Nikkor Z 24mm f/1,8 S

0

A Nikon új nagylátószögű, nagy fényerejű objektívet jelentett be a tükör nélküli, cserélhető objektíves, full-frame szenzoros Nikon Z rendszerhez.

A Nikkor Z 24mm f/1,8 S tökéletesen illeszkedik az eddigi f/1,8 fényerejű szériába, így a fotósoknak immár egy teljes sor nagy fényerejű objektív áll rendelkezésére, hogy kreativitásukat és elképzeléseiket megvalósítsák a Nikon Z fényképezőgépekkel.

Az új 24 mm-es objektív kiváló képminősége érdekében egy extra alacsony szórású (ED) és négy aszférikus tagot is tartalmaz, miközben tömege nem haladja meg az 500 grammot.
Az október végétől kapható Nikkor Z 24mm f/1,8 S objektív ára 1200 euró lesz.

Sajtóközlemény:

LÉPJEN TÚL A MEGSZOKOTT PERSPEKTÍVÁN: A NIKON BEMUTATJA A NIKKOR Z 24MM F/1.8 S NAGY LÁTÓSZÖGŰ OBJEKTÍVET

Amszterdam, Hollandia 2019. szeptember 4.: A Nikon tovább bővíti az f/1,8-as tükör nélküli fix objektívek családját a NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektívvel. A közelik készítésekor nyújtott kiváló teljesítménnyel és a széleskörű időjárásálló szigeteléssel ez a teljes képméretű objektív valódi sokoldalúságot kínál. A szűk helyeken és a szélesen elterülő tájakon éppúgy megállja a helyét, mint a városképek esetében, és hihetetlen részletgazdagságot biztosít a különböző helyzetekben.

Ez a gyors élességállítású 24 mm-es fix objektív kiváló élességet biztosít a kép egészén – még a legszélesebb f/1,8-as rekeszbeállítás esetén is. A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően kiemelkedő pontossággal szabályozható a kompozíció – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. Csodálatosan sima és természetes Bokeh-hatást (elmosódást) kínál, és hatékonyan kiküszöböli a nagy látószögű objektíveknél oly gyakran problémát okozó becsillanást még hátulról megvilágított jeleneteknél is.

A teljes képméretű NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektív kiválóan alkalmas videózáshoz is. A videósok lenyűgöző videókat készíthetnek kis mélységélességgel. Az objektív kiegyensúlyozott perspektívája kiváló a master felvételek készítéséhez, valamint az interjúk és szűk belső terek filmezéséhez is.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR Z 24mm f/1.8 S olyan szabadságot ad a Nikon Z rendszer használói számára, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen helyzetben elboldogulnak a rendelkezésre álló fénnyel. A közelre történő élességállítás is kivételes teljesítményű: a kép hihetetlenül éles még akkor is, ha közeli tárgyakra vagy részletekre állítja a fókuszt.”

Főbb jellemzők
F/1,8 nagy látószögű NIKKOR Z fix objektív: A kép egészén biztosított ultraéles képével és a gyenge fényviszonyok között nyújtott ragyogó teljesítményével ez a 24 mm-es objektív a jelenet minden elemét élethű tisztasággal rögzíti.

S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. A Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket a tisztább felvételek érdekében. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.

Rendkívül teljesítmény közeliknél: A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolsággal a kompozíció kulcsa az Ön kezében van – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. A képélesség az azonos gyújtótávolságú hasonló objektívekhez képest kiemelkedő.

Időjárásálló tömítőrendszer: Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.

Videózáshoz is nagyszerű: A szinte teljesen AF révén még a legcsendesebb pillanatok is zavartalanul megörökíthetők. A vezérlőgyűrűvel hangtalanul állítható a rekesz vagy az expozíciókompenzáció, és kézi élességállítás esetén élességállító gyűrűként használható.