tartalmaz, ami maximum 480 képkocka/másodperc sebességű kommunikációt biztosít a képérzékelővel. Az AF így rendkívül gyors és pontos, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le a fotós. A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani. A LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy filmezés közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló* kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív. A szűrő átmérője 82 mm, és a kör alakú rekesz 11 lamellából áll.

A Panasonic elkötelezte magát, hogy 2020-ig még legalább tíz objektívet tervezzen és fejlesszen a LUMIX S PRO modellekhez, és hogy tovább bővítse az S sorozat objektívjeinek választékát. Jelenleg összesen több mint 45 cserélhető, L-bajonettes objektív kapható vagy lesz hamarosan kapható a Panasonic, a Leica Camera AG és a Sigma kínálatában. Az L-Mount így a kreatív lehetőségek szinte határtalan tárházát nyújtja.

*A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.
A LEICA a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.