Gondban a Photokina?

0

Nem kérdéses, hogy a Photokina a világ legnagyobb fotótechnikai szakmai kiállítása és vására, amely 1950 óta szinte folyamatosan megrendezésre kerül a kétéves periódusában.
A szervezők még 2017-ben döntöttek úgy, hogy a két évente megrendezésre kerülő „világkiállítást” éves eseménnyé léptetik elő 2018-at követően, s a szokásos szeptemberi időpont helyett májusban tartják.
Az első májusi Photokinát idén tartották volna, de a 2018-as szeptemberi Photokina megrendezését követően mégis úgy döntöttek a szervezők, hogy 2019-et kihagyják és az éves rendezvényt majd csak 2020 májusától vezetik be.

Már önmagában sem szerencsés a korábban jól bevált dátum módosítása, hiszen sok gyártó erre az időszakra időzítette a komolyabb bejelentéseit, de az, hogy először 2019-ben tervezték a májusi Photokinát, amit kevesebb, mint egy évvel előtte mégis elhalasztottak 2020-ra, az további gondokat szült.
A Koelnmesse legújabb sajtóközleménye szerint a jövő évi Photokinán (az eddigi álláspontok szerint) nem vesz majd részt sem a Leica, sem az Olympus, de a Nikon sem.
Ez már csak azért is aggasztó, mert egy ilyen méretű rendezvényről ha kimarad egy-két nagy hal, azt esetenként követhetik a többiek is, ami a rendezvény csőd szélére jutását is eredményezheti.

Mi csak bízhatunk benne, hogy az említett három gyártó egyelőre csak a bizonytalanságok miatt vár ki, s ha jövőre nem is lesz ott a Photokinán, 2021-ben újra találkozhatunk velük a Messe területén.