Jön a Nikon D6 és egy meglepetés objektív is!

0

A Nikon jó szokásághoz híven elsőként csak az eljövendő gép fejlesztését jelentette be, pontos részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Annyit persze lehet tudni a full-frame szenzoros D6 DSLR-ről, hogy az eddigi legkorszerűbb tükörreflexes fényképezőgépe lesz a Nikonnak, amit persze akkor is sejtettünk volna, ha ezt külön nem emelik ki.

A D6 fejlesztésének hírénél talán többet mond az, hogy egy új telezoomot is fejleszt a japán gyártó tükörreflexes rendszeréhez, ez pedig az AF-S Nikkor 120-300mm f/2,8E FL ED SR VR lesz.

A névből már sejthető, hogy itt technológiai újdonságról is lesz szó, hiszen az SR jelöléssel eddig nem találkoztunk. Az optikailag stabilizált, nagy fényerejű telezoom elektronikus blendevezérlést kap és természetesen alacsony szórású lencsetagokból sem lesz benne hiány.

Az új termékek részletes adatait későbbi időpontban jelenti be a Nikon.

Sajtóközlemény:

NIKON BEJELENTI A D6 ÉS AZ AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR OBJEKTÍV FEJLESZTÉSÉT

Hollandia, Amszterdam, 2019. szeptember 4.: A Nikon büszkén jelenti be a Nikon D6 professzionális, digitális SLR fényképezőgép és a Nikon FX formátumú fényképezőgépekkel kompatibilis AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR zoomos telefotó objektív fejlesztését.

A D6 – a jelenleg legkorszerűbb Nikon digitális SLR fényképezőgép – fejlesztése az egyszámjegyű D-sorozat 20. évfordulója alkalmából történik. A D1 1999-es megjelenése óta a Nikon fényképezőgép-csúcsmodelljei az iparág legfejlettebb technológiáival párhuzamosan fejlődtek, és a fényképészeti szaktudás egyre kifinomultabbá vált a Nikon fényképezőgép-fejlesztés terén nagy múltra visszatekintő történelme során. Az elődökhöz hasonlóan a D6 fejlesztése is a professzionális fényképészek szigorú követelményeinek való megfelelés mentén történt, hogy a fényképezőgép még a legzordabb körülmények között is a legkiválóbb teljesítményt nyújtsa.

A Nikon továbbá bejelenti az új AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektív fejlesztését is a Nikon D-sorozathoz készült F-bajonett 60. évfordulójának megünneplésére. Az új, zoomos telefotó objektív még nagyobb támogatást nyújtva fog kiszolgálni professzionális fotósokat olyan területeken, mint például a sportfotózás.

Az új termékfejlesztések a Nikonnak a fényképészet kifejezési lehetőségeinek bővítése iránti elkötelezettségét mutatják, ugyanakkor vezető szerepet biztosítanak a fényképészeti kultúrában mind a digitális SLR, mind a tükör nélküli fényképezőgép-rendszerekkel, valamint az objektívek rendkívül népes családjával.

* Az olyan részletek, mint a termékek megjelenési dátumai és kereskedelmi árai későbbi időpontban lesznek bejelentve.